Katalogs

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

18.01.2024 01:01

Datortomogrāfijas izmantošana, lai ielūkotos miljoniem gadu senā Zemes vēsturē

Izmantojot datortomogrāfiju, bija paredzēts analizēt Holšteinas ieža nogulumu plāksni, lai noteiktu fosiliju saturu. Ar datortomogrāfijas tehnoloģiju tika iegūti rezultāti, kurus neviens nebija gaidījis.

Ģeozinātnes un jo īpaši paleontoloģija paver logu mūsu planētas pagātnē un sniedz informāciju par mūsu dzīves vides izmaiņām miljoniem gadu laikā. Sugas, kas, iespējams, jau sen izzudušas, sniedz priekšstatu par dzīvi ilgi pirms cilvēces rašanās vidē un veģetācijā, kas krasi atšķīrās no mūsdienu. Mūsu iztēli rosina ne tikai dinozauru atradumi, bet arī mikrometru izmēra fosilijas, kas liecina par milzīgajām pārmaiņām, kuras piedzīvojusi mūsu planēta. Un mēs esam pārsteigti par zinātnieku jau gūtajām atziņām un secinājumiem, ko var izdarīt par mūsu nākotni.

Dr. Ulrihs Kottofs (Ulrich Kotthoff), Hamburgas Leibnica Bioloģiskās daudzveidības izmaiņu analīzes institūta paleontoloģijas nodaļas vadītājs, un Hamburgas Universitātes Mikropaleontoloģijas nodaļas pētnieku komanda, Foraminifera.eu Labs un LIB nesen apmeklēja Comet Yxlon lietojumprogrammu rūpnīcu, lai pārliecinātos, ko mūsdienu rentgena tehnoloģija var sniegt viņu pētījumiem. Ar datortomogrāfijas palīdzību bija jāanalizē Holšteinas nogulumiežu plāksne - īpašs smilšakmens, kas galvenokārt sastopams Šlēsvigas-Holšteinas austrumdaļā, - lai noteiktu fosiliju saturu.

Līdz šim šādi pētījumi galvenokārt tika veikti, iežus sagraujot, taču tas vienmēr ir saistīts ar risku sabojāt tajos esošās fosilijas. Tāpēc nesagraujošā izpēte ir pievilcīga alternatīva, ja ir iespējams panākt vajadzīgo izšķirtspēju. Jaunās tehnoloģiskās iespējas faktiski ļāva sasniegt rezultātus, ko neviens nebija gaidījis: Skaidri bija redzami ne tikai lielāki gliemeži, bet arī milimetra lieluma foraminiferu čaulu uzkrāšanās. Foraminiferas ir vienšūnas organismi, kas sastopami jūras biotopos, piemēram, okeānos vai sāļajos purvos. Vecākās atrastās foraminiferas ir aptuveni 540 miljonus gadu vecas. Zinātnieki no to čaulām var nolasīt vismazākās izmaiņas attiecīgajos vides apstākļos un tādējādi ieskatīties tālu atpakaļ klimatā un jūras attīstībā.

Vairāk ziņu

no 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japan 2024

Šogad izstādē Productronica mēs nāksim klajā ar jaunumu un otrdien, 14. novembrī plkst. 15.00 mūsu stendā B2.454 prezentēsim savu jauno 3D rentgena sistēmu, ko esam izstrādājuši īpaši prasīgajam pusvadītāju tirgum.

e-mobilitātes uzplaukums pēdējos gados ir veicinājis akumulatoru tirgus milzīgu izaugsmi, kurai n...

Yxlon kļūst par Comet Yxlon. Šī gada Control izstādē rentgena un datortomogrāfijas kontrol...

Yxlon kļūst par Comet Yxlon. Šī gada Control izstādē rentgena un datortomogrāfijas kontroles sistēmu ražotājs paziņoja, ka no 2022. gada 8. septembra tas mainīs nosaukumu uz Comet Yxlon. Jaunais zīmols uzsver Yxlon ilggadējo saistību ar Comet, vadošo pasaules inovatīvo tehnoloģiju uzņēmumu, kas koncentrējas uz plazmas un rentgena tehnoloģiju