Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Trieciens bez atsitiena: studenti izvēlas ACE miniatūrus amortizatorus kritiena testa konstrukcijām

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tas trīs topošie mehānikas inženieri neriskēja, kad viņi pēc slavenā vācu uzņēmuma MEYRA pasūtījuma izstrādāja ratiņkrēslu kritiena testa konstrukciju ratiņkrēslu testa konstrukcija slavenā vācu uzņēmuma MEYRA uzdevumā.
Lai aizsargātu savas konstrukcijas iekšējo darbību, viņi paļāvās uz miniatūriem amortizatoriem no ACE konstrukcija.

Arne Hankemeiers, Julians Raimans un Tobiass Riders nesen pabeidza mācības kā valsts sertificēti tehniķi ar specializāciju mašīnbūvē Felix-Fechenbach-Berufskolleg profesionālajā koledžā Detmoldā. Volkers Geise, kurš šajā profesionālās izglītības koledžā atbild par izglītības vadību, norāda, ka uz praksi orientēta darba īpatsvars ir ļoti svarīgs profesionālās izglītības koledžas mašīnbūves nodaļā. Tāpēc viņš jau no paša sākuma atzinīgi novērtēja to, ka viņa trīs absolventi vēlas cieši sadarboties ar netālu esošo uzņēmumu MEYRA GmbH, lai izstrādātu savu noslēguma darbu.

Šis uzņēmums ir viens no vadošajiem augstas kvalitātes ratiņkrēslu ražotājiem, kas ir starptautiski aktīvas Kalldorfas grupas MEYRA Group dalībnieks, un ir ieguvis reputāciju arī kā rehabilitācijas aprīkojuma piegādātājs. Atbilstoši savam apgalvojumam "Mēs pārvietojam cilvēkus" MEYRA atbalsta un motivē daudzus cilvēkus ar invaliditāti visā pasaulē, lai tie varētu sasniegt lielāku mobilitāti un neatkarību . Pastāvīgs dialogs ar cilvēkiem, kurus skar, kā arī ar medicīnas speciālistiem un terapijas un aprūpes speciālistiem ļauj MEYRA izstrādāt arī uz praksi orientētus produktus, arī ciešā sadarbībā ar specializēto medicīnas preču tirgotājiem. Šī holistiskā, praktiskā pieeja ļoti labi iederējās Vācijas universitātes studiju grupā, lai gan bija vēl kāda saikne: Tobias Ridder, viens no trim jaunajiem talantiem, jau strādāja par pielāgotu izstrādājumu dizaineri uzņēmumā MEYRA, kad viņš kopā ar Arne Hankemeieru un Julianu Raimannu nolēma kā savu noslēguma darbu universitātē izstrādāt profesionālu kritiena testa ierīci ratiņkrēsliem. Ar pilnu darba devēja atbalstu viņi sāka būvēt konstrukciju, ko galvenokārt izmantotu, lai pārbaudītu MEYRA jauno ratiņkrēslu modeļu nestspēju.

Prasība: augsta kravnesība

Testēšanas iekārta ir projektēta tā, lai katrs ratiņkrēsls vispirms tiktu noslogots ar maksimālo pieļaujamo svaru un pēc tam iedzīts konstrukcijā. Pēc tam katrs modelis tiek fiksēts uz satvērēja un pneimatiski pacelts un nolaists no iepriekš noteikta augstuma pēc fiksācijas. Lai slāpētu pacelšanas ierīces trieciena plāksnes spēku un aizsargātu visu konstrukciju, trīs tehniķi apsvēra iespēju uzstādīt amortizatorus. Šīs ieceres mērķis bija ne tikai pierādīt ratiņkrēslu stabilitāti, bet arī nodrošināt, lai pati testa ierīce būtu pēc iespējas stabilāka un nebūtu jālabo jau pēc dažiem lietošanas cikliem.

