Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

COVID-19 vakcīnu transportēšana: droši pār kalniem un pakalniem ar vibrācijas amortizatoriem

Biontech/Pfizer mRNS vakcīnas pret COVID-19 transportēšana ir īsts loģistikas izaicinājums. No vienas puses, tāpēc, ka ir jāuztur aukstuma ķēdes, un, no otras puses, tāpēc, ka pārvadājumiem ir jābūt pēc iespējas mazāk vibrējošiem. Uzņēmums GPS-Kärnten GmbH šim nolūkam ir īstenojis interesantu dizaina risinājumu, izmantojot ACE Stoßdämpfer GmbH komponentus.

Mobilā operatīvā COVID vakcinācijas komanda maziem un vidējiem uzņēmumiem

Karintija ir vienīgā federālā zeme Austrijā, kuras iedzīvotāju skaits samazinās. Vairāk nekā divas trešdaļas emigrantu, kas paliek Austrijā, ir vecumā no 15 līdz 34 gadiem. Tā liecina Karintijas Lietišķo zinātņu universitātes veiktais pētījums [1]. Lielākā daļa no viņiem pārceļas uz Vīni un Štīriju. Tas nozīmē, ka Karintiju īpaši ietekmē lauku iedzīvotāju novecošanās. Tas ir radījis arī īpašas problēmas saistībā ar imunizāciju pret SARS-CoV-2 vīrusu. Ņemot vērā zināmo koronārās pandēmijas radīto slogu, tika īstenoti daudzi pasākumi, lai pēc iespējas lielākai iedzīvotāju daļai nodrošinātu vieglu piekļuvi COVID vakcinācijai saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem, rīkojumiem, dekrētiem un citām normatīvajām prasībām. Šī iemesla dēļ radās ideja, ka COVP vakcinācija jāsniedz arī iedzīvotājiem darba vietās. Šim nolūkam tika nodots ekspluatācijā mobilais vakcinācijas autobuss, kas paredzēts maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuros ir mazāk nekā 100 darbinieku. Šo vakcinācijas autobusu varēja pieteikt tiesīgie darba devēji, lai veiktu savu darbinieku 1., 2., 3. un 4. vakcināciju.


Kad GPS komanda sāka strādāt pie šīs idejas, viens no mērķiem bija transportēt pienācīgi atdzesētas Biontech devas pēc iespējas bez vibrācijas. Pretējā gadījumā vakcīnā esošo lipīdu nanodaļiņu struktūra varētu tikt sagrauta, kas varētu izraisīt liposomu koaleliziju un dozēšanas neprecizitātes [2]. Tā kā Biontech produkta deva ir tikai 30 μg, nelielas kļūdas var radīt nopietnas sekas. Lai no tā izvairītos, tika uzsākta meklēšana internetā. Meklējot vibrāciju slāpētājus, komanda nonāca pie ACE Stoßdämpfer GmbH tīmekļa vietnes. Lielākā daļa Langenfeldē bāzētā uzņēmuma klientu ir no apstrādes un automatizācijas, pārtikas un medicīnas tehnoloģiju, autobūves un mēbeļu ražošanas nozarēm. Šajās un citās nozarēs parastā procedūra konstrukcijas komponentu noteikšanai ir individuāla risinājuma aprēķināšana, pamatojoties uz plašu raksturlielumu datu klāstu. Atbilstošo projektēšanu veic Langenfeldes speciālisti vai ar konfigurācijas vai projektēšanas rīku palīdzību, no kuriem vairākus ACE piedāvā bez maksas šajā saitē:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Programmatūra ir tik vienkārša un intuitīva, ka ideālie komponenti tiek ieteikti īsā laikā un, pateicoties savienotajam tiešsaistes veikalam, tos var pasūtīt visu diennakti. Austrijā šajā gadījumā viss notika citādi vairāku iemeslu dēļ.

ACE sniedz ieguldījumu cīņā pret pandēmiju


GPS komanda nolēma neveikt pašu projektēšanu tiešsaistē. Tāpēc tika nodibināts tiešs kontakts ar Hans-Jirgenu Greindlu no ACE. Par Austriju atbildīgais pārdošanas inženieris ne tikai pārsteidza ar savu ātro reakciju un ekspertu padomu, bet arī pārsteidza GPS komandu, īsā laikā bez maksas piegādājot tiešsaistē noteiktos vibrācijas slāpētājus: "Parasti mēs kā uzņēmums un STABILUS grupas daļa cenšamies šādā veidā atbalstīt profesionālās koledžas un tehniskās universitātes un to studentus, lai nākamā akadēmiskā paaudze jau agrīnā posmā varētu orientēties vibrācijas tehnoloģiju vai slāpēšanas risinājumu jomā. Starp citu, šī un mūsu INNOVACE studentu konkursa rezultātā regulāri rodas jaunas pieejas un produkti," viņš skaidro, norādot, ka šajā gadījumā izšķirošais faktors bija GPS labdarības mērķis un mērķis cīnīties pret pandēmiju.


