Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Kritiena testa dizains: jaunie mašīnbūves talanti paļaujas uz ACE amortizatoriem

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tāpēc trīs mehānikas inženieri neriskēja, kad slavenais uzņēmums Meyra viņiem pasūtīja izstrādāt ratiņkrēslu kritiena testēšanas stendu - viņi paļāvās uz miniatūriem triecienu amortizatoriem no ACE, lai aizsargātu savu dizainu.

Arne Hankemeiers, Julians Raimans un Tobiass Riders pabeidza valsts sertificētu mehānikas inženiera specialitātes tehniķu apmācību, kas bija daļa no mācību kursa dienestā Felix-Fechenbach-Berufskolleg Detmoldā. Volkers Geise tur ir atbildīgs par pedagoģisko vadību. Kā viņš apliecina, tehnikuma mašīnbūves tehnoloģijas specialitātē liels uzsvars tiek likts uz praktisku darbu. Tāpēc viņš atzinīgi novērtēja savu trīs absolventu ieceri noslēguma darba ietvaros cieši sadarboties ar MEYRA GmbH, kas ir daļa no starptautiski aktīvās MEYRA grupas no Kalldorfas. Šis uzņēmums ir viens no pasaules vadošajiem augstas kvalitātes ratiņkrēslu ražotājiem un ir ieguvis slavu arī kā rehabilitācijas palīglīdzekļu piegādātājs. Atbilstoši uzņēmuma apgalvojumam "Mēs pārvietojam cilvēkus" MEYRA darbinieki atbalsta un motivē daudzus cilvēkus ar invaliditāti visā pasaulē, lai tie varētu sasniegt lielāku mobilitāti un neatkarību. MEYRA apvieno zināšanas un pieredzi, kas gūta atsevišķās pamatkompetencēs, lai gūtu jaunas perspektīvas un izstrādātu inovatīvus risinājumus. Pastāvīgs dialogs ar cilvēkiem, kurus skar invaliditāte, un medicīnas, terapijas un aprūpes jomas ekspertiem, kā arī cieša sadarbība ar medicīnas preču mazumtirgotājiem ļauj izstrādāt uz praksi orientētus produktus.

Šī visaptverošā un uz praksi orientētā MEYRA pieeja ļoti saskanēja ar Feliksa Fechenbaha-Berufskolleg mācību grupu, un ceļš uz nākamo tehniķu paaudzi tik un tā nav tālu. Tas ir tāpēc, ka Tobiass Riders, viens no trim jaunākajiem darbiniekiem, strādā par projektēšanas inženieri ratiņkrēslu ražotāja pielāgotās ražošanas nodaļā. Kopā ar Arni Hankemeieru un Julianu Raimannu viņš kā savu pēdējo projektu ir izstrādājis ratiņkrēslu kritiena testa stendu, kas paredzēts, lai pārbaudītu tieši jaunu modeļu nestspēju.


Nepieciešama liela slodze

Šī testa ierīce ir konstruēta tā, ka katrs testa paraugs tiek noslogots ar maksimālo pieļaujamo svaru un iedzīts testa stendā. Pēc tam attiecīgais ratiņkrēsls tiek piestiprināts pie satvērēja, pacelts ar pneimatikas palīdzību un pēc attaisīšanas nolaists no iepriekš noteikta augstuma. Lai slāpētu pacelšanas ierīces trieciena plāksnes spēku un aizsargātu konstrukciju, trīs tehniķiem radās ideja uzstādīt amortizatorus. Galu galā bija jāpierāda ne tikai ratiņkrēslu stabilitāte, bet arī pašai testa ierīcei bija jābūt stabilai, un to nevajadzēja remontēt jau pēc dažiem cikliem. Vēl viens arguments par labu hidrauliskajiem amortizācijas elementiem bija tas, ka, pateicoties to lineārajiem raksturlielumiem, tie necieš no atsitiena efekta. Tas nodrošina, ka jau tā laikietilpīgais kritiena tests netiek pārāk pagarināts. "Pateicoties ACE Stoßdämpfer GmbH prezentācijai, kuru mums bija iespēja apmeklēt nodarbību ietvaros, mēs zinājām, ka amortizatori ne tikai labāk risina tiem paredzētos uzdevumus amortizācijas īpašību ziņā.tie veicina arī to, ka testēšana ir klusāka nekā, piemēram, amortizējot ar tērauda atsperēm vai gumijas buferiem," atceras Arne Hankemeiers. Tā kā potenciālos gadījumus jebkurā laikā var apskatīt mājaslapā www.ace-ace.de un attiecīgos produktus var arī pasūtīt tieši, studentu komanda vērsās pie ACE Langenfeldē. Viņiem par prieku pārdošanas inženieri ne tikai apstiprināja studentu konstrukcijas datus, bet arī bez maksas sniedza četru mazo amortizatoru paraugus. Šāda pieeja jau gadiem ilgi ir ACE standarta prakse, jo uzņēmums ir secinājis, ka šādi atbalsta pasākumi un sadarbība ar jaunajiem akadēmiķiem un tehniskajām koledžām bieži noved pie inovatīviem risinājumiem un pat jaunām produktu sērijām. Visbeidzot, gan ratiņkrēslu ražotājam MEYRA, gan ACE kā visu veidu amortizatoru piegādātājam ir viens un tas pats mērķis: sniegt klientiem konsultācijas un atbalstu, lai viņi pēc iespējas vairāk varētu darboties patstāvīgi.


