Katalogs

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

05.03.2024 01:03

Jaunās paaudzes ZEISS PRISMO CMM par 74 procentiem saīsina mērījumu programmas ilgumu

ZEISS un Starrag uzsāk jaunu kvalitātes nodrošināšanas ēru kosmosa nozarē

ZEISS demonstrē jaunās ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis veiktspēju Starrag izmēģinājuma projekta ietvaros: Aprīkota ar ZEISS CMM Acceleration Mode for Aerospace Applications paketi, CMM izceļas ar augstu mērījumu precizitāti un augstu produktivitāti. Ievērojami par 80 % samazinātais rotējošā galda ass definēšanas laiks un optimizētā mijiedarbība ar ZEISS CALYPSO programmatūru ir tikai dažas no daudzajām priekšrocībām.

Starrag Group, kuras galvenā mītne atrodas Rorschacherbergā, Šveicē, ražo apstrādes centrus ražošanas risinājumiem, kas strādā ar turbīnu lāpstiņām, lāpstiņām un citiem komponentiem. Galvenā uzmanība tiek pievērsta lietojumiem aviācijas un kosmosa nozarē. Šajā nozarē precizitātei ir izšķiroša nozīme, un prasības mērījumu precizitātei pēdējos gados ir kļuvušas daudz stingrākas. Pieaugošās un ļoti daudzveidīgās klientu vajadzības visā pasaulē prasa, lai Starrag nodrošinātu ļoti efektīvus mērījumus, kas sniedz ļoti ātrus, ļoti precīzus un viegli reproducējamus rezultātus.

Šajā izmēģinājuma projektā svarīgu un sarežģītu mērījumu veikšanai testa laboratorijā tika izmantots ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis. Starrag bija ļoti pārsteigts par mērījumu rezultātiem. Rolands Zilteneris (Roland Ziltener), Starrag kvalitātes vadības nodaļas vadītājs, īsumā saka: "Tradicionāli mērīšanas tehnoloģijās precizitāte ir lēna. Bet ar ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis ar ZEISS CMM paātrinājuma režīmu aerokosmiskajiem lietojumiem ir tieši pretēji." Zilteneris ar smaidu paskaidro: "Viņa klienti vienmēr reaģē ar "sajūsmu un vieglu šoku", kad redz, cik precīzi un ātri darbojas šī jaunās paaudzes CMM.

Rolands Zilteneris (Roland Ziltener), Starrag Group kvalitātes vadības vadītājs Ātrums un precizitāte bija nedaudz pretrunīgi, līdz mēs uzstādījām jaunās paaudzes ZEISS PRISMO fortis.
Jauna pieeja rotācijas galda lietojumiem
ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis ir aprīkots ar ļoti dinamisku rotācijas galdu, kas ievērojami samazina mērīšanas laiku. ZEISS paātrinājuma režīma pakete aerokosmiskajiem lietojumiem apvieno arī divas rotācijas galda mērījumu iespējas ZEISS VAST Rotācijas galds (ZVR) un ZEISS VAST Rotācijas galda ass (ZVRA). Uzlabojot rotācijas galda pozicionēšanas ātrumu un asu definēšanas ātrumu, tās piedāvā jaunu pieeju rotācijas galda lietojumiem. ZVRA samazina asu definēšanas laiku no 60 līdz 12 sekundēm. Tas nozīmē ievērojamu laika ietaupījumu 80 % apmērā procesā, ko Starrag veic katrai detaļai. Lielāks pozicionēšanas ātrums nozīmē arī to, ka ir nepieciešams mazāks zondes skaits. Tas nozīmē, ka mērījumi ir ne tikai ātrāki, bet arī elastīgāki. Savstarpējā atbalsta ziņā ZEISS un Starrag apmainījās ar ģeometrijas datiem un sadarbojās, lai izstrādātu efektīvus kontūru uzraudzības risinājumus, kas ļauj vēl labāk apstrādāt sarežģītas ģeometrijas. ZEISS arī palīdzēja Starrag praksē ar apmācībām un atbalstu.

Jaunā risinājuma ieviešana uz vietas noritēja bez sarežģījumiem. Šajā kontekstā Starrag varēja izmantot arī savu ilggadējo pieredzi, strādājot ar ZEISS CALYPSO programmatūru. Piemēram, jau tagad ir garantēta vienkārša kontūru programmēšanas apmācība, un, pēc Ziltenera teiktā, iepazīstināt komandu ar jaunāko programmatūras versiju un dažādajiem jaunā ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis uzlabojumiem "nebija nekādas grūtības". Starrag paļaujas ne tikai uz vienkāršu apstrādājamo detaļu "iziet/neiziet" novērtēšanu, bet arī uz augstas kvalitātes atgriezenisko saiti, lai noteiktu mašīnas veiktspēju: ZEISS CALYPSO atbilst šīm prasībām, nodrošinot ļoti precīzus un atkārtojamus rezultātus, kā arī sniedzot datus un grafikus, kas nepieciešami turpmākai attīstībai. Vienkārši analizējot rezultātus, programmatūra atvieglo saziņu starp Starrag un piegādātājiem, jo tā nodrošina "ļoti labu pamatu diskusijām" par novirzēm un risinājumiem.