Savukārt GPS sagādāja ACE ekspertam pārsteigumu: "Tā kā nomierināmās konstrukcijas paredzamais kopējais svars ir mazāks par 100 kg, es domāju to uzstādīt uz četriem CM-VSC1-2-M8 kausa stiprinājumiem. Tomēr, kad GPS komanda pēc tam pasūtīja kopumā 8 šādus izturīgus vibrāciju izolatorus, es pieņēmu, ka būs jānomierina divi ledusskapji, kas piepildīti ar vakcīnas devām. Tas, ka GPS tā vietā realizēja dubultu uzglabāšanas sistēmu, mani sākumā pārsteidza, bet parāda, cik nopietni tika uztverta problēma ar lipīdu nanodaļiņām, kuras transportēšanas laikā nevarēja iznīcināt." Tā rezultātā GPS darbnīcās tika izveidots sendvičkonstrukciju risinājums, kura pamatā ir devīze: "Mēs spēlējam ļoti, ļoti droši!"

Vibrācijas slāpētāji pret vibrācijām un triecieniem


ACE piegādātie kausu stiprinājumi efektīvi aizsargā dažāda veida konstrukcijas un detaļas pret vibrācijām un triecieniem. Parasti slodzes tomēr ir sistēmai raksturīgas, t. i., tās rada kopējās konstrukcijas uzbūve, tās izmēri un piedziņu izmēri vai citi vibrāciju avoti, kas izraisa svārstības. Savukārt GPS mobilās vakcinācijas stacijas gadījumā vibrācijas un triecieni rodas, braucot pa bruģa akmeņiem, apmalēm un bedrēm, un tāpēc tie ir neparedzami. Šā iemesla dēļ GPS arī izvēlējās dubultos gultņus. Ņemot vērā, ka dabiskā frekvence ir no 16 Hz līdz 35 Hz un slodzes diapazons ir no 3 kg līdz 16 kg katrā ledusskapja glabāšanas vietā, jau tika ņemts vērā buferis. Dubultojot vērtības, bija iespējams inokulācijas mobilo ierīci pārvērst gandrīz par sedanu. Rezultātā neviens no paraugiem transportēšanas laikā nekļuva nederīgs. Mašīnas elementu aizsardzība pret plīsumiem ir svarīga, kad lauku apvidos situācija ir nestabila. To nelielais izmērs bija pozitīvs blakus efekts īstenotajam sviestmaižu risinājumam. Tomēr šajā gadījumā brīvu uzstādīšanas pozīciju izvēle, kuras pēc vajadzības var arī noliekt un projektēt X, Y vai Z asīs, nespēlēja.


Standartā pieejami ar neoprēnu vai dabisko gumiju kā amortizējošu materiālu, taču šos kompaktos palīgierīces var arī pārklāt ar silikonu, lai nodrošinātu augstu amortizāciju ekstremālās temperatūrās vai ļoti spēcīgos triecienos. Vibrāciju slāpētājus var izmantot visu veidu slodzēm stumšanas, spiešanas un vilkšanas virzienā, un tie ir pieejami ar centrālo vītni vai caurumu. Tādējādi GPS un ACE kopā ir izdevies nodrošināt zema sliekšņa vakcinācijas pakalpojumu attālos Karintijas provinces nostūros.

Vairāk ziņu

Sporta zinātnieki savos projektos izmanto arī hidraulisko mašīnu elementus. Īpaši,...

Līdzās izmēru noteikšanas programmatūrai, kā arī CAD datiem un simulācijām ACE Stoßd...

ACE Stoßdämpfer GmbH tagad piedāvā konstruktoriem ne tikai konfigurācijas un aprēķinu...

TUBUS strukturālie amortizatori ir tas pats, kas kas kaskadieri ir kinozvaigznes, kas TUBUS struk...

Daudzos uzņēmumos digitalizācija un taupīgas vadības pieeja tiek uzskatīta par vēlamu novājēšanas...

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tas ...