Katalogs

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: IO-Link daudzkodu nolasītājiem un attēlu apstrādes sistēmām

Vīzija ar IO-Link? Tas ir iespējams!

IO-Link ir sensoru datu pārraides nākotne. Šī tehnoloģija jau ir standarta tehnoloģija spiediena, temperatūras, līmeņa sensoros un tamlīdzīgi. Tomēr attēlu apstrādē situācija ir atšķirīga: Daudziem lietotājiem ir iebildumi, ka IO-Link sasniedz savas robežas, jo datu apjoms ir liels un datu pārraides ātrums ir neliels. Ifm daudzkodu nolasītājs O2I parāda, ka IO-Link ir nākotne attēlu apstrādē.

Ne velti IO-Link saziņas sistēma ir kļuvusi par triumfa paraugu rūpniecībā. Šī tehnoloģija apvieno vienkāršību un uzticamību. Arī struktūra ir salīdzinoši viegli izskaidrojama. Sistēmā ir dažādi sensori un izpildmehānismi, kas kā tā sauktās IO-Link ierīces ar tehnoloģijas palīdzību ir savienoti ar galveno ierīci, kura savukārt ir saskarne ar augstāka līmeņa kontrolieri. Tādējādi tā ir neatkarīga no kontroliera un lauku kopnes. Standartizētā IO-Link atvieglo gan uzstādīšanu, gan apkopi. Ja, piemēram, pārtikas rūpniecībā sabojājas temperatūras sensors, to var ātri nomainīt un parametrizāciju pārnest uz jauno sensoru; tāpēc plug & play vairs nav nākotnes vīzija. IO-Link nodrošina precīzu izmērīto vērtību piegādi kontrolierim bez iejaukšanās un ļauj pārredzamu attālinātu piekļuvi sensora parametriem. Papildus procesa vērtībai no sensora var iegūt un apstrādāt arī sekundāro informāciju. Rezultātā tiek izveidots Y-veida ceļš, kas pārraida procesa vērtību uz kontrolieri, vienlaikus nosūtot arī sensora specifiskos diagnostikas datus un atmiņas vērtības uz IoT kontrolieri, izmantojot galveno ierīci. Izmantojot sakaru sistēmu, tiek atvieglota arī stāvokļa uzraudzība un prognozējošā apkope. Tomēr IO-Link joprojām ir problēma, kas apgrūtina tās izmantošanu dažās lietojuma jomās. Protokols piedāvā trīs dažādus ātrumus: 4,8, 38,4 un 230,4 kBaud. Tas ir pilnīgi pietiekams parasto sensoru datu pārraidei, bet ne procesu datu pārraidei, ko var radīt attēlu apstrāde. Tomēr IO-Link tendence neapstājas pie redzes sistēmām. Ar O2I multikodu lasītāju ifm parāda, kā IO-Link jau var izmantot attēlu apstrādē.

Multikodu lasītājs kodiem un tekstiem
Multikodu lasītājs ļauj vienā attēlā analizēt dažādus 1D/2D kodus un tekstus. Tas ir svarīgi dažādos ražošanas procesa posmos, un īpaši izdevīga šī tehnoloģija ir loģistikai. O2I pārbauda kodu un teksta informācijas kvalitāti vai nodrošina produktu izsekojamību visā ražošanas procesā. Lasītājs ir aprīkots arī izmantošanai ražošanas vidē, kas bieži vien ir tumša vai ēnaina. Integrēto RGBW apgaismojumu var regulēt tā, lai lasītājs droši atpazītu pat sarežģītas krāsu kombinācijas starp kodu, tekstu un fonu.

