Katalogs

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf svin īpašas pipetes 60. dzimšanas dienu

2021. gads ir svarīgs pagrieziena punkts visiem, kas strādā laboratorijā. Pirms 60 gadiem Eppendorf laida klajā pasaulē pirmo rūpnieciski ražoto virzuļa tipa pipeti, kas uz visiem laikiem mainīja šķidrumu apstrādi laboratorijā. Eppendorf "Marburg pipete", kas tika ieviesta 1961. gadā, bija aprīkota ar tiem pašiem pamatelementiem, kas laboratorijās ir sastopami arī mūsdienās: atsperes virzuli, kas precīzi apstājas pie noteikta tilpuma, un noņemamu plastmasas pipetes uzgalīti.

Geniāls prāts risina problēmu
Līdz pagājušā gadsimta 50. gadiem zinātnieki pipetēja ar muti; tā bija metode, kurā lietotājs ar muti uzsūca šķidrumus plānās stikla caurulītēs. Šīs mutes pipetes ne tikai tika regulāri tīrītas ar bīstamām ķimikālijām, piemēram, sērskābi, bet arī anekdotiski ziņojumi liecināja, ka pipetēšana ar muti ir saistīta ar bīstamu vielu uzņemšanu, tostarp tīfa kultūru un pat plutoniju. Neapmierināts ar orālās pipetēšanas nepilnībām, vācu ārsts Heinrihs Šnitgers (Heinrich Schnitger) konstruēja "ierīci ātrai un precīzai nelielu šķidruma daudzumu pipetēšanai" un 1958. gadā iesniedza patenta pieteikumu.

Eppendorf saskatīja potenciālu
Eppendorf bija pirmā, kas atzina Šnitgera izgudrojuma nozīmīgumu un attīstīja to tālāk. Šī darba kulminācija bija "Marburg pipete" - pasaulē pirmā komerciālā virzuļa stūres tipa pipete, ko Eppendorf laida tirgū 1961. gadā. Kopā ar pirmo Eppendorf Tube® mikrolitru tilpumu apstrādei ("Eppi®"), mikrolitru centrifūgu un termomikseri, "Marburg Pipette" veidoja Eppendorf mikrolitru sistēmu; revolucionāru instrumentu komplektu daudzās zinātnes disciplīnās, kas šodien nosaka standartu pētniecības laboratorijās visā pasaulē.

Daudzsološa nākotne
Ir pagājuši neticami 60 gadi, kopš Eppendorf laida klajā pirmo komerciālo virzuļa-takta pipeti; instrumentu, kas būtiski mainīja zinātni. Šis izšķirošais brīdis nozīmē, ka Eppendorf DNS ir katrā kopš tā laika izgatavotajā virzuļstūres tipa pipetē. Bet stāsts šeit nebeidzas. Eppendorf apņemšanās nodrošināt labākos šķidrumu apstrādes risinājumus turpina radīt inovatīvas konstrukcijas, kas padara laboratorijas darbu arvien efektīvāku, drošāku un kopumā labāku. Šodien Eppendorf klienti var izvēlēties no plaša instrumentu, palīgmateriālu un pakalpojumu klāsta, lai apmierinātu savas šķidrumu apstrādes vajadzības un paātrinātu pētniecību


Vairāk ziņu

Ar Mastercycler® X40 jūsu ikdienas laboratorijas darba rutīna būs ne tikai uzticama un efektī...

Takara Bio Inc (Takara Bio) un Eppendorf SE, divi vadošie uzņēmumi dzīvības zinātņu nozarē, ir gandarīti paziņot par sadarbību saskaņā ar stratēģisku sadarbības līgumu.
akcijas no 2023. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. decembrim
Uzņēmumā Eppendorf mēs apzināmies, ka plastmasas palīgmateriāliem laboratorijā ir ļoti liela nozīme. Tajā pašā laikā mēs apzināmies, ka mūsdienu zinātnes prasību un rūpju par vidi līdzsvarošana ir galvenais izaicinājums dabaszinātņu laboratoriju vadībā. Tāpēc mēs ievērojam principu "Samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt", kad vien iespējams, un kur vien iespējams, un aizvien vairāk paļaujamies uz bioloģisko izejvielu izmantošanu.

Šogad Hamburgā bāzētais dzīvības zinātņu uzņēmums Eppendorf SE prestižo pētniecības balvu pasnied...

Eppendorf Xplorer® un Xplorer plus vienkanālu pipetes ir sertificētas ar ACT® marķējumu M...