Katalogs

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.01.2022 02:01

Skrūves ar plakanu galvu un pielaides kompensāciju

Samazināt spriedzi un pagarināt kalpošanas laiku

Spriegums ilgtermiņā var radīt lielu slodzi mašīnām un iekārtām. Ja temperatūras svārstības maina detaļas izmērus, rodas montāžas neprecizitātes, ir jākompensē ražošanas pielaides vai dinamisko slodžu dēļ mainās detaļu novietojums, tad ar pielaides kompensāciju aprīkotu skrūvju ar lodveida galvu izmantošana sniedz izšķirošas priekšrocības.

Daudzos lietojumos detaļas tiek pārvietoti pa divām paralēlām vadotnēm. Šim nolūkam uz kronšteina ir uzstādītas vadotnes, un vadotņu ratiņi ir savienoti ar plāksni. Pārvietojamā masa ir stabili un bez brīvkustības uzstādīta uz abām vadotnēm, tāpēc sistēma ir statiski pārnoteikti noteikta. Ja tiek pieliktas slodzes, spēki jāabsorbē vadotnei, kas palielina pretestību pārvietojumam un samazina sastāvdaļu kalpošanas laiku. Lai novērstu sistēmas statisku pārdefinēšanu, bieži vien ir nepieciešams integrēt pozicionējošo un ne-pozicionējošo gultņu izvietojumu. Tomēr norelem inovatīvās plakanās galvas skrūves ar tolerances kompensāciju piedāvā alternatīvu risinājumu.

Mazāk pūļu ražošanā un montāžā

Plakanās galvas skrūve ar tolerances kompensāciju ir skrūve divu komponentu savienošanai, kas nodrošina vēlamo komponentu kustību attiecībā viens pret otru (peldošais gultnis). Skrūve ar plakanu galvu sastāv no trim sastāvdaļām: Skrūve, gultnis un blīvslēgs. Kad skrūve tiek ieskrūvēta urbumā, plakanā gultņa gultnis saspiež O-gredzenu par iepriekš noteiktu daudzumu. Pēc tam plakanā gultņa gultnis atrodas uz skrūves galviņas. Gājienu attiecīgi ierobežo uzstādīšanas izmērs. Tas nodrošina peldošo gultņu izvietojumu ar praktiski bezatlikuma montāžu. Peldošā gultņa izvietojums ir ierobežots ar noteiktu izmēru. Precīza detaļu pielaižu ievērošana ražošanā un laikietilpīgs regulēšanas darbs ir novērsts.

Markgrēningenā bāzētais uzņēmums piedāvā plakanās skrūves ar pielaižu kompensāciju dažādos izpildījumos. Tās ir pieejamas ar ārējo vai iekšējo vītni, bet konstrukcija, ko veido no cinkota tērauda izgatavota skrūve, O-veida gredzens un gultnis, vienmēr paliek nemainīga.

Vairāk ziņu

Pilna kravas automašīna ar inovācijām

20.03.2024 01:05

Viedie produkti no norelem
Risinājums bezkļūdu apstrādes procesiem
Jaunums no norelem: Lineārās rullīšu vadotnes
Trīs kandidāti aizraujošajā Motek finālā, uzvarētāju komandas - powered by norelem

Bīdāmās durvis, atvilktņu izvelkamās durvis, bīdāmās sliedes vai bīdāmie slīdņi - norelem profilu...

Izbaudiet jaunus un pārbaudītus norelem produktus klātienē