Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.09.2022 02:09

ACE amortizatori: strukturālie un trieciena amortizatori: drošība uz ceļa 7

Pateicoties septītajai asij, roboti daudzās ražotnēs ir mobilāki un sasniedzamāki. Lai nodrošinātu, ka negadījumi neiznīcina šo produktivitātes pieaugumu, EXPERT-TÜNKERS GmbH jau gadiem ilgi sadarbojas ar ACE Stoßdämpfer GmbH, lai aizsargātu gala pozīcijas

Pieaug prasības attiecībā uz automatizācijas risinājumu ātrumu un mobilitāti. Viens no automatizēto ražošanas procesu speciālistiem ir Tünkers Group. Tā kā uzņēmums ir otrās paaudzes ģimenes uzņēmums, tā risinājumi tiek radīti, izmantojot savas ražošanas iekārtas un gadu desmitiem ilgi uzkrāto zinātību. Tünkers piedāvā inženieriem un konstruktoriem visā pasaulē pārbaudītus un pārbaudītus produktus tādām izplatītām funkcijām robotu vidē kā fiksēšana, apstrāde un transportēšana. Izturīgi, maz uzturēšanas darbu veicinoši moduļi ir paredzēti arī ekstrēmiem ekspluatācijas apstākļiem liela mēroga ražošanā automobiļu un piegādātāju nozarēs. Modulārā sistēma ietver piedziņu, pārnesumkārbu, procesa vadību un atbilstošas saskarnes, kā arī pilnībā kartē tādas funkcijas kā iespīlēšana vai transportēšana.

Inovācijas, uzticamība un precizitāte automatizācijas tehnoloģijās ir ļoti svarīgas arī meitasuzņēmumam EXPERT-TÜNKERS. Uzņēmums darbojas visā pasaulē, un tā portfelis ir vērsts uz rotējošiem galdiem un transportēšanas tehnoloģijām, turklāt arvien vairāk tiek izstrādāti risinājumi, kas pielāgoti konkrētam klientam. Viens no produktiem, kas apvieno gan pārbaudīto, gan inovatīvo, ir Hesenes Loršas uzņēmuma septītā ass. Šī ir papildu pārvietojamā ass. Septītā ass palielina mobilitāti un sasniedzamību robotikā. Tādējādi šis risinājums ne tikai ļauj robotiem ātri pārvietoties attiecīgajā darba telpā, bet arī precīzi virzīt tos uz paralēlām darbībām, kas tiek kontrolētas pa paralēlu ceļu. Tas nozīmē, ka robots var veikt vairākus darba posmus dažādās vietās, tādējādi paātrinot procesus, nodrošinot ekonomiskāku darbību un taupot resursus.

Prasība: lēta, no strāvas neatkarīga gala stāvokļa drošības ierīce

EXPERT-TÜNKERS paļaujas uz ātru un precīzu pārvietojamo asu moduļu konstrukciju, kas ir izturīga pret vērpšanu, kas nodrošina augstu procesa precizitāti pat 30 metru garumā. Piedziņu nodrošina robota ratiņos integrēts zobveida zobrats ar rūdītiem sāniem, izturīga, regulējama vadotņu sistēma un servomotors. Papildus pielietojumiem tuvu grīdai ir iespējami arī pārvietojami ģeolīmeņi, un, pateicoties speciālām zināšanām veltņu virpuļu jomā, septīto asi var veidot arī kā līkni (1. attēls). Neatkarīgi no tā, vai tas ir ar līkni vai bez tās, jebkurā gadījumā ir jāizvairās no avārijas gala pozīcijās. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka papildus robotu un kopējās konstrukcijas remontam var rasties dārgas dīkstāves.

Tāpēc izstrādes posmā projektēšanas grupa meklēja aizsardzību, kas darbotos neatkarīgi no elektrības. EXPERT-TÜNKERS kā tikpat mazu un svarīgu komponentu piegādātājs varēja izvēlēties tikai tādu uzņēmumu, kas atbilst visaugstākajiem kvalitātes un izturības standartiem. Vienlaikus bija jāatrod lēts risinājums.

