Katalogs

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

PFISTERER 100 gadu jubileja - savieno enerģiju nākotnei

Neatkarīgi no tā, vai runa ir par strauji augošām megapilsētām, ilgtspējīgu enerģētikas pāreju vai tīru mobilitāti, PFISTERER darbinieku izaicinājumi šodien nav mazāki nekā agrāk. Viņu uzdevums ir rast risinājumus drošai un uzticamai enerģijas pārvadei gan mazos, gan lielos mērogos, turklāt bieži vien nemanot - gaisvadu līnijās un apakšstacijās, vai mājas elektropieslēgumos, kā arī vilcienos un vēja turbīnās. PFISTERER produktiem ir būtiska nozīme mūsu ikdienas dzīvē. Uzņēmums, kura mērķis vienmēr ir nākotnes risinājumi, 2021. gadā svinēs 100 gadu jubileju.

"Karls Pfisterers mūsu uzņēmumu dibināja 1921. gadā ar mērķi izstrādāt efektīvāku un drošāku elektroinstalāciju. Viņa apņēmība piedāvāt labākos risinājumus saglabājas PFISTERER līdz pat šai dienai un aptver visas enerģētikas infrastruktūras jomas - no ražošanas līdz pārvadei un arī sadalei. Tā rezultātā mēs esam viens no pasaulē vadošajiem neatkarīgajiem kabeļu piederumu, izolatoru un gaisvadu līniju risinājumu ražotājiem," saka PFISTERER valdes loceklis Dr. Konstantīns Kurfiss. Ģimenei piederošais uzņēmums ir izgudrotājs, pionieris un risinājumu piegādātājs ar nepārspējamu inovatīvu pieredzi, kas jau 100 gadus veido enerģētikas nozares nākotni. PFISTERER risinājumus var atrast visu veidu enerģijas tīklos, gan virszemes, gan pazemes. PFISTERER produkti tiek izmantoti dzelzceļa tīklos, ātrgaitas vilcienos, piemēram, ICE un TGV, un dzelzceļa drošības sistēmās. "Tā kā esam pārstāvēti neskaitāmās enerģijas pārvades saskarnēs, mūsu inovācijām ir milzīga ietekme uz mūsu partneriem," skaidro Dr. Kurfiss. "Tāpēc mēs vienmēr domājam par nākotni un tendencēm enerģijas pārvades un sadales jomā. Mēs šodien piedāvājam risinājumus rītdienas izaicinājumiem."

Jautājumi, ar kuriem uzņēmums saskaras, raugoties nākotnē, ir aktuālāki nekā jebkad agrāk: kā ilgtspējīgi ražot enerģiju, lai apmierinātu nākotnes vajadzības? Kā mēs varam stiprināt elektrotīklus pret pārtraukumiem, ko izraisa ekstremāli laikapstākļi mainīgā klimatā, vienlaikus saskaņojot enerģiju ar vidi un strauji augošo pilsētu iedzīvotāju vajadzībām?

Augošas pilsētu teritorijas - nākotnes izaicinājumi

Globālais enerģijas pieprasījums ir nepārtraukti palielinājies - par vairāk nekā 160 procentiem kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem vien - un turpina pieaugt, un līdz 2040. gadam paredzams vēl 30 procentu pieaugums. Tajā pašā laikā pilsētās dzīvojošo cilvēku skaits pasaulē dubultosies no 3,6 miljardiem līdz 6,3 miljardiem. "Lai nākotnē nodrošinātu drošu piegādi augošajām pilsētu teritorijām, arvien vairāk elektroenerģijas ir jānogādā pilsētās, turklāt aizvien lielākos attālumos: no jūras vēja ģeneratoru parkiem iekšzemē un saules spēkstacijām dienvidos uz industrializētām teritorijām ziemeļos. Tas ir iespējams, piemēram, pateicoties mūsu silikona kompozītmateriālu izolatoriem - kompaktām un estētiskām augstsprieguma elektropārvades līnijām, kas ir ļoti iecienītas sabiedrībā," teica PFISTERER Holding AG valdes loceklis Stefans Gecels (Stephan Götschel).

