Katalogs

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Atpakaļ pie saraksta

Lutz-Jesco GmbH Dozēšanas sūkņi dzērienu rūpniecībai

Izmeklēšanas pieprasījums  

Barošana ar kieselguhr un citiem medijiem dzērienu ražošanas nozarē / pārtikas rūpniecībā

Pirms alu var baudīt pircējs, ražošanas, nogulsnēšanās un attīrīšanas laikā tam jāiziet virkne precīzi kontrolētu dabisku mikrobioloģisku un fizikālu procesu. Piemēram, fermentācijas un nogatavināšanas procesi, kuru rezultātā rodas suspendētas vielas un piemaisījumi, ko rada, piemēram, raugs, kas tiek izmantots raudzēšanai. Šīs daļiņas no alus tiek atdalītas dažādos apstrādes posmos. Lai iegūtu izcili dzidru alu, nepieciešama īpaša filtrēšana: kieselguhr aluviālā filtrēšana. Šim procesam alum pievieno kieselguhr suspensiju ar 300 g/l koncentrāciju. Galvenie filtrējošie elementi ir, piemēram, smalkas nerūsējošā tērauda sieta tekstūras vai nerūsējošā tērauda caurules ar ļoti mazām spraugām. Tā kā ne spraugas, ne audums nav pietiekami smalks, pirms īstā alus filtrēšanas sākotnēji caur filtru laiž tikai ūdeni, kas satur kieselguru. Kieselguhr nogulsnējas filtrā un veido smalki sadalītu slāni, kas darbojas kā mikrofiltrs. Šis kieselgūra slānis aiztur piemaisījumus, kas izraisa alus duļķainību.

Kieselgūrs ir miltains minerāls, kas radies terciārajā periodā; to iegūst no vienšūnu aļģu un diatomu silīcija eksoskeletiem. Kieselguru, ko dēvē arī par diatomītu zemi, izmanto ne tikai kā filtrējošu materiālu, bet arī slīpēšanai un pulēšanai. Tās piemērotība kā slīpēšanas līdzeklim norāda, ka kustīgajām daļām, kas saskaras ar kizelguru dozēšanas nolūkos, nepieciešamas augstas nodilumizturības īpašības. Lai pievienotu kizelguru, ir vajadzīgi ļoti precīzi dozēšanas sūkņi, piemēram, īpaši virzuļsūkņi ar īpašām darbības īpašībām un nodilumizturīgām virsmām. Alus darītavās izmantotajiem sūkņiem jāatbilst šādām prasībām:

  • ilgstošai, bezrūpīgai darbībai
  • vienkārša konstrukcija, kas prasa nelielu apkopi
  • jāņem vērā higiēnas un ar procesu saistītās prasības (piemēram, jānodrošina, lai alum nepiekļūtu gaiss)
Lutz-Jesco virzuļu dozēšanas sūkņi īpašās alus darītavu versijās ar tādiem materiāliem kā nerūsējošais tērauds, alumīnija oksīds un keramika, kas ir saderīgi ar pārtikas produktiem un attiecīgajās vietās nodrošina nodilumizturību, kā arī ar speciāliem lūpu blīvējumiem. Šie īpašie sūkņi optimāli atbilst šīm prasībām, un tos jau gadu desmitiem visā pasaulē kā pārbaudītas dozēšanas ierīces izmanto tādi atzīti alus darītavu uzstādīšanas speciālisti kā KHS-Prozesstechnik GmbH. Izbaudiet savu alu ar Lutz-Jesco dozēšanas sūkņiem!

Izmeklēšanas pieprasījums