Katalogs

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Atpakaļ pie saraksta

EnviroChemie GmbH Tauku atdalītāji

Izmeklēšanas pieprasījums  

EnviroChemie laiž tirgū jaunu, patentētu tauku separatoru ar integrētu elektroflotaciju, kas ļauj taupīt resursus un enerģiju. Izmantojot jauno tehnoloģiju, var droši ievērot lipofīlo vielu un pH vērtības robežvērtības.

Lai aizsargātu kanalizācijas sistēmu no taukskābju radītajām nogulsnēm un korozijas, komerciālās virtuvēs un pārtikas pārstrādes uzņēmumos ir obligāti jāuzstāda tauku atdalītāju sistēmas.

Parasti ar parasto tauku atdalītāju nevar droši ievērot noteiktās lipofīlo vielu robežvērtības (100-300 mg/l atkarībā no vietējiem noteikumiem) un pH vērtību (6,5-10). Iemesls tam ir bioloģiskās gremošanas procesi tauku separatorā. Pēc tam veidojas taukskābes, kas atkal izšķīdina atdalītos taukus. Rezultātā palielinās lipofīlo vielu izplūdes vērtība un pH vērtība nokrīt zem nepieciešamās robežvērtības.

Patentētā tauku separatora jaunā iezīme ir integrētā elektroflotacija. Pievadot līdzstrāvas spriegumu, tauku separatorā notiek ūdens elektrolīze skābeklī un ūdeņradī. Izveidojušies mazi gāzes burbulīši pastiprina flotācijas efektu. Tie pielīp pie taukiem un tādējādi veicina atdalīšanas procesu. Elektrolīzes laikā radušies skābekļa radikāļi arī daļēji oksidē izšķīdušos organiskos savienojumus un tādējādi papildus samazina lipofīlo vielu robežvērtību. Gāzu pārpalikums tiek izvadīts no tauku separatora caur jumtu. Jaunais tauku atdalītājs ir automatizēts un tam ir integrēta drenāžas programma.

"Sistēma ir piemērota arī esošo tauku atdalītāju sistēmu modernizācijai gan ēku uzstādīšanai, gan iemūrēšanai zem zemes," piebilst EnviroChemie kompakto sistēmu nodaļas vadītājs Mihaels Zicmans.

Izmeklēšanas pieprasījums