Katalogs

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

26.02.2024 01:02

INNOVACE 2024, ACE studentu konkurss summiteeriem

Meklējama ierīce, lai uzlabotu kāpšanas traumu diagnostiku

INNOVACE 2024, ACE Stoßdämpfer GmbH konkurss topošajiem inženieriem, izvirza dalībniekiem uzdevumu līdz 2024. gada 30. septembrim izstrādāt ierīci, kas ļautu labāk diagnosticēt kāpšanas traumas. Konkursā var piedalīties indivīdi vai komandas no elektrotehnikas un medicīnas inženierzinātņu, dizaina, mašīnbūves un mehatronikas universitātēm, tehniskajām koledžām un lietišķo zinātņu universitātēm, kā arī tehniskajām skolām un tehnikumiem.



Medicīniskās diagnostikas tēma ir INNOVACE 2024 centrā, jo roku un pirkstu saišu un cīpslu traumas var rasties, īpaši sporta kāpšanas laikā. Visbiežāk tiek skartas gredzenveida saites, kas vada locītavu cīpslas un elastīgi stiprina tās pie pirkstu kaulu struktūras. Ja tie ir pārslogoti, gredzenveida saites var tikt sastieptas vai pat pārrautas. Diagnostikas nolūkos bieži izmanto magnētiskās rezonanses attēlveidošanu (MR). Problēma ir tā, ka gredzenveida saišu bojājums vislabāk redzams, kad pirksti ir sasprindzināti, bet līdz šim tam trūka instrumentu. Vizualizāciju un diagnostiku varētu uzlabot, ja magnētiskajā rezonansē pirkstiem varētu piemērot tādu pašu slodzi, kāda tika piemērota traumas rašanās brīdī. Kāpējiem tas parasti atbilst slodzei, ko rada, piemēram, viņu pašu ķermeņa svars, karājoties uz kāpšanas siksnas.





Studentiem, kuri vēlas sasniegt augstus mērķus



ACE aicina ieinteresētos studentus izstrādāt tehnisku risinājumu, kas ļautu pacientu pirkstiem nelielos soļos vai nepārtraukti ar alpīnistu siksnas palīdzību pielikt pastāvīgu spēku līdz 1 kN. Jābūt iespējai fiksēt apakšdelmu vai plaukstu un, ja iespējams, izolēt to no vibrācijām, piemēram, muskuļu raustīšanās. Jānodrošina ķermeņa augšdaļai vai pleciem paredzēta kontaktvirsma, lai pacientiem nevajadzētu turēt pielietoto spēku ilgstošā reģistrēšanas laikā. Ierīcei jābūt arī pielāgojamai dažāda garuma rokām un roku izmēriem, un jāņem vērā arī rokturu maināmība. Tā kā konstrukcijai jābūt piemērotai lietošanai tiešā magnētiskās rezonanses skenera tuvumā, nedrīkst izmantot magnetizējamus materiālus.



ACE piedāvā naudas balvu 5000 eiro apmērā par uzvarējušās komandas vai indivīda izstrādāto dizainu, kas tehniski pierāda funkcionalitāti un iespējamību. Turklāt pavadošais krēsls saņems atbalstu 2000 eiro apmērā. Iepriekš INNOVACE balvas ieguvēji ir varējuši izmantot savu uzvaru arī kā atspēriena punktu karjeras uzsākšanai STABILUS Group, ACE mātesuzņēmumā.



Uzaicinājums iesniegt pieteikumus ar sīkāku informāciju par prasībām un tehniskā ietvara nosacījumiem atrodams ACE Stoßdämpfer GmbH tīmekļa vietnē: www.ace-ace.de/de/news-presse/ace-awards/innovace-2024.html



Interesenti var uzdot jautājumus tīmekļa konferencē 2024. gada 21. martā plkst. 15:00. Reģistrēšanās uz to jānosūta pa e-pastu uz
d-wohlschlegel@ace-int.eu līdz 2024. gada 19. martam. Dieter Wohlschlegel arī iepriekš uz iepriekš minēto e-pasta adresi noskaidros visus jautājumus.

Vairāk ziņu

Micro-Epsilon lāzera sensori optoNCDT 1220 tiek izmantoti komponentu ģeometriskiem mērījumiem tes...

Micro-Epsilon konfokālo hromatisko sensoru klāsts ir papildināts ar jaunu precīzu sensoru pārviet...

Hanoveras izstādē jūs gaida inovatīvas tendences rūpniecības automatizācijas jomā.

Ļaujie...

SurfaceCONTROL 3xx0-240 ar lielu mērījumu diapazonu un izcilu 3D datu kvalitāti maksimāli precīzi uz...

Jaunais optoCONTROL 2700 augstas veiktspējas LED mikrometrs nodrošina nepārspējamu precizitāti sa...

Ražojot saules enerģijas plāksnes, neapstrādātās plāksnes vispirms tiek sazāģētas no tā sauktajie...