Katalogs

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

05.05.2023 01:05

Vārpstas sakabes no norelem

No vienkāršām piedziņām līdz sarežģītām pozicionēšanas piedziņām

Precīza griezes momenta pārnese, vibrāciju slāpēšana un kustības kontrole - norelem sakabes ir daudzpusīgas un pieejamas dažādos izpildījumos. To vidū ir metāla silfonu sakabes, elastomēra spīļu sakabes, atsperu stieņa sakabes, krusteniskās slīdnes sakabes un cietās sakabes.

Vārpstu sakabes savieno divas vārpstas un pārvada rotācijas kustības un griezes momentus no dzenošās vārpstas uz dzenošo vārpstu. Vārpstas savieno ar cietu vai elastīgu savienojumu. Visbiežāk lineārie vārpstu savienojumi tiek realizēti ar elastīgām vārpstu sakabēm. Vārpstas sakabes tiek izmantotas arī, lai kompensētu aksiālos un radiālos vārpstu nobīdes un leņķa kļūdas, kā arī lai slāpētu vibrācijas un triecienus.

Norelem sakabju pielietojums

Vārpstas sakabes tiek izmantotas visdažādākajās jomās un konstrukcijās: sākot no vienkāršām piedziņām darbgaldos, iepakošanas un tekstila mašīnās līdz sarežģītām pozicionēšanas piedziņām vadības un regulēšanas tehnoloģijās. Tās iedala divās funkcionālajās jomās. No vienas puses, ir lietojumi, kuros galvenais uzsvars tiek likts uz griezes momenta un jaudas pārnesi, piemēram, sūkņos, konveijeru sistēmās un maisītājos. No otras puses, ir pozīcijas un kustības vadības lietojumi, kuru uzdevums ir precīzi un ar pozīcijas precizitāti pārraidīt rotācijas kustības, piemēram, servo un soļu motoriem lineārajām asīm.

Pieejamās konstrukcijas

Norelem piedāvā vārpstas sakabes kā metāla silfonu un elastomēra kloķveida sakabes, kā arī atsperu stieņa, šķērsslīdes un cietās sakabes. Konstrukcijas izvēle galvenokārt ir atkarīga no pārsūtāmās jaudas un līdzsvarota savienojuma. Svarīgs faktors ir arī montāžas veids. Piemēram, ir versijas ar iespīlējošiem rumbas mezgliem un noņemamiem iespīlējošiem rumbas mezgliem, kas ir rievotas un šķeltas, ja sakabes ir cietas. Savienojumus ar noņemamiem, dalītiem savilcējiem var montēt radiāli. Lai uzstādītu vai nomainītu sakabi, nav nepieciešams demontēt vārpstu un piedziņu.

Vārpstas sakabes gandrīz neprasa apkopi. Tikai elastomēra knaiblveida sakabju gadījumā poliuretāna sakabes zvaigznes nodilst novecošanās un slodzes dēļ. Tomēr zvaigznītes var viegli nomainīt, nemainot visu sakabi.

Metāla silfonu sakabes ir izgatavotas no nerūsējošā tērauda un alumīnija, metāla silfoni ir izgatavoti no nerūsējošā tērauda, bet rumba - no alumīnija un nerūsējošā tērauda. Savienojumi ir montējami ar iespīlēšanas rumbu vai noņemamu iespīlēšanas rumbu. Tās ir pieejamas vārpstām ar diametru no 3 līdz 70 mm, un tās pārnes griezes momentus no 0,5 līdz 1500 Nm.

Elastomēra spailes ir izgatavotas no alumīnija un nerūsējošā tērauda, savienojuma zvaigzne ir izgatavota no poliuretāna. Montāža tiek veikta, izmantojot iespīlēšanas rumbu vai noņemamas iespīlēšanas rumbas. Norelem elastomēra spīļu sakabes ir pieejamas vārpstu diametram no 3 līdz 60 mm. Tie var pārnest griezes momentus no 0,7 līdz 525 Nm.

Atsperu stieņa sakabes ir izgatavotas no alumīnija un nerūsējošā tērauda. Tās tiek montētas, izmantojot iespīlēšanas uzmavas vai noņemamas iespīlēšanas uzmavas. Atsperes stieņa sakabes ir paredzētas vārpstu diametram no 3 līdz 35 mm un griezes momentiem no 3 līdz 130 Nm.

Krusteniski slīdošās sakabes ir izgatavotas no alumīnija, un tās var uzstādīt uz vārpstām ar diametru no 3 līdz 14 mm, izmantojot fiksācijas rumbu. pārvadā griezes momentus no 1 līdz 7 Nm.

Cietās sakabes ir izgatavotas no tērauda un nerūsējošā tērauda. Montāžas metode ir ar rievām un šķēlumiem. Griezes momentus no 16 līdz 2250 Nm var pārnest uz vārpstām ar diametru no 8 līdz 85 mm.

Vairāk ziņu

Pilna kravas automašīna ar inovācijām

20.03.2024 01:05

Viedie produkti no norelem
Risinājums bezkļūdu apstrādes procesiem
Jaunums no norelem: Lineārās rullīšu vadotnes
Trīs kandidāti aizraujošajā Motek finālā, uzvarētāju komandas - powered by norelem

Bīdāmās durvis, atvilktņu izvelkamās durvis, bīdāmās sliedes vai bīdāmie slīdņi - norelem profilu...

Izbaudiet jaunus un pārbaudītus norelem produktus klātienē