Būdams jūras pionieris ar pieredzi daudzos vēja parku projektos, PFISTERER piedāvā arī atbilstošas savienojuma tehnoloģijas vēja turbīnām, jūras platformām, akumulatoru krātuvēm un saules spēkstacijām. Ar klimata pārmaiņām saistīto ekstremālo laikapstākļu dēļ visā pasaulē pieaug elektroenerģijas padeves pārtraukumu risks. PFISTERER unikālās avārijas koncepcijas palīdz enerģijas piegādātājiem bojājumu gadījumā ātri veikt remontdarbus un var tikt izmantotas arī kā pagaidu apvedceļu sistēmas tīkla modernizācijai, kapitālajam remontam, apkopei un testēšanai.

PFISTERER piegādā enerģiju cilvēkiem - virs un zem zemes

Jau kopš 1921. gada PFISTERER atbalsta enerģētikas nozari ar gaisvadu līniju tehnoloģijām, kabeļu sistēmām un komponentiem enerģijas sadalei. Sākotnēji topošajiem vietējiem tīkliem, bet no 1937. gada - arī augstsprieguma (HV) nozarei. Pirmie produkti bija tērauda komponenti, piemēram, pakaramie. Vēlāk Gusenstadtes rūpnīcā, kas tika izveidota 1946. gadā, tika ražotas HV gaisvadu līniju skavas un spriegojuma savienotājelementi. Šie veiksmīgie risinājumi ātri ieguva starptautisku reputāciju. Pagājušā gadsimta 60. gados augstsprieguma elektropārvades tīklu paplašināšanās Eiropā ritēja pilnā sparā. Kopš tā laika PFISTERER risinājumi ir izmēģināti un pārbaudīti, būvējot gaisvadu līnijas ekstrēmos Alpu apvidos, Dienvidāfrikas tuksnesī, Persijas līča reģionā un pie Guri dambja Venecuēlā - no 110 V līdz 1100 kV. Būdams pionieris HV kabeļu savienošanas tehnoloģiju jomā, PFISTERER piedāvā arī piederumus un risinājumus zemūdens un pazemes kabeļu sistēmām, tostarp kabeļu montāžu "līdz atslēgai". Nākotnē aizvien lielāka nozīme būs viedajiem piederumiem ekspluatācijas datu vākšanai.

Inovācija kā uzņēmējdarbības virzītājspēks

PFISTERER risina nākotnes izaicinājumus ar zināšanām, kas gūtas, pateicoties simts gadu pieredzei. Šī pieredze ir nepārtraukti attīstījusies līdz ar tehnoloģiju attīstību - un tehnoloģijas ir attīstījušās, pateicoties PFISTERER pieredzei. Mūsu izaugsmi nepārtraukti veicina daudzie jauninājumi un patenti. To panākumi ir padarījuši PFISTERER par globāli aktīvu uzņēmumu - ar izplatīšanas tīklu 70 valstīs un 21 vietu Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Āzijā un Tuvajos Austrumos. Pasaulē strādā 2100 darbinieku, mūsdienīgi ražošanas procesi un nevainojama kvalitātes vadības sistēma - tas viss nodrošina, ka mēs arī nākotnē piedāvāsim pareizos risinājumus.

Mūsu jubilejas tīmekļa vietne 100years-pfisterer.com piedāvā izklaidējošu ieskatu par nākotnes un pagātnes prasībām elektrotīkliem visā pasaulē - un PFISTERER risinājumiem.

Vairāk ziņu


Vinterbaha, Vācija - 2024. gada 6. februāris - Siemens Energy ir sekmīgi sertificējis PFIST...

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 7. novembris

Pie Lejassaksijas krastiem tika veik...


Winterbach, Vācija - 26.09.2023 -

Pārvades tīkla operators TenneT ir pasūtījis uzņē...

Karls Heincs Pfisterers kļūst par SE Uzraudzības padomes goda priekšsēdētāju.

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 15. jūnijs -

Pfisterer, vadošais enerģētikas infrastruktū...

Enerģijas sadale un pārvade ir PFISTERER galvenās kompetences jau gandrīz 100 gadus. Būdami enerģ...