Katalogs

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Pārstrādāti materiāli kā nākamais solis ceļā uz augstāka līmeņa laboratorijas patēriņa materiālu ilgtspējības palielināšanu

Dabaszinātņu laboratorijās, kur precizitāte un tīrība ir neatsveramas prasības, pieprasījums pēc videi draudzīgiem risinājumiem ir lielāks nekā jebkad agrāk. Laboratorijas cīnās ar savas darbības ietekmi uz vidi, un tās apzinās, ka arvien pieaugošais pieprasījums pēc plastmasas palīgmateriāliem nav videi draudzīgs. Tāpēc, lai kļūtu ilgtspējīgāki, nākotnes laboratoriju palīgmateriāliem, kas izgatavoti no plastmasas, jābūt ražotiem no atjaunojamām vai pārstrādātām izejvielām.

Eppendorf apņemšanās nodrošināt ilgtspējību ir redzama daudzās jomās, tostarp laboratoriju palīgmateriālu pārejā uz bioloģiski ražotām izejvielām, sākot ar 2022. gadu. Tajā pašā laikā pārstrādātie materiāli uzrāda lielu potenciālu arī tām produkta daļām, kas nenonāk tiešā saskarē ar paraugu. Par pārstrādātiem materiāliem, ko dēvē arī par reciklātiem, parasti sauc atkārtoti izmantotu plastmasu no PE (polietilēna), PP (polipropilēna) vai PET (polietilēna tereftalāta), ko mājsaimniecības vai uzņēmumi vismaz vienu reizi ir izmetuši un ko izmanto jaunu produktu ražošanā.

"Vienreizlietojamajiem pipešu galu paliktņiem izmantotais "Post Consumer Recyclate (PCR)" ir rūpnieciskas izcelsmes materiāls, kas iegūts tikai no kontaktlēcu ražošanas procesā atlikušajiem materiāliem," saka Brigita Klose (Brigitte Klose), Eppendorf SE patēriņa materiālu globālā mārketinga vadītāja."Šāda veida "viena avota" polipropilēna savākšana no medicīnisko produktu ražošanas nodrošina, ka pārstrādes materiāls saglabā tīrību un integritāti, kas ir laboratorijas palīgmateriālu ražošanas procesa nosacījums. Mēs pieprasām no saviem piegādātājiem dokumentāciju par reciklāta izsekojamību, kā arī visu procesu atbilstību standartam EN 15343:2007."


Kopš šī gada maija beigām Eppendorf ir uzsākusi pāreju uz to konteineru pārstrādi, kuros ir ievietotas patēriņa preces. Sākotnēji šī pāreja attiecas uz vienreizlietojamo pipešu uzgaļu statīviem, kurus parasti izmanto laboratorijās, kas veic sterilu darbu. Šie vienreizlietojamie statīvi ir nepieciešami pipešu uzgaļu izmantošanai. Statīvi nodrošina pipešu uzgaļu stabilitāti un aizsardzību līdz pat pēdējam uzgalim. Tāpat kā pipešu uzgaļiem, arī šiem vienreizlietojamiem statīviem jābūt tikpat tīriem un steriliem, un līdz šim tie tika ražoti no ļoti tīra fosilā polipropilēna. "Pāreja uz pārstrādi ļaus saglabāt šo ierobežoto fosilā kurināmā resursu, un Eppendorf ietaupīs vairāk nekā 166 tonnas CO2 gadā," saka Klose.

Šī polipropilēna, ko izmanto statīvu ražošanā, maiņa neietekmēs ne tīrību, ne sterilitāti, ne epT.I.P.S.® pipešu uzgaļu stabilitāti vienreizējās lietošanas statīvos. Mūsu klienti var viegli pārslēgties, nezaudējot kvalitāti. To apliecina arī katrai partijai specifiski kvalitātes sertifikāti.

.

Vairāk ziņu

Bioprocesu izstrādē dati ir panākumu atslēga. Ir jāsaprot, kuri kritiskie procesa parametri ietek...

Efektīva mijiedarbība starp manuālo un automātisko pipetēšanu Eppendorf prezentē savu jaun...

ACT (Atbildība, konsekvence un pārredzamība) marķējums darbojas līdzīgi kā uzturvērtības marķējums u...
Izmeklētāji 2024 - Klemensam Plaskai (Clemens Plaschka), Austrija

Neatkarīgā žūrija, kuru vadīja profesore Laura Mačeskija (Laura Machesky), 20 000 eiro balvai pie...

Laboratorijas ir atkarīgas no augstas veiktspējas un uzticamības plāksnēm, ko tās izmanto augstas...