Katalogs

HME - Technologies GmbH

Atpakaļ pie saraksta

HME - Technologies GmbH Neodīma-dzelzs-bora magnēti (NdFeB)

Izmeklēšanas pieprasījums  

Labākā magnētiskā veiktspēja un enerģija. NdFeB magnēts pašlaik ir visspēcīgākais pieejamais magnēts.

Vispārīga informācija:
Retzemju klases neodīma dzelzs bora (NdFeB) magnēti ir komerciāli pieejami kopš 1980. gadu vidus. To popularitāte ir strauji augusi, pateicoties to augstajam maksimālās enerģijas produktam un plašajam pieejamo formu, izmēru un kategoriju klāstam.

Mūsdienās ir iespējams sasniegt remanenci, kas pārsniedz 1,4 Teslas. Pašlaik ir pieejami enerģijas produkti ar enerģiju līdz 50 MGOe. Lielākā daļa NdFeB magnētu ir anizotropi, un tos var magnetizēt tikai orientācijas virzienā. Parasti NdFeB magnētu piesātināšanai ir nepieciešami aptuveni 30KOe magnētiskie lauki.

NdFeB magnētu būtisks trūkums ir to jutība pret koroziju. Tāpēc, lai novērstu nevēlamu oksidēšanos, gatavos magnētus pārklāj ar cinka, niķeļa, alvas, al-, au- vai epoksīda slāni. NdFeB magnētus ražo lielos blokos, kurus presē veidnē un pēc tam saķepina. Mazāku bloku, disku, gredzenu, stieni vai rotoru izgriež no lielā bloka ar datora vadītu elektrovadu vai dimanta asmeni, urbj ar speciāliem urbjiem un visbeidzot slīpē.

Jo ilgāk, jo vairāk, jo zemākas cenas dēļ NdFeB magnēti aizstās SmCo magnētus, ja vien tas būs iespējams.
Temperatūras ietekme:
NdFeB magnētiskās īpašības ievērojami pasliktinās, ja tās tiek pakļautas temperatūrai, kas pārsniedz 130 °C, atkarībā no materiāla kategorijas un caurlaides koeficienta. Parasti NdFeB magnēti ar augstāku caurlaidības koeficientu var izturēt augstākas temperatūras, nezaudējot magnētiskās īpašības. Darba temperatūra var sasniegt 200°C.

Pielietojums:
Motori, ģeneratori, lādētu daļiņu staru vadīšana, austiņas, turēšanas sistēmas, instrumenti, skaļruņi, magnētiskie gultņi, magnētiskās sakabes, magnētiskā rezonanse, magnētiskā separācija, mikrofoni, daļiņu paātrinātāji, releji, slēdži, kā arī daudzi citi lietojumi.

Izmeklēšanas pieprasījums