Katalogs

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: planšetdatoru pārklājums taupa resursus - Optimāla pārklājuma veiktspēja ar augstu elastību

Tablešu pārklājēji kļūst aizvien svarīgāki farmācijas ražošanā: tabletes ir svarīgākā perorālā zāļu forma farmācijas nozarē, un tās bieži tiek pārklātas. Tas ietver viena vai vairāku polimēru un citu funkcionālu palīgvielu (krāsvielu vai mitrinātāju) plānas kārtiņas uzklāšanu uz tabletes, kas var pildīt dažādas funkcijas.
Tabletes pārklāj, lai modificētu aktīvās vielas izdalīšanos, aizsargātu aktīvo vielu no gaismas vai mitruma vai maskētu rūgtu garšu tablešu sastāvā. Tabletes pārklāj arī, lai uzlabotu rīšanas spēju.
Aktīvās vielas pārklājums kļūst arvien nozīmīgāks. Tiek realizēti gan kombinētie preparāti, gan divu nesaderīgu aktīvo vielu kombinācija vienā zāļu formā. Turklāt var kombinēt arī vienas un tās pašas aktīvās vielas atšķirīgus izdalīšanās profilus. Tabletes serdē ir lēni atbrīvojošā sastāvdaļa, bet tabletes apvalkā ir ātri atbrīvojošā sākotnējā deva. Dažkārt formulēšanas metodes sastāv no līdz pat četriem dažādiem apvalku veidiem. Tas pagarina procesa laiku. Lai veiksmīgi izstrādātu un ražotu šādus preparātus, obligāta prasība ir tablešu pārklājuma viendabīgums.

Sajaukšana, izsmidzināšana un žāvēšana
Tablešu pārklājumā izšķiroša nozīme ir sajaukšanai, izsmidzināšanai un žāvēšanai. Lai panāktu optimālu pārklājuma viendabīgumu, sajaukšana, izsmidzināšana un žāvēšana jāveic vienlaicīgi un ar pareiziem iestatījumiem.

Sajaukšana:
Ļoti svarīga ir vienmērīga un, galvenais, maiga tablešu serdeņu kustība zem izsmidzināšanas konusiem. Tablešu serdeņi nedrīkst tikt pakļauti pārmērīgai mehāniskai slodzei, lai izvairītos no bojājumiem.

L.B. Bohle (Ennigerloh) jau vairāk nekā 20 gadus veiksmīgi izmanto pagarinātu pārklājuma veidošanas cilindru (garuma diametrs (L/D) > 1) ar piemetinātām maisīšanas spirālēm. Sajaukšanas spirāles nodrošina nepārtrauktu un saudzīgu tablešu slāņa sajaukšanu. Homogēna sajaukšana tiek panākta jau pēc dažām minūtēm un saglabājas visu procesa laiku. Plakanā tablešu slānis samazina kušanas spiedienu tablešu slānī. Nepārtraukta maisīšanas spirāļu vadība nozīmē, ka tabletes netiek ievērojami paātrinātas. Neveidojas tablešu lūzumi un dvīņu veidošanās.

Tablešu pārklājējs: bungas ģeometrija, izsmidzināšanas rokas konstrukcija un samazināts pārklājuma uzklāšanas laiks
L.B. Bohle BFC tablešu pārklājēja BFC bungas ģeometrija rada lielu izsmidzināšanas virsmu kustīgajā tablešu gultnē. Tas nozīmē, ka var izmantot vairāk izsmidzināšanas sprauslu nekā īsākos cilindros, tādējādi iegūstot lielāku izsmidzināšanas laukumu un lielāku izsmidzināšanas caurlaides spēju. Papildus pārklājuma suspensijai īpaša nozīme ir sprauslu tipam, sprauslu skaitam un attālumam starp sprauslām.

