Katalogs

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

12.02.2024 14:02

Autonomā ražošana - visai nozarei ir jāpaspēj tikt līdzi

Ritošo gultņu nozare atpaliek autonomās ražošanas jomā

Arvien mazāk cilvēku ir spiesti saražot arvien vairāk un vairāk. Tā jau ir senā pagātnes tendence, kas turpināsies arī nākotnē. Tā pat kļūs par būtisku nepieciešamību. Pašreizējās ražošanas koncepcijas rites gultņu nozarē prasa augsti kvalificētu personālu, pat vai jo īpaši, ja tās ir augsti automatizētas. Cilvēki ir nepieciešami ekspluatācijai, iestatīšanai un optimizācijai.

Bet kas notiek, kad cilvēki vienkārši vairs nav pieejami?

Viens novērojums, kas dažādu iemeslu dēļ ir vērojams visā pasaulē, ir personāla trūkums. Neatkarīgi no tā, vai tas ir apmācības trūkums, konkurence starp uzņēmumiem vai vienkārši vesela paaudze, kas nevēlas strādāt tradicionālajā ražošanas vidē, rezultāts ir viens un tas pats.

Tā kā šī problēma skar ne tikai gultņu nozari, bet arī visas citas rūpniecības nozares un sektorus, pēdējos gados ir vērojams straujš attīstības pieaugums. Autonomā ražošana jau sen ir kļuvusi par standartu daudzās rūpniecības nozarēs. Tomēr rites gultņu nozarē tā joprojām ir maz izplatīta vai tās nav vispār. Tieši šajā jomā rites gultņu komponentu ražošanas videi ir jāpanāk, lai ilgtermiņā saglabātu konkurētspēju.

. Līdz šim tam par iemeslu ir bijušas nozares īpašās prasības. Liela elastība, detaļu daudzveidība un mazi sērijas izmēri un daudzumi līdz šim ir noveduši pie tradicionālām ražošanas struktūrām. Īpaši rūpniecisko gultņu segmentā. Lai gan ir veikti lieli ieguldījumi automatizācijā, automatizācija ne vienmēr nozīmē autonomiju. Atsevišķos gadījumos ir ieviestas arī autonomas sistēmas, taču tas parasti ir novedis pie ļoti sarežģītiem tehniskiem risinājumiem.

Ja paskatās nedaudz tālāk par rūpniecisko vidi vai rūpniecisko ražošanu, šis megatrends kļūst vēl skaidrāks. Loģistikas nozare ir vadošā ar autonomiem izplatīšanas centriem. Vai arī mēs aplūkojam lauksaimniecību, kur jau ilgu laiku ir izstrādātas un tiek izmantotas autonomās ražas novākšanas mašīnas. Kopsaucējs ir sasniegt to pašu vai pat vairāk ar mazāku cilvēku skaitu.


Konsekventa attīstība pievēršas megatrendam

Supfina Grieshaber jau vairākus gadu desmitus ir bijis starptautiskās rites gultņu nozares piegādātājs un attīstības partneris, un ir palīdzējis veidot daudzas pagātnes tendences. Tāpēc bija pašsaprotami, ka Supfina pievērsīsies arī šai tendenču tēmai. Lai kartētu ritošā gultņa gredzena ražošanas ķēdi, autonomi ir jākartē arī superapstrādes process. Un tieši šajā superapstrādes procesa posmā īstenošanas laikā rodas īpaši šķēršļi. Supfina izejas punkts bija arī esošie risinājumi, piemēram, pārbaudītās RacePro un RaceFlex sērijas. Lai gan tās var izmantot ļoti elastīgi un tām ir arī augsta automatizācijas pakāpe, šīs iekārtas ir konstruētas tā, lai tajās galvenā loma būtu cilvēkam. Uzstādīšanas procesi, ražošanas secība, piemēram, instrumentu maiņa un mijiedarbība ar vadības sistēmu ir optimizēta operatoram.

Tās ir mašīnas, kas iekļaujas mūsdienu ražošanas struktūrā, bet neatbilst autonomās pieejas prasībām.