. O21 gūst labumu no IO-Link vairākos veidos. Tas izmanto COM3 standartu datu pārraidei ar ātrumu 230,4 kbaud. Labākai pārraidei dati, kas lielāki par 32 baitiem, tiek automātiski sadalīti vairākos blokos un tādējādi ātri pārsūtīti uz kontrolieri. Datu bloki tiek sadalīti automātiski, un to aizturēšanas laiku var iestatīt individuāli. Tā priekšrocība ir tā, ka vadības sistēmā nav nepieciešami īpaši funkciju bloki. Papildus datu pārraidei IO-Link atvieglo arī darbu ar daudzkodu lasītāju. Lietotāji var uzstādīt sensoru tieši esošajā sistēmas infrastruktūrā. Nolasītājs tiek iestatīts, izmantojot mācību pogu, un dažu sekunžu laikā ir gatavs darbam. Tas tiek saskaņots ar kodu un pēc tam automātiski veic fokusēšanu, koda tipa atpazīšanu un ekspozīcijas regulēšanu. Ja joprojām nepieciešams apstrādāt sarežģītākus uzdevumus, jebkurā laikā var izmantot arī Ethernet interfeisu. Pamatkonfigurēšana ir iespējama, izmantojot īpašu viedtālruņa lietotni, ko var izmantot arī, lai iestatītu palaidējus vai IP adresi. Pēc tam viedtālrunis ģenerē datu matricas kodu, kas tiek turēts O2I redzamības laukā. Sensors automātiski pārņem kodā saglabāto konfigurāciju.

Konfigurēšana, izmantojot vedni
Konfigurēšana, izmantojot viedtālruņa lietotni, nav vienīgais veids, kā iestatīt daudzkodu lasītāju. Izmantojot programmatūru ifm Vision Assistant, uzņēmums piedāvā rīku profesionāliem nozares lietotājiem, ar kuru sensoru var konfigurēt vēl plašāk. izmantojot dažādas loģiskās funkcijas, viņi ieprogrammē secības vadību sensora iekšienē, novēršot nepieciešamību pēc ārēja novērtēšanas bloka. O2I arī automātiski atpazīst vairākus dažādus kodus vienā attēlā. kodus var viegli piešķirt, izmantojot redzes asistentu. Tiešais attēls un iestatījumu vizualizācija ļauj lietotājiem vienmēr saglabāt pārskatu.

Secinājumi
Ifm daudzkodu nolasītājs O2I ir pierādījums tam, ka attēlu apstrāde un IO-Link priekšrocības nekādā gadījumā nav savstarpēji izslēdzamas, kad runa ir par rezultātu atlasi un pārsūtīšanu. Ifm ir pārliecināta, ka pat ar ierobežotu datu pārraides ātrumu, salīdzinot ar Ethernet un lauka kopni, lietojumprogrammas var realizēt vienkārši, ātri un droši - pat lietojumprogrammās ar redzes sensoriem.

Vairāk ziņu

Esene, 2023. gada decembris - Vācijas Dizaina balvu atkal saņem ifm. Pēc tam, kad 2021. gadā žūrija pēdējo reizi ar šo prestižo balvu apbalvoja trīs uzņēmuma produktus, 2024. gadā tā pasniegs balvu par stāvokļa uzraudzības rīku moneo RTM. Tā ir pirmā dizaina balva, kas piešķirta ifm programmatūras produktam.
2022. gada septembrī notika svinīgā ifm electronic jaunā biroja atklāšana Stambulā, piedaloties vairākiem viesiem un darbiniekiem.
  • Precīza īpaši tīra ūdens un ūdens plūsmas mērīšana
  • Izturīga, bezko...
Objektu noteikšana un pārbaude vienā ierīcē
ifm ir trīs iemesli, kāpēc svinēt šī gada Vācijas Dizaina balvas pasniegšanas ceremoniju. LI līmeņa sensors, daudzslāņu pārklājuma ripa un TCC temperatūras sensors ir ieguvuši prestižas dizaina balvas.

ifm būvēs jaunu uzņēmuma galveno mītni Esenē
Nepārtrauktā izaugsme pēdējos gados un prognoze...