Katalogs

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

29.03.2024 01:03

Izturīgi daudzapgriezienu sensori tālvadības stūres manipulatoram

Ceļā kopā ar sprāgstvielu neitralizēšanas dienestu

Magnētiskie daudzapgriezienu sensori, kas izmanto GMR efektu (milzu magnētisko magnētisko pretestību), darbojas bez kontakta, nodrošina absolūtās pozīcijas vērtības, tiem nav nepieciešama atskaites darbība un nav nepieciešams barošanas avots vai buferakumulators, lai noteiktu rotācijas. Tāpēc daudzos mobilos un rūpnieciskos lietojumos tie ir praktiska alternatīva daudzgriezienu potenciometriem vai optiskajiem kodētājiem.
Šos daudzpusīgos sensorus tagad izmanto arī robotikā, piemēram, militāro vai policijas vienību robotos, kas tiek izmantoti, piemēram, sprādziena draudu gadījumā.


Daudziem lietojumiem daudzgriezienu leņķa sensori, kas balstās uz parastajiem funkcionālajiem principiem, ir diezgan nepiemēroti, piemēram, tāpēc, ka tiem nepieciešama pastāvīga barošanas avota padeve, tie darbojas ar nodilumizturīgiem zobratiem vai ir pārāk sarežģīti un tāpēc pārāk dārgi lietojuma jomai. Lai atrisinātu šo situāciju, Novotechnik ir integrējis GMR tehnoloģiju rotācijas noteikšanai RSM-2800 sērijas daudzapgriezienu sensoros. Bezkontakta sensori var noteikt un saglabāt 2 līdz 16 apgriezienus bez ārēja barošanas avota un buferakumulatora, turklāt vērtību var iestatīt. Analogās saskarnes izšķirtspēja ir 16 biti. Iespējami apgriezieni līdz 800 apgriezieniem minūtē. Izmantojot digitālās saskarnes (SSI, SPI), var panākt līdz 18 bitu (leņķis un rotācija) kopējo izšķirtspēju. Sensori ir arī ļoti precīzi
. tipiskās linearitātes novirzes visā mērījumu diapazonā ir mazākas par 0,05 %. Tā kā sensori ir arī ļoti izturīgi, tos var izmantot arī visdažādākajos bezceļu lietojumos. Piemēram, Telerob Gesellschaft für Fernhantierungstechnik mbH precīzijas manipulatorā telemax PRO tie nosaka tā saukto flipperu pozīciju, uz kuriem pārvietojas tālvadības robots.


Universāls ģēnijs ar lielu diapazonu

"Mūsu telemax PRO noteikti var raksturot kā universālu ģēniju, pateicoties tā kāpšanas un šķēršļu pārvarēšanas iespējām, lielajam manipulatora darbības rādiusam un sasniedzamajam augstumam, kā arī daudzajiem
rīkiem, kas tam ir," skaidro Dr. Andreas Ciossek, Telerob produktu vadītājs. Andreas Cioseks, Telerob produktu un inovāciju vadītājs.
Universālā ierīce ir ļoti kompakta, tās transportēšanas izmēri ir 800 mm gari, 400 mm plati un 750 mm augsti. Bez akumulatora tā sver ne vairāk kā 77 kg un ātrgaitas versijā sasniedz ātrumu 10 km/h.
Atkarībā no virsmas tā var pārvarēt līdz 45° slīpumu, pārvarēt 500 mm augstus šķēršļus vai kāpnes, pārvarēt 600 mm platas tranšejas un ar 7 asu manipulatora palīdzību pārvietot līdz 20 kg smagas kravas. Kopumā tas padara telemax PRO par ideālu palīgu, kad nepieciešams sasniegt potenciāli bīstamus objektus sarežģītās vietās sprādziena draudu gadījumā, piemēram, bagāžas nodalījumos vai zem lidmašīnas sēdekļiem.

Sarežģītas kustību sekvences, piemēram, atverot durvis vai bagāžas nodalījumus, var ērti kontrolēt, izmantojot rīku centra punkta vadības sistēmu, jo īpaši tāpēc, ka gandrīz visas tipiskās kustību sekvences ir iepriekš ieprogrammētas. "Praktisks ir arī rīku žurnāls ar automātisku rīku nomaiņu.
. Operatoram nav jāpārvieto robots atpakaļ, ja, piemēram, uz vietas ir nepieciešams cits rīks," turpina Cioseks. "Tas ietaupa laiku, kas ir ļoti ērti, piemēram, tiem, kurus skar lidostas vai dzelzceļa stacijas slēgšana."


