Katalogs

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Stikls kā nesējmateriāls elektronisko komponentu ražošanā

Kāpēc jums ir vajadzīgas drukātās shēmas plates, ja jūs varat drukāt elektroniku arī uz stikla? Irlbacher Group jau vairāk nekā 80 gadus apstrādā speciālu stiklu dažādām nozarēm. Izmantojot patentēto tehnoloģiju Impatouch, uzņēmums no Šonsē dažādos lietojumos demonstrē, ka stikla aizmugurējo daļu var izmantot kā shēmas nesēju un ka elektroniku var uzstādīt tieši uz stikla

Ģimenes uzņēmumu grupa Irlbacher, kas dibināta 1935. gadā Šonzē (Schönsee
), Augšpfalcas federālajā zemē, šobrīd ir pasaules mēroga stikla tehnoloģiju speciālists.

Desmit hektāru platībā vairāk nekā 600 darbinieki ar visaugstāko precizitāti apstrādā vairāk nekā 50 veidu stiklu - higiēniskajiem HMI, cēlajiem interjera un eksterjera apgaismojumiem, stilīgajām kamīnu krāsnīm.stilīgām krāsnīm, estētiskām celtniecības tehnoloģijām, funkcionāliem sanitārajiem priekšmetiem vai ar mikrometru precizitāti apstrādes rūpniecībai. Uzņēmums, kura eksporta kvota pārsniedz 40 %, piegādā produkciju vairāk nekā 50 pasaules valstīm. Irlbacher jau sen ir kļuvis par risinājumu piegādātāju sarežģītiem, uz stikla balstītiem mezgliem. Tā pamatā ir uzņēmuma izstrādātais modulāro risinājumu komplekts, kas sastāv no vairāk nekā desmit sarežģītām tehnoloģiju platformām.

No stikla piegādātāja līdz elektronikai uz stikla

Uzņēmuma elektronikas izstrāde tika uzsākta 2007. gada oktobrī. 2007. gada oktobrī Andreas Bodenšteinera (Andreas Bodensteiner) vadītā astoņu cilvēku iekšējā komanda, kas nodarbojas ar aparatūras un programmatūras izstrādi, kā arī shēmu izkārtojumu, rada nākotnes "stikla elektroniku", jo pamatne ir sarežģīta.
Uzņēmums jau sen ir kļuvis no stikla detaļu piegādātāja par sistēmu risinājumu nodrošinātāju.
Ginters Irlbahers, 4. paaudzes direktors, ir pārpilns ideju: "No stikla izgatavoti priekšējie paneļi vienkārši izskatās eleganti, ir izturīgāki pret skrāpējumiem nekā pleksiglazs un ir augstvērtīgi.

Taču aiz priekšējā paneļa viss kļuva sarežģītāk: bija jāpievieno un jāpieslēdz sensori, signālu apstrādei vajadzēja papildu shēmu plati, un arī elektromagnētiskās saderības aizsardzība nebija gluži neproblemātiska."Irlbacher ar savu Impatouch produktu līniju pierāda, ka tas ir daudz vienkāršāk, lētāk un arī videi draudzīgāk: sensori un vadi ir uzdrukāti tieši uz stikla - nav nepieciešama elektriskā plate, un šī principa dēļ pat nerodas elektromagnētiskās saderības problēmas ar skārienjutīgo sensoru kabeļiem.

Stikls kļūst par iespiedshēmu

Process patiesībā ir diezgan vienkāršs.
Stikls kā dizaina elements kalpo arī kā nesošais materiāls visām elektroniskajām detaļām. Kapacitatīvā sensora elementi un vadītāju ceļi ir iespiesti uz ekrāna tieši uz Impatouch stikla priekšējā paneļa aizmugures; tādējādi pats stikls kļūst par shēmu. Tā kā vadošās sliedes atrodas aiz dizaina slāņa, tās nav redzamas no ārpuses
. Pēc tam apdrukātie vadi un dizaina slānis tiek izdedzināti, vienlaikus pārvēršot stiklu par rūdītu aizsargstiklu.

Vairāk ziņu

  • Intuitīvi HMI starptautiskajam tirgum
  • Haptiski skārienjūtīgie HMI darbojas arī b...

Pateicoties skārienekrānā iestrādātajām vadlīnijām, pirksti vienmēr zina, kur atrodas. Rakstīšana...