L.B. Bohle piedāvā dažādus risinājumus, lai pielāgotu attālumu starp sprauslām, sprauslu izsmidzināšanas leņķi un spiediena parametrus izsmidzināšanai.
Plēve pārklātu tablešu suspensijas masas īpatsvars parasti ir 5-15 % no serdes masas. Īpaša uzmanība jāpievērš plēves biezumam, kas ir svarīgs ne tikai aktīvo vielu pārklājumiem, bet tam jābūt vienmērīgam arī plānu krāsu (aizsargājošu) pārklājumu gadījumā. Nevienmērīga plēves uzklāšana, piemēram, partijā rada krāsu atšķirības, kas pazemina produkta kvalitāti.
Salīdzinot ar parastajiem tablešu pārklājējiem ar L/D attiecību <1, sistēmas ar pagarinātiem cilindriem ļauj līdz pat 40 % saīsināt procesa laiku, jo izsmidzināšanas ātrums ir lielāks. Žāvēšana
Ir ļoti svarīgi nodrošināt optimālu enerģijas un masas pārnesi. Tas nozīmē, ka enerģijai jābūt ievadītai tieši tablešu gultnē. Gaiss tieši un mierīgi ieplūst tablešu gultnē un efektīvi nodrošina izsmidzinātās suspensijas ātru žāvēšanu. Pārklāšanas iekārtas perifērija vai korpuss netiek apsildīts.
Optimizētā gaisa plūsma rada mierīgu izsmidzināšanas modeli, kas samazina izsmidzināšanas žāvēšanas efektu. Izsmidzināšanas sprauslas nav pakļautas pieplūdes gaisa plūsmas iedarbībai un izsmidzināšanas procesa laikā paliek vēsas. Tas līdz minimumam samazina izsmidzināšanas žāvēšanas efektu un nodrošina pārklājuma viendabīgumu > 97 % un augstāku.
Pasaules pirmizrāde izstādē Interpack 2023 - procesa, tehnoloģijas un mašīnu aprīkojuma ziņā optimizēts pārklājums
Tablešu pārklājēji no L.B. Bohle tablešu pārklājēji ir stabili nostiprinājušies tirgū jau vairāk nekā divas desmitgades un ir atzīti par tehnoloģiski progresīviem.
Pateicoties intensīvai apmaiņai ar klientiem un nepārtrauktai starpnozaru pētniecībai un procesa optimizācijai, L.B. Bohle ir spējis turpināt uzlabot BFC sēriju. Tā rezultātā ir panākti uzlabojumi tehnoloģiju/mašīnu aprīkojuma, tīrīšanas, lietošanas ērtuma un drošības, higiēniskā dizaina un ilgtspējas jomās. Mērķis ir optimizēt ikdienas ražošanas procesu, padarot ražošanu ne tikai elastīgāku un ātrāku, bet arī resursu ziņā efektīvāku ar optimālu viendabīgumu.
Mašīnu aprīkojuma jomā galvenā uzmanība ir pievērsta jaunai mašīnu vadības sistēmai. Ar iFix lietojumprogrammu iespējams uzraudzīt un kontrolēt procesus. Kā HMI (Human Machine Interface - cilvēka un mašīnas saskarne) iFix nodrošina darbam nepieciešamos elementus. Turklāt tiek reģistrēti tādi svarīgi dati kā ilgtermiņa izmērīto vērtību datu glabāšana, trauksmes signāli un ziņojumi, kā arī datu saskarnes ar ārējām sistēmām un recepšu pārvaldība.
BFC tablešu pārklājējs nodrošina maksimālu elastību, ļaujot realizēt partijas ar pildījuma līmeni no 10 līdz 100 %. Ar BFC 400 tas atbilst 65-650 litru lielām partijām.
L.B. Bohle ir pārveidojis BFC sprauslu bloku. Sprauslu leņķa un attāluma regulēšana ir motorizēta un automātiska. Turklāt sprauslu bloks tagad ir plānāks un noapaļots. Tas ļauj labāk uzraudzīt procesu un atvieglo tīrīšanu.

Ērtāka ekspluatācija un lielāka drošība
L.B. Bohle jaunajā sistēmā ir īpaši īstenojis lietotāju ieteikumus. Tagad sānu durvju atvēršanu un aizvēršanu nodrošina pneimatiskie cilindri, tāpēc ir nepieciešams mazāks spēks. Gaisa padeves kurpes ir atsevišķas, kas nozīmē ievērojamu svara samazinājumu un vieglāku pārvietošanu.
Ir ņemti vērā arī drošības aspekti. Tagad standartā tiek izmantotas piepūšamās blīves. Pilnībā automātiska paraugu ņemšana un tablešu iekraušana ar aizvērtām durvīm palielina operatora drošību.
Vadības panelis ir pārveidots higiēniskā dizainā, un mašīnas priekšpusē iebūvēta stāvokļa gaismiņa nodrošina procesa uzraudzību.

Ātra iztukšošana un efektīva tīrīšana
Pēc pārklājuma uzklāšanas procesa pabeigšanas pārklājuma veidotājs tiek iztukšots ātri, saudzīgi un pilnībā, mainot rotācijas virzienu un regulējot slīpumu. Pēc tam notiek pilnībā automātiska tīrīšana. Tagad standarta aprīkojumā ir iebūvēta papildu tīrīšanas lance sistēmas apakšā. Papildu uzlabojumi saīsina tīrīšanas laiku un nodrošina ātru tīrīšanas līdzekļa aizplūšanu bez atlikumiem.

Uzmanības centrā ir ilgtspēja
Pirmo reizi L.B. Bohle piedāvā papildu siltuma atgūšanu ventilācijas sistēmā, kas ievērojami samazina enerģijas patēriņu.
Jaunā enerģijas monitoringa sistēma, kas paredzēta pārklājuma uzklāšanas iekārtas energoapgādei, nodrošina ražošanas uzņēmumiem pilnīgu pārskatu par savu procesu un enerģijas patēriņu.

Vairāk ziņu

18.-2024. gada 21. marts

APV 14. PBP pasaules sanāksme

Vīne, Austrija

Mēs...

L.B. Bohle vairākkārt godināts
Mūsdienīgi "iepakotas" modernas tehnoloģijas
PASĀKUMI VISĀ PASAULĒ