Katalogs

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Arno Arnolds nodrošina drošību arī no augšas

Ja automatizācijā ir nepieciešama drošība, bieži tiek izmantoti mašīnu apvalki, t.i., papildu aizsargierīces. Arno Arnolds ar savu jumta koncepciju piedāvā sava veida "moduļu" konstrukciju komplektu jumta pārsegumiem.

Drošība ( lat. securitas) apzīmē stāvokli, kas ir brīvs no nepieņemamiem riskiem vai tiek uzskatīts par tādu, kas ir brīvs no apdraudējuma. Attiecībā uz tehniskām konstrukcijām vai objektiem drošība attiecas uz stāvokli, kad, domājams, ir nodrošināta bez problēmām un apdraudējumiem. Netiešā drošība attiecas uz risinājumiem, ar kuriem papildu aizsardzības ierīces novērš iespējamo apdraudējumu. Piemēram, virpmašīnu aizsargi novērš kustīgu detaļu radīto apdraudējumu un novērš bīstamu ārēju iejaukšanos.

Neatkarīgi no tā, vai tas attiecas uz transportlīdzekļu būvi vai maizes ražotnēm, daudzas ražošanas funkcijas tagad ir pilnībā automatizētas. Šo procesu automatizācija uzlabo produktu kvalitāti, vienlaikus palielinot veiktspēju. Bet kā ir ar šo sistēmu funkcionālo drošību, lai aizsargātu cilvēkus un vidi? Tāpēc drošība automatizācijā mūsdienās nozīmē arī atbilstošu aizsargsistēmu vai elastīgu aizsargpārklājumu izmantošanu, kas pielāgoti attiecīgajam pielietojumam. Tā rezultātā rodas nepieciešamība pēc pilnīga iekārtas norobežojuma.

Mūsdienās tendence lielā mērā ir virzība uz papildu jumta pārsegiem, kurus vajadzības gadījumā var pozitīvi savienot ar esošo aizmugurējo sienu. Tā priekšrocības ir tādas, ka skaidas, dzesēšanas šķidrumus un tvaikus var aizturēt to rašanās vietā, ir aizsargāts personāls un samazināts trokšņu līmenis.

Taču ir arī trūkumi: Darbgaldi bieži vien ir atkarīgi no piekļuves no ārpuses, piemēram, kad nepieciešams nomainīt apstrādājamo detaļu. Lielu un smagu detaļu vai savstarpēji saistītu un pilnībā automatizētu ražošanas līniju gadījumā tiek izmantotas arī dažādas pārvietošanas ierīces.

Drošs aizsargpārklājums ienes gaismu darbībā
Arno Arnolds iepazīstina ar pašnesošo, caurspīdīgo jumta pārsegu Roover. Kā jumts darbgaldiem tas paver piekļuvi darba galdam, lai bez šķēršļiem ar celtni varētu veikt iekraušanu.

Roover ir caurspīdīgs un ielaiž daudz gaismas mašīntelpas tumsā, ļaujot lietotājam papildus ergonomiskajiem ieguvumiem ilgtermiņā ietaupīt darba zonas apgaismojuma ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas. Kristāldzidri caurspīdīgie elementi ir izgatavoti no termoplastiska materiāla, kas nodrošina augstu mehānisko izturību un ļoti labu ķīmisko izturību. Apvienojumā ar alumīnija sliedēm, kas tiek vadītas, var panākt brīvi stāvošu gaismekļu platumu līdz pat 6500 mm. Pateicoties lodīšu gultņu vadotnei ar vienmērīgu kustību, kustīgo masu papildus nepalielina slīdošā berze, kas pozitīvi ietekmē procesa precizitāti.

Pārvietošanas laikā elementi salokās kopā kā silfons. Lmin uz vienu locījumu saglabājas vienāds visiem platumiem. Malās tīrītāju birstes nodrošina blīvējumu starp jumta pārsegu un kabīni, kā arī aizsargā vadotni aiz silfoniem no netīrumiem.

Triks ar atvāžamo jumtu
Mūsdienās augstas veiktspējas darbgaldi ir pilnībā slēgti. Tas palīdz aizsargāt apkalpojošo personālu. Tajā ņemts vērā arī tas, ka dzesēšanas šķidrums un skaidas darba zonā pastāvīgi maina virzienu un intensitāti.

Tomēr šiem pārsegumiem ir nopietns trūkums ikreiz, kad darbgalds ir jāpārbūvē un jāiekrauj ar vairāk vai mazāk apjomīgiem sagatavēm un ierīcēm. Daudziem mašīnu tipiem šādu iekraušanu vislabāk veikt no augšas. Tāpēc Arno Arnolds nāca klauša jumta idejas autors. Izpilddirektore Simone Veinmane-Manga skaidro, kā tas darbojas: "Ar mūsu Moover aizsargpārklājumu mēs atrisinām šķietamo pretrunu starp optimālu jumta pārsegu un celtņa noslogojumu, neprasot papildu vietu."

Normālas ekspluatācijas laikā jumts droši pilda savu aizsargpārklājuma funkciju. Tomēr, ja ir nepieciešama celtņa noslogošana, pārsegu var salocīt uz augšu, izmantojot rotējošu mehānismu. Tas ļauj darba zonu padarīt pieejamu celtņa iekraušanai jebkurā mašīnas vietā. Piedziņu var integrēt vākā vai arī klients to var izdarīt pats.

Šī risinājuma priekšrocība ir tā, ka celtņa iekraušanu var realizēt arī ar jumta pārsegu.

Gaisma tumsā

Panorāmas jumts ir Arno Arnold jaunums. Lai optimizētu iekšējo apgaismojumu, jumta pārsegam tika izstrādāts caurspīdīgs materiāls. Tas nozīmē, ka pašreizējie gaismas avoti tagad var spīdēt apstrādes zonā no ārpuses. Priekšrocība: nav nepieciešams iekšējais apgaismojums.

Teleskopiskie paneļi bez silfoniem
Aizsargpārsegi bez silfoniem, ko Arno Arnold sauc par Strapano, nodrošina drošību un aizsardzību. Īpaša priekšrocība šajā gadījumā ir minimālais vāka garums, kad tas ir ievilkts.

Pateicoties minimālajam detaļu skaitam un samazinājumam līdz dažiem materiāliem, pārvietojamās masas ir ļoti nelielas. Strapano atbilst visām prasībām attiecībā uz uzticamību, izturību, dinamiku, precizitāti un izmaksām. Īpaši interesanta ir modulārā konstrukcija. Tas ļauj nomainīt atsevišķus teleskopiskos paneļus vai pagarināt pārsegu, neizmantojot instrumentus.

Kopsavilkums
Runājot par jumta pārsegiem un celtņa iekraušanu, konstruktors saskaras ar sava veida "apļa kvadratūru". Arno Arnolds ar savu jumta koncepciju piedāvā sava veida "modulāru" jumta pārsegu konstrukcijas komplektu. Tos var izmantot atsevišķi kā jumtu dažāda veida mašīnām vai kopā ar aizmugurējo sienu, vai modernizācijai.

Vairāk ziņu

ArnoPure nodrošina līdzsvaru starp aizsargfunkciju, augstu darbības gludumu un ilgu kalpo&...