Dizaineri konstatēja, ka šīs prasības izpildīja uzņēmums ACE Stoßdämpfer GmbH no Langenfeldes: "No iepriekšējās sadarbības mēs zinājām, ka uzņēmumā ACE papildus produktu kvalitātei bieži vien izšķirošais faktors ir arī serviss. Projekta gaitā mēs to apstiprinājām," stāsta Nuno Martinss, EXPERT-TÜNKERS starptautiskais inženiertehniskais koordinators. Projektēšana parādīja, ka abos pārvietošanās ceļa galos ir jāņem vērā atšķirīgi galvenie dati. Piemēram, ar maksimālo piedziņas griezes momentu aptuveni 400 Nm vienā galā bija sekmīgi jāsamazina 2 500 kg pie 2 m/s un 4 000 kg pie 1 m/s ātruma. Tādēļ projekta sākumā abās gala pozīcijās tika uzstādīti TUBUS drošības aizbīdņi no ACE tipa TC134-146-S.

Risinājums: jauni vienvirziena avārijas apturēšanas amortizatori

Pēc šo komponentu piegādes Nuno Martins un ACE turpināja sazināties, kā viņš ziņo: "ACE jau laikus mūs informēja, ka tirgū tiks laista jauna produktu sērija, kas solīja vēl interesantāku cenas un veiktspējas attiecību mūsu gadījumā." Mēs runājam par ACE trieciena amortizatoriem. Atšķirībā no iepriekš minētajiem TUBUS amortizatoriem šie ACE mašīnu elementi nav atgriezeniski, jo tie ir izgatavoti no speciālām alumīnija vai tērauda caurulēm. Šie neatgriezeniskie drošības amortizatori sadursmes laikā deformējas pēc iepriekš noteiktas formas un aizsargā konstrukcijas, piemēram, trieciena zonu, ar vienmērīgu enerģijas izkliedi 98 % apmērā. Desmit pamatveidos ar ārējo diametru 87,5 mm alumīnija versijās vai 63 mm un 38 mm tērauda versijās ātri tika atrasti piemēroti komponenti EXPERT-TÜNKERS septītās ass gala pozīcijām. To maksimālais gājiens atkarībā no tipa ir no 45 mm līdz 160 mm. Nelieli atbalsta spēki no 13 000 N līdz 70 000 N sniedz izšķirošu ieguldījumu konstrukciju nostiprināšanā gala pozīcijās.

Vēl viena izšķiroša priekšrocība darbgaldu, konveijeru sistēmu vai, kā šajā gadījumā, robotu tehnoloģiju lietotājiem ir, no vienas puses, iespējamās enerģijas absorbcijas diapazons no 670 Nm/taktu līdz 11 200 Nm/taktu. No otras puses, pēc negadījuma avārijas notikumu var rekonstruēt pēc vienvirziena elementa deformācijas un, labākajā gadījumā, nākotnē izvairīties no tā. Tā kā to nomaiņa ir ātra un vienkārša, šis pielietojums uzskatāmi parāda, kā, paplašinot ACE Stoßdämpfer GmbH produktu klāstu, var realizēt īpašas klientu prasības. "Pateicoties sadarbībai ar ACE, mums ir radīts visos aspektos patiesi piemērots septītās ass gala pozīcijas drošības risinājums," atzinīgi rezumē EXPERT-TÜNKERS.

Vairāk ziņu

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tāpēc trīs me...

22.12.2023 01:05

Drošības amortizatori
Avārijas apstāšanās speciālisti atzīmē pirmizrādes filmās un televīzijā
Kad runa ir par rūpniecisko amortizācijas tehnoloģiju, ACE ir viens no pirmajiem, uz kuru vēršas lielākā daļa inženieru un projektētāju visā pasaulē. Neatkarīgi no tā, kādi jautājumi šajās dienās ir ekspertiem, ACE vienmēr ātri uz tiem atbild - vai nu tiešsaistē, vai sazinoties personīgi uz vietas.

Ratiņkrēslu dizainā ir daudz iespēju uzlabojumiem. To pierāda vienass Hoss Mobility, kas tika izs...

Atvieglojums pārvietošanas un pārveidošanas laikā: universāls skrūvgriezis ar gāzes vilces atsperi un strukturālajiem amortizatoriem no ACE
metallatelier GmbH universālajā skrūvgrieznī