Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Rūpnieciskie amortizatori Izmanto Visumam laboratorijā

GSI Helmholca smago jonu pētniecības centrā Darmštatē darbojas liels, pasaulē unikāls jonu paātrinātājs. Pētnieki no visas pasaules izmanto šo iekārtu eksperimentiem, lai gūtu jaunas atziņas par matērijas struktūru un Visuma attīstību. Viņi arī izstrādā jaunus pielietojumus medicīnā un tehnoloģijās. Pašlaik Darmštatē tiek būvēts jauns starptautisks paātrinātāju centrs FAIR, kas ir viens no lielākajiem pētniecības projektiem pasaulē. Ar FAIR palīdzību laboratorijā tiks radīta un pētīta matērija tādā veidā, kā tas citādi notiek tikai visumā.


Topošā FAIR paātrinātāju centra centrālais elements ir gredzenveida paātrinātājs SIS100, kas aprīkots ar supravadošiem magnētiem. Tā apkārtmērs būs 1,1 kilometrs, savukārt esošā GSI iekārta ar smago jonu sinhrotronu SIS18 kalpos kā jaunā paātrinātāju kompleksa pirmspaātrinātājs. Vienā no plānotajiem FAIR kompleksa paātrinātāju gredzeniem - kolektora gredzenā, kas tiks izmantots jonu uzglabāšanai un dzesēšanai, tiks izmantoti ACE Magnum saimes rūpnieciskie amortizatori. Tie tiek izmantoti, lai nostiprinātu ar jaudīgiem lineārajiem motoriem aprīkotu piedziņas bloku galējās pozīcijas. Rūpnieciskie amortizatori ar tipa apzīmējumiem MA3325EUM-14xxx ar speciālu apturēšanas uzmavu un MA3325EUM-PP ar PU galviņu ir uzstādīti uz kustīgā lineārā bloka mehāniskā galapunkta. To galvenais uzdevums ir efektīvi absorbēt inerces spēkus lineārā motora piedziņas bloka iespējamas kļūmīgas vadības gadījumā un tādējādi aizsargāt konstrukciju. Parasti lineāro motoru piedziņas bloki nodrošina piedziņas slaidu pārvietošanos divos virzienos noteiktā attālumā. Parasti tas notiek bez kontakta attiecīgā attāluma beigās pie bremzēm. Lai nodrošinātu piedziņas mehānisko aizsardzību, Darmštates inženieri izvēlējās regulējamus ACE rūpnieciskos amortizatorus ar vītnes izmēru M33. Tie tika izstrādāti tā, lai tie varētu droši aizturēt kustīgo ratiņu, ja motora releju bloku darbības traucējumu dēļ tas izkustētos ārpus noteiktā diapazona.

Labi sagatavoti jebkuram gadījumam

ACE hidrauliskie mašīnu elementi, kurus var precīzi regulēt gan priekšpusē, gan aizmugurē, spēj absorbēt 170 ņūtonmetrus enerģijas vienā ciklā ar 23,2 milimetru gaitu un var droši absorbēt efektīvu masas spēku no 9 kilogramiem līdz 1700 kilogramiem.700 kilogramus droši, bez atsitiena un neradot bojājumus. Ja komponenti tiek izmantoti tikai avārijas gadījumā, jo pretējā gadījumā palēninājumu pārņem arī lineārā piedziņa, ir pieļaujama papildu enerģijas pārspriegšana.

ACE Magnum saimes produkti, kas tiek uzskatīti par etalonklasi vidēja izmēra rūpnieciskajiem amortizatoriem, ir aprīkoti ar augstas kvalitātes blīvēšanas tehnoloģiju, kas ir pārbaudīta daudzos tūkstošos lietojumu. Turklāt, pateicoties rūdītiem vadotņu gultņiem un integrētiem fiksētiem fiksētajiem bremzētājiem, tie izrādās īpaši izturīgi un izturīgi daudzos ekspluatācijas apstākļos nepārtrauktā ekspluatācijā. Tos izmanto visās mašīnbūves jomās. Tipiskas pielietojuma jomas ir automatizācija un pārvietošana, piemēram, darbgaldos un apstrādes centros, kā aprakstītajā gadījumā kā mehāniskais drošības elements, kas integrēts lineārajos slīdvirzienos vai šarnīrmezglu kustības beigās, lai palielinātu cikla laiku. Dizaineri amortizatorus, kas ir bezgalīgi regulējami, pateicoties viegli pieejamiem regulēšanas segmentiem, izmanto arī gala pozīcijās, lai aizsargātu portālus vai smagajā rūpniecībā, lai amortizētu masas uz trieciena plāksnēm.

Darmštatē tehniķi nolēma, no vienas puses, aprīkot amortizatorus ar speciālām apturēšanas uzmavām un, no otras puses, ar galvām, kas izgatavotas no poliuretāna. Pirmā no tām pastiprina jau tā standarta virs vidējā līmeņa stingro ACE rūpniecisko amortizatoru konstrukciju, bet speciālo trieciena galviņu izmantošana ļauj samazināt troksni par 3 līdz 7 dB. No tīri triecienu amortizācijas viedokļa šī izvēlētā kombinācija ir izdarījusi visu iespējamo, lai FAIR sistēma būtu klusa pat vissliktākajā gadījumā.

Vairāk ziņu

Šveices zinātnes centrā Technorama 500 eksperimentālās stacijās apmeklētāji var iepazīt da...

Sporta zinātnieki savos projektos izmanto arī hidraulisko mašīnu elementus. Īpaši,...

Biontech/Pfizer mRNS vakcīnas pret COVID-19 transportēšana ir īsts loģistikas izaicinājums...

Līdzās izmēru noteikšanas programmatūrai, kā arī CAD datiem un simulācijām ACE Stoßd...

ACE Stoßdämpfer GmbH tagad piedāvā konstruktoriem ne tikai konfigurācijas un aprēķinu...

TUBUS strukturālie amortizatori ir tas pats, kas kas kaskadieri ir kinozvaigznes, kas TUBUS struk...