Tāpēc Supfina Race Modular sērija ir jauns piedāvājuma papildinājums. Ļoti ciešā sadarbībā ar mūsu klientiem šis sistēmas risinājums ir sistemātiski izstrādāts autonomai un bezpilota darbībai. Visi galvenie ražošanas procesi ir automatizēti. Partijas maiņa vai mehāniskās iestatīšanas process, instrumentu vai apdares akmeņu maiņa ražošanā un klasiskā detaļu apstrāde tiek kartēta 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā bez operatora. Jau sērijas nosaukums atspoguļo tās modulāro konstrukciju, kas ļauj kartēt plašu funkciju klāstu. Tas, savukārt, atbilst dažādajām procesa prasībām saistībā ar dažādiem rites gultņu veidiem. Konfigurāciju var pielāgot tādiem gultņu modeļiem kā, piemēram, cilindriskie rullīšu gultņi, konusveida rullīšu gultņi, sfēriskie rullīšu gultņi vai lodīšu gultņi, un to var jebkurā laikā paplašināt, lai nodrošinātu nākotnes iespējas.

Lai īstenotu iepriekš minēto funkcionalitāti no tehniskā viedokļa, mašīna ir aprīkota ar funkcijām, kas padara visu procesu iespējamu praksē. Mašīnas elementi, piemēram, sagatavju piedziņa, bloku turētājs, centrēšanas sistēma un apstrādājamo detaļu apstrāde, ir konstruēti ar automātiski darbināmām saskarnēm. Šos un saistītos elementus var noņemt no mašīnas un atgriezt tajā, izmantojot 6asu robotu. Tāpēc robotam ir galvenā loma realizācijā. Tomēr ar robotu vien nepietiek. Tikai apvienojot robotu un apstrādes mašīnu vienā vienībā, var izveidot praktiski pielietojamu risinājumu.

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, izšķiroša nozīme ir arī visai datu komunikācijai. Ja nav operatora, kas var ievadīt apstrādājamās detaļas un apstrādes datus vadības sistēmā, šie dati ir jānosūta, izmantojot saskarnes uz IT infrastruktūru.


Nozīmīgums sniedzas tālu ārpus Superfinish

Tomēr šādas sistēmas lietotājam Superfinish mašīna nav aplūkojama izolēti. Ļoti svarīga ir mijiedarbība starp mašīnu, kas veic galīgo apstrādes posmu, un visu ražošanas līniju vai šūnu. Turklāt šādas ražošanas struktūras plānošanā jāiekļauj arī operatīvie un loģistikas procesi. Tas, kā sagataves un darbarīki tiek nodoti sistēmas rīcībā, ir tikai daži piemēri no galvenajiem jautājumiem, kas sniedzas ārpus pašas mašīnas.

Aplūkojot visas šīs tēmas no šodienas perspektīvas, ļoti elastīga un autonoma rites gultņu ražošana šķiet ļoti tāls lēciens nākotnē. Dažiem šis lēciens šķitīs pārāk tālu. Taču daži uzņēmumi jau ir veikuši šo milzu lēcienu nākotnē, un pirmās Supfina Race Modular sērijas mašīnas jau ir piegādātas.

Nobeigumā atliek piebilst, ka šo pārmaiņu veidošanai rites gultņu nozarē ir nepieciešama visas nozares, tostarp saistītās mašīnbūves nozares, iesaistīšanās.

Vairāk ziņu

Supfina ir Siemens Solid Edge CAD sistēmas 2024 Hero klients.

Supfina ir nodrošinājusi...

"Kā viens no vadošajiem virsmas apdares risinājumu piegādātājiem Supfina komanda šī gada izstādē Global Industrie Lionā, 4. hallē C156, interesentiem prezentēs inovāciju - Supfina Fact superapdares mašīnu."
"Kā viens no vadošajiem risinājumu sniedzējiem virsmas apstrādes jomā Supfina komanda šā gada Grindtec izstādē Leipcigā, 5. hallē, stendā E04, sniegs individuālas konsultācijas interesentiem par visiem jautājumiem, kas saistīti ar dubulto virsmu slīpēšanu."
Jā, un vairākas reizes!
"Risinājumi augstas precizitātes virsmas apstrādei" - tāds ir Supfina 132 kvadrātmetrus plašā C10 stenda C10 hallē 10. hallē izstādē GrindingHub no 17. līdz 20. maijam Štutgartē.

06.12.2021 02:00

Supfina ir lieliska ...
Supfina ieguva 3. vietu šī gada ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+" konkursā.