Mērījumi tagad ir par 74% ātrāki un pietiekami precīzi
. Galvenokārt izmēģinājuma projekts ir parādījis skaidru produktivitātes pieaugumu. Ziltener atzīmē, ka Starrag var izmērīt vairāk komponentu īsākā laikā un "ar tādu pašu precizitāti kā iepriekš". Acīmredzamākais piemērs ražošanas pieaugumam ir tas, ka Starrag ir nepieciešams par 74 % mazāk laika, lai izpildītu standarta programmu turbīnu lāpstiņu mērīšanai. Agrāk šī programma prasīja 4 minūtes un 30 sekundes, uzsvaru liekot uz atkārtojamību. Šodien, lai iegūtu precīzus un reproducējamus rezultātus, ir nepieciešamas tikai 70 sekundes. Tas dod uzņēmumam lielāku elastību mērāmo parametru un detaļu izvēlē. Ņemot vērā lielo izmērāmo turbīnu lāpstiņu un profilu skaitu, ieguvumi ir ievērojami lielāki. Zilteneris skaidro, ka jaunās paaudzes ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis ar tā augsto mērījumu precizitāti pie liela ātruma "pārsteidz visus gala klientus uz vietas", jo iepriekš šīs divas īpašības vienmēr tika uzskatītas par pretrunīgām.

Pēc Ziltenera teiktā, jaunā ZEISS PowerSaver funkcija "dod milzīgu ieguldījumu mūsu spējā taupīt enerģiju" - ilgtspējības priekšrocība, kas ir vēl jo svarīgāka, ņemot vērā pašreizējo enerģētikas krīzi. ZEISS PowerSaver ir viegli lietojama, un tā ir jāprogrammē tikai vienu reizi. Šī funkcija samazina patēriņu līdz nullei lietotāja noteikto dīkstāvju laikā un darbojas automātiski fonā. Izmantojot jauno uz lāzeru balstīto sistēmu, ātrums var tikt automātiski samazināts briesmu gadījumā un pēc tam atkal palielināts.
Šī drošības un veiktspējas kombinācija nodrošina augstu darba drošības līmeni, kas, protams, ir galvenā Starrag prioritāte. Tādējādi iekraušana un ekspluatācija ir ne tikai droša, bet arī vienkārša un ērta apkalpojošajam personālam. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ka jaunās paaudzes ZEISS PRISMO sērija pārsteidz ar daudziem ergonomiskiem jauninājumiem, piemēram, plānāku vadības paneli ar speciālu turētāju, kas nodrošina labāku apstrādājamo detaļu pārvietošanu un kopumā uzlabotu pieejamību.

Ar ZEISS PRISMO 7/12/7 fortis ar ZEISS CMM paātrinājuma režīmu kosmosa lietojumiem Starrag koncentrējas uz turpmākiem ilgtermiņa panākumiem kvalitātes nodrošināšanā. Uzņēmumam tas nav tikai jautājums par konkrētu rezultātu sasniegšanu konkrētai detaļai. "Mums ir jāspēj interpretēt šos rezultātus un datus" un pēc tam "tos apspriest ar mūsu iekšējiem un ārējiem partneriem," saka Zilteneris. Izmantojot ZEISS CALYPSO programmatūru, izmēģinājuma projekts atbalsta vienkāršu rezultātu dokumentēšanu un vizualizēšanu, ko var veikt pat tie, kas nav speciālisti. ZEISS CALYPSO programmatūras daudzlīmeņu koncepcija padara šīs funkcijas pieejamas plašam cilvēku lokam. Tajā pašā laikā programmatūra piedāvā arī detalizētākas iespējas specializētākiem lietotājiem. Secinājums: Starrag ar šo izmēģinājuma projektu jau ir uzstādījis jaunus kvalitātes nodrošināšanas standartus. Ciešā sadarbība ar ZEISS, kas balstās uz savstarpēju apmaiņu, piedāvā lielu attīstības potenciālu nākotnē.

.

Vairāk ziņu

Esiet lietas kursā par dinamisko automobiļu un elektromobilitātes nozares pasauli! Iegūstiet eksk...

26.03.2024 01:05

Diamond!Scan® no ZEISS

Dimanti metrologiem

Vēlaties zondi, kas neuzkrājas pat ar mīkstiem sakausējumiem un n...

21.03.2024 01:00

ZEISS OmniFix CT flex

ZEISS OmniFix CT flex
Smagiem, lieliem un apjomīgiem komponentiem


Omni...

Digitālais pasākums no 2024. gada 15. līdz 19. aprīlim

Temperatūra ietekmē visas mērīšanas procesā iesaistītās sastāvdaļas. Īpaši svarīga nozīme šeit ir...

ZEISS PRISMO ir viena no precīzākajām CMM tirgū jau vairāk nekā 30 gadus, un tā nodrošina...