Katalogs

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

14.02.2023 01:02

Drošība un stabilitāte: ko sensori dara dzelzceļa un dzelzceļa transportā

Micro-Epsilon risina daudzus mērījumu uzdevumus dzelzceļa un dzelzceļa transporta jomā, izmantojot padziļinātu nozares zinātību. Sensoru tehnoloģijas, kas ir gan inovatīvas, gan izturīgas, sniedz būtisku ieguldījumu vagonu, vagonu, riteņu riepu, bremžu, sliežu ceļu un sliežu ceļu drošībā un stabilitātē. Tiek izmantotas dažādas sensoru tehnoloģijas, piemēram, induktīvie sensori, virpuļstrāvas sensori, lāzera skeneri un slīpuma un paātrinājuma sensori. Mērījumus veic dažkārt visnelabvēlīgākajos laikapstākļos ar laikapstākļiem, slīpēšanas putekļiem un vibrācijām.



Profila mērījumi un attāluma kontrole, kalot riteņu riepas
Riteņu riepu izmēru precizitātes kontrolei kalšanas laikā tiek izmantoti Micro-Epsilon Blue lāzerskeneri. Parastie lāzera skeneri sasniedz savas robežas, izmantojot karstu tēraudu. Micro-Epsilon zilā lāzera tehnoloģija ir patentēta mērījumu veikšanai uz karsta tērauda. Tas ļauj nepārtraukti uzraudzīt riteņa riepas profilu kalšanas laikā, lai ievadītu mērījumu datus vadības sistēmai. Turklāt riteņa riepas pozīcija pārvietošanas laikā tiek reģistrēta ar lāzera darbības laika sensoru palīdzību.

Gultņu spraugas mērīšana ass gultņos
Ātrgaitas vilcienos eļļas spraugu ass gultņos pastāvīgi pārbauda ar virpuļstrāvas sensoriemNCDT. Eļļas plēve gultņa spraugā novērš tiešu kontaktu starp gultņa virsmu un vārpstu. Iegūtās gultņa slīdamības īpašības palielina efektivitāti un tādējādi pagarina kalpošanas laiku.

Riteņu riepu profila mērījumi uz testa stenda
Dzelzceļa transportlīdzekļu riteņu nodilums, ko rada lielais nobraukums, ietekmē drošību, kā arī braukšanas īpašības un rada augstas uzturēšanas izmaksas. Lāzera sensori profilakses nolūkos reģistrē visu vilcienu protektorus. Uzturēšanas termiņi pārprofilēšanai tiek noteikti, pamatojoties uz profila datiem.

Betona šuvju un dzelzceļa gulšņu deformācijas mērījumi
Slodzes uz sliedēm un gulšņiem ir ļoti lielas, īpaši aizņemtās līknēs. Pateicoties magnētiski induktīvajiem sensoriem ar izturīgu konstrukciju, tie ir piemēroti izmantošanai ārpus telpām un nodrošina ilgstoši stabilus mērījumu rezultātus, kas ļauj izdarīt secinājumus par betona gulšņu kustību un deformāciju līknēs.

Pasažieru vilcienu slīpuma leņķa mērīšana
Induktīvie pārvietojuma sensori no induSENSOR EDS sērijas tiek integrēti ātrgaitas vilcienos, lai mērītu vagona korpusa slīpumu. Tas ļauj samazināt sānu paātrinājuma spēku ietekmi uz pasažieriem.

Vairāk ziņu

Micro-Epsilon lāzera sensori optoNCDT 1220 tiek izmantoti komponentu ģeometriskiem mērījumiem tes...

Micro-Epsilon konfokālo hromatisko sensoru klāsts ir papildināts ar jaunu precīzu sensoru pārviet...

Hanoveras izstādē jūs gaida inovatīvas tendences rūpniecības automatizācijas jomā.

Ļaujie...

SurfaceCONTROL 3xx0-240 ar lielu mērījumu diapazonu un izcilu 3D datu kvalitāti maksimāli precīzi uz...

Jaunais optoCONTROL 2700 augstas veiktspējas LED mikrometrs nodrošina nepārspējamu precizitāti sa...

Ražojot saules enerģijas plāksnes, neapstrādātās plāksnes vispirms tiek sazāģētas no tā sauktajie...