Intervijā studenti teica, ka viņi apzinās vienu no galvenajām hidraulisko amortizācijas elementu priekšrocībām, proti, ka tie darbojas bez atsitiena efekta, pateicoties to lineārajām īpašībām. "Pateicoties ACE Stoßdämpfer GmbH prezentācijai, kuru mums bija iespēja apmeklēt kursa ietvaros, mēs zinājām, ka daži amortizatori var ne tikai labāk atrisināt ātruma samazināšanas uzdevumus, ņemot vērā to amortizācijas īpašības, bet arī palīdzēt samazināt amortizatora ietekmi.bet arī palīdz padarīt testus klusākus nekā iepriekš, īpaši, ja salīdzina amortizācijas uzdevumus ar tērauda atsperu vai gumijas buferu darbību," atceras Arne Hankemeiers.
Tā kā ACE savā tīmekļa vietnē piedāvā izmēru noteikšanas rīkus: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html un daudzus citus noderīgus pakalpojumus, kas pievienoti produktiem, studenti sazinājās ar ACE Eiropas galveno mītni Langenfeldē. Viņiem par prieku pārdošanas inženieri ne tikai apstiprināja jauno inženieru konstrukcijas datus pa tālruni, bet arī bez maksas sniedza viņiem četru miniatūru amortizatoru paraugus. Šāds atbalsts jaunajiem inženieriem ir ACE prakse jau gadiem ilgi, jo uzņēmums ir konstatējis, ka atbalsts jaunajiem akadēmiķiem un tehniskajām skolām bieži noved pie inovatīviem risinājumiem un pat jaunām produktu sērijām.

Problēmas risinājums: hidrauliskie amortizācijas elementi

Kad komanda saņēma četrus MC25EUM miniatūrus amortizatorus no ACE, viss
notika ļoti ātri: pateicoties to kompaktajam dizainam, hidrauliskie komponenti ir priekšnoteikti ātrai integrācijai pat jau esošajās konstrukcijās. Amortizatori ir pieejami versijās ar diafragmas blīvējuma tehnoloģiju un bez tās, un tie optimizē plašu mašīnu klāstu, ātri un nesagraujoši bremzējot masas. Klienti var izvēlēties starp regulējamām un paškompensējošām versijām. Šajā gadījumā tika izmantoti pēdējie. Miniatūro amortizatoru ārējie korpusi ir izgatavoti no cieta tērauda gabala un piepildīti ar temperatūras ziņā stabiliem speciāliem šķidrumiem. Šiem hidrauliskajiem mašīnu elementiem ir integrēti fiksēti aizbīdņi, un tiem nav nepieciešama apkope. Tos ir izstrādājusi un pilnveidojusi ACE, kas jau vairāk nekā 60 gadus ir rūpniecisko amortizatoru tehnoloģiju un tirgus līderis . Šajā lietojumā izmantoto modeļu gājiens ir 6mm, un tie ir piemēroti 2,8 Nm enerģijas absorbcijai vienā ciklā.

Trīs universitātes absolventu komandas darbs visa projekta laikā darbojās perfekti. Tobiass Riders bija atbildīgs par dizainu, savukārt Arne Hankemeiers un Julians Raimans bija atbildīgi par konstrukciju un dokumentāciju. Galu galā četru ACE sponsorēto komponentu integrācija bija neliels uzdevums, stāsta Arne Hankemeiers un izdara šādu pozitīvu secinājumu: "Mēs varējām precīzi veikt regulēšanu, izmantojot nepārtrauktu komponentu vītni, un droši noturēt tos iepriekš iestatītajās pozīcijās ar piegādātajām fiksācijas uzgriežņiem. Šie amortizatori patiešām droši, klusi un ātri absorbē pieļaujamo slodzi un pilnībā pilda savu uzdevumu. Mūsu testu sērijās mēs arī ar lielu gandarījumu konstatējām, ka mūsu konstrukcijas nelielajā uzstādīšanas telpā var gandrīz bez trokšņa un droši bremzēt dažādas lielas masas bez atsitiena.

Vairāk ziņu

Daudzos uzņēmumos digitalizācija un taupīgas vadības pieeja tiek uzskatīta par vēlamu novājēšanas...

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tāpēc trīs me...

22.12.2023 01:05

Drošības amortizatori
Avārijas apstāšanās speciālisti atzīmē pirmizrādes filmās un televīzijā
Kad runa ir par rūpniecisko amortizācijas tehnoloģiju, ACE ir viens no pirmajiem, uz kuru vēršas lielākā daļa inženieru un projektētāju visā pasaulē. Neatkarīgi no tā, kādi jautājumi šajās dienās ir ekspertiem, ACE vienmēr ātri uz tiem atbild - vai nu tiešsaistē, vai sazinoties personīgi uz vietas.

Ratiņkrēslu dizainā ir daudz iespēju uzlabojumiem. To pierāda vienass Hoss Mobility, kas tika izs...

Atvieglojums pārvietošanas un pārveidošanas laikā: universāls skrūvgriezis ar gāzes vilces atsperi un strukturālajiem amortizatoriem no ACE