Hidrauliskie amortizācijas elementi ir problēmu risinātāji

Pēc tam, kad komanda saņēma četrus MC25EUM mini amortizatorus no ACE, viss notika ļoti ātri: hidrauliskie komponenti, pateicoties to kompaktajam dizainam, ir priekšnoteikti ātrai integrēšanai esošajās konstrukcijās. Amortizatori ir pieejami versijās ar un bez ritošās diafragmas, un tie optimizē plašu mašīnu klāstu, ātri un nesagraujoši bremzējot masas. Klienti var izvēlēties starp regulējamām un pašregulējamām versijām. Detmold gadījumā tika izmantoti pašregulējošie tipi. Amortizatoru ārējie korpusi, kas ir izgatavoti no cieta materiāla, ir piepildīti ar temperatūras ziņā stabilu eļļu, un tiem ir arī iebūvēts fiksēts fiksēts ierobežotājs. Mašīnas elementi arī nav nepieciešami apkopei. Izmantotie modeļi ir piemēroti enerģijas absorbcijai 2,8 Nm/taktu ar 6 mm gājienu. Trīs profesionālās koledžas absolventu komandas darbs visa projekta laikā darbojās perfekti. Tobiass Riders bija atbildīgs par dizainu, savukārt Arne Hankemeiers un Julians Raimans bija atbildīgi par izkārtojumu un dokumentāciju. Četru ACE komponentu integrācija galu galā bija neliels uzdevums, stāsta Arne Hankemeiers un izdara šādu pozitīvu secinājumu: "Mēs varējām precīzi veikt regulēšanu, izmantojot smalko vītni, un droši noturēt to iestatītajā pozīcijā, izmantojot fiksācijas uzgriezni. Amortizatori droši, klusi un ātri amortizē pieļaujamo slodzi un pilnībā pilda savu uzdevumu. Mēs esam guvuši arī pozitīvu pieredzi, ka lielu slodzi var palēnināt gandrīz bez trokšņa un bez atsitiena pat vismazākajā telpā."


Vairāk ziņu

Daudzos uzņēmumos digitalizācija un taupīgas vadības pieeja tiek uzskatīta par vēlamu novājēšanas...

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tas ...

22.12.2023 01:05

Drošības amortizatori
Avārijas apstāšanās speciālisti atzīmē pirmizrādes filmās un televīzijā
Kad runa ir par rūpniecisko amortizācijas tehnoloģiju, ACE ir viens no pirmajiem, uz kuru vēršas lielākā daļa inženieru un projektētāju visā pasaulē. Neatkarīgi no tā, kādi jautājumi šajās dienās ir ekspertiem, ACE vienmēr ātri uz tiem atbild - vai nu tiešsaistē, vai sazinoties personīgi uz vietas.

Ratiņkrēslu dizainā ir daudz iespēju uzlabojumiem. To pierāda vienass Hoss Mobility, kas tika izs...

Atvieglojums pārvietošanas un pārveidošanas laikā: universāls skrūvgriezis ar gāzes vilces atsperi un strukturālajiem amortizatoriem no ACE