Katalogs

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Lielāka neatkarība no globālajām piegādes ķēdēm

Nedrošos laikos uzņēmumiem ir īpaši svarīgi rūpīgi pārbaudīt, vai to piegādes ķēdēs nav risku. AMETEK zīmols Dunkermotoren 2023. gadā ieguldīja lielus līdzekļus pasākumos, lai samazinātu ģeogrāfisko atkarību motoru ražošanā.

Šādi rīkojoties, uzņēmums sniedz nozīmīgu ieguldījumu savu klientu apgādes drošībā.

Atgriezties pie vietējiem - pielāgota piegādes ķēde retzemju magnētiem
Retzemju magnēti, piemēram, neodīms un disprozijs, mūsdienās parasti tiek izmantoti īpaši jaudīgu magnētu ražošanā. Šo izejvielu ieguve, kā arī pašu magnētu ražošana notiek gandrīz tikai Tālajos Austrumos. Tāpēc lielākā daļa motoru ražotāju ir atkarīgi no atsevišķiem, attāliem piegādātājiem, kas piegādā materiālus. Uzņēmumā Dunkermotoren retos magnētiskos materiālus īpaši izmanto BG sērijas sinhronajos motoros un SL saimes lineārajos motoros. Lai izvairītos no nopietniem piegādes traucējumiem, piedziņas tehnoloģiju ražotājs jau 2020. gadā uzsāka programmu, lai samazinātu šo atkarību. Piemēram, jau 2023. gadā tas varēja pāriet no pirmās sērijas uz retzemju magnētiem, kuru ražošanas procesā otrreizējās pārstrādes saturs pārsniedz 75 %. Un labākais ir tas, ka šī pāreja neietekmē veiktspēju un citas svarīgākās motora īpašības.

Vai ir iespējams iztikt bez tiem?
Papildus kritisko materiālu piegādes nodrošināšanai Dunkermotoren pašlaik izstrādā bezsuku līdzstrāvas motorus, kuriem retzemju magnēti nav nepieciešami vispār. Šie motori vēl nesasniedz tādu pašu jaudas blīvumu kā salīdzināmi motori ar retzemju magnētiem, tāpēc pagaidām netiks iekļauti standarta piedāvājumā. Ja rastos piegādes grūtības, šī alternatīva būtu pieejama ātri un lielos daudzumos. Dunkermotoren piedāvātais Dunkermotoren līdzstrāvas motoru klāsts ar ferīta magnētiem no Eiropas, kā arī universālie motori, kas pilnībā nesatur magnētus, arī ir alternatīva plašam pielietojumu klāstam. Un, lai nākotnē varētu piedāvāt vēl vairāk, vēl ilgtspējīgāku variantu, Dunkermotoren cieši sadarbojas ar partneriem, kas nodarbojas ar alternatīvu motoru koncepciju un magnētisko materiālu izstrādi.

Elastīgi, pateicoties modularitātei
. Dunkermotoren viedo servomotoru galvenā sastāvdaļa ir integrētie kontrolieri, kas balstās uz uzņēmuma izstrādāto "Motoru vadības platformu" (MCP). MCP ir modulāra koncepcija, kas tiek izmantota visos Dunkermotoren viedajos BG motoros un dažās ārējās elektronikas sistēmās un ļauj programmēt dažādus parametrus un drošības funkcijas.

Daudzas no izmantotajām elektroniskajām sastāvdaļām var samērā viegli nomainīt, ja rodas grūtības ar pieejamību. Tomēr, piemēram, mikrokontrolierus, draiveru integrālās shēmas un komutācijas regulatorus ir grūti nomainīt. Uzņēmums Dunkermotoren ir izvirzījis mērķi 2023. gadam samazināt jo īpaši mikrokontrolleru pieejamības risku.

Tie ir vadības elektronikas pamatā. Lai to panāktu, Dunkermotoren ir izvēlējies vairāku mikroshēmu stratēģiju, kas nodrošina lielāku neatkarību no atsevišķiem ražotājiem. MCP modulārās struktūras ļauj ražotājam izmantot alternatīvus mikrokontrolierus visās sērijās, ieguldot pietiekami daudz pūļu.

Atgriešanās pie saknēm - iepirkšanās uz sliekšņa
Magnēti un elektronika noteikti ir viskritiskākie komponenti globālo atkarību ziņā. Taču Dunkermotoren ir svarīgi uzturēt ciešus sakarus ar Eiropas piegādātājiem arī attiecībā uz citām sastāvdaļām. Vācu ražotājs turpina šo reģionālo koncentrēšanos uz savu motoru ražošanu - un ražo tur, kur produkts ir nepieciešams. Piemēram, kopš 2023. gada visi Eiropā pārdotie motori arī tiek ražoti tikai Eiropas rūpnīcās. Dzinēji no Ķīnas ražotnes tiek pārdoti tikai Āzijā. Arī tur izmantotie materiāli aizvien vairāk tiek iegūti no vietējiem piegādātājiem. Šādā veidā Dunkermotoren samazina globālo atkarību no atsevišķiem piegādātājiem un līdz minimumam samazina transporta maršrutus un laiku, lai saviem klientiem piedāvātu vislabāko iespējamo piegādes drošību, vienlaikus samazinot savu ekoloģisko ietekmi.

Vairāk ziņu

Dunkermotoren jaunais 4Q kontrolieris piedāvā augstu veiktspēju par pieņemamu cenu
Dunkermotoren bruģē ceļu pilnībā automatizētai un digitalizētai intralogistikai

SISTEMA drošības bibliotēka Dunkermotoren viedajiem dPro motoriem ar STO
<...

AMETEK zīmols Dunkermotoren lepojas, ka ar savu bezsuku līdzstrāvas motoru darbina Milhagem Team sacīkšu automašīnu no Minasžeraisas universitātes
Dunkermotoren izdod jaunu žurnāla Motion Journal numuru "mo

No 2024. gada 14. līdz 17. maijam Amsterdamā notiks izstāde Interclean,...