Precīza pozīcijas noteikšana tālvadības vadībai

Jāprecīzi jāreģistrē flippera pozīcija, t. i., konstrukcija, kas sastāv no riteņu piedziņas un sliedēm, lai telemax PRO varētu mērķtiecīgi pārvietot uz lietošanas vietu. Šo uzdevumu veic Novotechnik magnētiskie daudzpagriezienu sensori, kas ir uzstādīti uz katras no četrām piedziņas asīm. Šim lietojumam faktiski nav nepieciešama daudzapgriezienu sistēma, taču telemax PRO izrādījās pareizā izvēle. Transportlīdzekļa kompakto izmēru dēļ uzstādīšanas vieta ir ļoti ierobežota. Tāpēc sensori nav uzstādīti riteņu ass aizmugurē, kā tas parasti notiek, bet gan novirzīti uz sāniem, lai ietaupītu vietu uzstādīšanai.
. Šim nolūkam ass diametrs tiek pārrēķināts uz ievērojami mazāku zobratu ratu, kas paredzēts sensoram. Tādējādi viens dzenošā riteņa ass apgrieziens kļūst, piemēram, par sešiem apgriezieniem, kurus sensors skaita, lai precīzi noteiktu pozīciju.

Tālvadības tehnoloģiju speciālistiem nebija viegli izvēlēties pareizo sensoru; tika pārbaudītas vairākas alternatīvas. "Galu galā bija daudz iemeslu, kas liecināja par labu RSM-2800," rezumē Cioseks. "Tas darbojas ļoti vienmērīgi, un ar funkcijām, ko mēs vēlējāmies, tas ir mazākais un arī lētākais produkts, kādu mēs atradām tirgū. Tā kā
diametrs ir tikai 28 mm, to bija viegli integrēt." Funkcionālais princips arī atbilda pielietojumam:

Pateicoties GMR efektam, apgriezienu skaitu var saglabāt bez strāvas

Daudzapgriezienu griezējs darbojas uz mikromagnētiskā pamata un izmanto GMR efektu (milzu magnetorezistenci). To novēro struktūrās, kas sastāv no mainīgiem magnētiskiem un nemagnētiskiem plāniem slāņiem, kuru biezums ir daži nanometri. Šis efekts nozīmē, ka struktūras elektriskā pretestība ir atkarīga no magnētisko slāņu savstarpējās magnetizācijas orientācijas; tā ir ievērojami lielāka, ja magnetizācija ir pretējos virzienos, nekā tad, ja magnetizācija ir vienā virzienā. Šo atšķirību var izmantot, lai, izmantojot īpaši izstrādātu sensora elementu ar vairākiem pretestības segmentiem, noteiktu un vienlaikus saglabātu rotācijas pat bez sprieguma. Pozīcijas vērtība tiek izvadīta, piemēram, kā SSI signāls. Ir pieejami varianti ar ciparu SPI vai analogo interfeisu.

RSM-2800 ir arī ļoti izturīgs, tāpēc ir ideāli piemērots lietošanai kopā ar telemax PRO. Standartā tas atbilst prasībām līdz pat aizsardzības klasei IP67, t. i., tas ir putekļu necaurlaidīgs un aizsargāts pret īslaicīgu iegremdēšanu. Tāpēc nav problēmu, ja manipulators strādā ārā lietū vai pārvietojas pa peļķi. Arī triecieni un vibrācijas nepasliktina tā darbību. Sensora korpuss ir izgatavots no augstas kvalitātes temperatūras izturīgas plastmasas.
. Montāžas kronšteini ar rievotiem caurumiem nodrošina vieglu montāžu un ērtu mehānisko regulēšanu. Bezatloku savienojums ar spraudni ļauj veikt ātru un vienkāršu uzstādīšanu. Sensors nav jutīgs pret netīrumiem un mitrumu. Elektriskais savienojums tiek veikts, izmantojot ekranētu kabeli, kas iestrādāts korpusā. Ir pieejami arī iepriekš samontēti savienojuma spraudņi, piemēram, M12, lai nodrošinātu patiesu "plug-and-play".
.

Šīs funkcijas paver plašas RSM-2800 izmantošanas iespējas. Kompaktais daudzapgriezienu risinājums daudzviet var novērst nepieciešamību pēc sarežģītiem pārnesumkārbu risinājumiem, tādējādi palīdzot samazināt kopējās izmaksas. Pielietojuma jomas ir, piemēram, iespiedmašīnas, piedziņas un stūrēšanas sistēmas, kabeļu garuma kodētāji, durvju un vārtu piedziņas, mobilās mašīnas, papīra mašīnas, pacelšanas platformas vai vispār kā daudzgriezienu potenciometru vai kodētāju aizstājējs

Vairāk ziņu

No 24.04.2024. - 26.04.2024

shenyang, Ķīnā

Mēs ar nepacietību gaidām jūs!

25.10.2022 00:00

novotechnik 75 gadi

Lineāro un rotācijas mērījumu sensori

Visur, kur nepieciešams mēr...

Pat pieaugot pieprasījumam pēc bezkontakta procesiem lineārās un rotācijas mērīšanas tehni...

Novotechnik saņem BRP-Rotax piegādātāju balvu
Rotācijas sensori mobilajām mašīnām