Katalogs

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Lauksaimniecības roboti, kas glābs lauksaimniecības nākotni

Autonomie lauksaimniecības roboti (agroboti) kā līdzeklis cīņai ar pieaugošo pārtikas pieprasījumu un kvalificēta darbaspēka trūkumu lauksaimniecības tirgū

Putekļi, kas paceļas no kombaina, kurš karstā vasaras dienā velk miežus, ir labi pazīstams tēls, bet kas notiek, ja nav neviena strādnieka, kas novāktu ražu? Skaidrs ir tas, ka pieaugošo iedzīvotāju pieaugošo pieprasījumu pēc pārtikas kopā ar pastāvīgu kvalificēta darbaspēka trūkumu var apmierināt tikai ar autonomi darbināmu sistēmu palielināšanos.

Intralogistikas tirgū pēdējo gadu laikā autonomo sistēmu attīstības centrā ir bijusi autonomijas tēma. Šo zinātību tagad var izmantot, lai automatizētu atkārtotus uzdevumus ikdienas lauksaimniecības darbos. Dozēšana, satveršana, regulēšana, novietošana - tie visi ir uzdevumi, kas tiek veikti gan rūpnieciskā vidē, gan lauksaimniecībā. Neatkarīgi no tā, vai runa ir par plastmasas granulu vai sēklu, izejvielu vai pārtikas ražas novākšanu, materiālproduktam nav nozīmes tehnoloģijai, kas ir pielietojuma pamatā. Rezultātā esošās koncepcijas no rūpnieciskās automatizācijas var viegli pārnest uz lauksaimniecības tehniku.

Tieši šajā jomā Dunkermotoren ir koncentrējis savas pūles un piedāvā daudzu gadu pieredzi. Viedie BLDC motori ar integrētu elektroniku jau daudzus gadus tiek izmantoti autonomās vadāmās automašīnas darbībai intralogistikā, un tagad tos var izmantot viedās lauksaimniecības koncepcijas īstenošanai, veicot tikai nelielas korekcijas, lai izturētu skarbos vides apstākļus lauksaimniecībā.

Autonomo lauksaimniecības robotu bāze

Autonomās kustību uzdevumu izpildespamatā ir decentralizēti kontrolieri un mākoņplatformu tīklošana. Inteliģentie elektromotori ar CANopen vai Ethernet saskarnēm nodrošina būtiskus datus robota kustībai. Pateicoties iepriekš definētiem kustības parametriem, šo datu analīzes rezultātā tiek iegūta vēlamā robota reakcija.

Tas, kādā situācijā robotam jāveic darbība, jābrauc vai jānovieto, tiek noteikts, izmantojot tā MotionCode. MotionCode, Dunkermotoren motora vadības programma, vada robotu un norāda, kādi uzdevumi tam jāveic vai kādā pozīcijā jāpārvietojas. Tā darbojas tieši motorā integrētajā elektronikā, kas ir iebūvēta zobrata motora korpusā, tādējādi ietaupot vērtīgu vietu robotu konstrukcijā.

Programmēšana ir viegli veicama C valodā vai to var tieši pārņemt Dunkermotoren speciālisti no IIoT zīmola nexofox. Ja tiek izmantoti vairāki roboti, nexofox ļauj uzraudzīt arī veselus autoparkus. Tādējādi var precīzi novērtēt berzi, nodilumu, nobrauktos un plānotos maršrutus. Plānotas tehniskās apkopes gadījumā var precīzi noteikt sistēmas pašreizējo atrašanās vietu un stāvokli.

Pateicoties mākoņsavienojumam un integrācijai esošajās sistēmās, piekļuve datiem ir iespējama attālināti no jebkuras vietas.

Jūs varat koncentrēties uz savu pamatdarbību, bet Dunkermotoren un nexofox rūpējas par pārējo. Šādā veidā mēs kopīgi veicinām jaunu viedās lauksaimniecības koncepciju īstenošanu un nodrošinām, ka pieaugošais pārtikas pieprasījums nākotnē tiek apmierināts, neraugoties uz kvalificēta darbaspēka trūkumu un iedzīvotāju skaita pieaugumu.

TEnerģijas efektivitāte kā papildu ieguvums

Iedomājieties, ka jūsu nākotnes saimniecības tīklā ir lauksaimniecības vai barošanas robots. Kādai jābūt jūsu sistēmas funkcionalitātei?

Papildus autonomijai nākotnes koncepcijām ir jābūt ne tikai ekonomiskām vietas ziņā, bet arī ilgtermiņā izturīgām pret skarbajiem vides apstākļiem saimniecībā. Lai izpildītu pieaugošās prasības energoefektivitātes jomā, arī darbībai jābūt pēc iespējas energoefektīvākai.

Tā kā viedo Dunkermotoru elektronika ir integrēta tieši motora korpusā, lauksaimniecības roboti var būt īpaši kompakti. Turklāt elektronika pārņem plašas datu uzraudzības un novērtēšanas jomas, kā rezultātā atbrīvojas kopējās sistēmas datora jauda un tiek ietaupīta enerģija, izmantojot to pašu funkciju klāstu.

Tomēr ir vēl viena priekšrocība: Integrējot tos motora korpusā, jutīgie elektroniskie komponenti ir pasargāti no apkārtējās vides ietekmes. Pats korpuss ir izgatavots no tērauda vai alumīnija. Pateicoties pēc izvēles pieejamam pārklājumam, visa piedziņa var sasniegt aizsardzības klasi līdz pat IP69K. Tas padara jūsu autonomo sistēmu ideāli piemērotu lietošanai kūtī vai lauka darbos.

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ka elektromotoriem ir augsts jaudas blīvums, kas nozīmē, ka var izmantot mazus motorus ar augstu efektivitāti. Tas samazina lauksaimniecības robotu enerģijas patēriņu, ļaujot tiem veikt lielākus attālumus un nodrošinot jums patiesu izmaksu ietaupījumu.

Neatkarīgi no tā, vai tas attiecas uz lopkopību vai sarežģītiem lauka darbiem - ļaujiet mums sadarboties, lai realizētu izturīgus un tendences noteicošus risinājumus lauksaimniecībai.

Vairāk ziņu

Dunkermotoren jaunais 4Q kontrolieris piedāvā augstu veiktspēju par pieņemamu cenu
Dunkermotoren bruģē ceļu pilnībā automatizētai un digitalizētai intralogistikai

SISTEMA drošības bibliotēka Dunkermotoren viedajiem dPro motoriem ar STO
<...

AMETEK zīmols Dunkermotoren lepojas, ka ar savu bezsuku līdzstrāvas motoru darbina Milhagem Team sacīkšu automašīnu no Minasžeraisas universitātes
Dunkermotoren izdod jaunu žurnāla Motion Journal numuru "mo

No 2024. gada 14. līdz 17. maijam Amsterdamā notiks izstāde Interclean,...