Katalogs

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER atbalsta TenneT ar līdzstrāvas pieslēgumu - veiksmīgi uzstādīta jūras platforma DolWin kappa

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 7. novembris

Pie Lejassaksijas krastiem tika veiksmīgi uzstādīta jūras platforma DolWin kappa, kas ir daļa no TenneT tīkla pieslēguma projekta DolWin6. Nākotnē tā pārveidos
Maiņstrāvu (AC) no trim vēja ģeneratoru parkiem no 155 kV līdz 362 kV un pēc tam līdz 320 kV līdzstrāvai (DC) un pēc tam to praktiski bez zudumiem pārnesīs uz sauszemi. Platforma ir pirmā, kurā šim nolūkam ir divi gāzes izolācijas komutatori (GIS). Pirms tam tika veiktas veiksmīgas augstsprieguma augstsprieguma iekārtas pārbaudes, ko veica PFISTERER Kadisā, Spānijā Kadisa. Pārvades sistēmas operators TenneT arī paļaujas uz pievienojamiem iekštelpu augstsprieguma  avienotājelementiem CONNEX no PFISTERER CONNEX produktu grupas DolWin kappa.

Kopumā DolWin6 ir jau 13. jūras tīkla pieslēgums no TenneT Vācijā. Pārvades sistēmas operators ir līderis jūras sektorā Eiropas Savienībā. Jaunais 900 MW pieslēgums nodrošinās atjaunojamo vēja enerģiju no Ziemeļjūras teorētiski vairāk nekā vienam miljonam mājsaimniecību, tādējādi vēl vairāk stiprinot apgādes drošību Vācijā un Eiropā. PFISTERER atbalsta projektu un ģenerāluzņēmēja SIEMENS Energy pasūtīto platformas būvniecību - sākot no visaptverošiem inženiertehniskajiem un plānošanas pakalpojumiem līdz kabeļu montāžas uzraudzībai. Pēc tam PFISTERER pārņēma augstsprieguma armatūras uzstādīšanu un visu augstsprieguma kabeļu galīgo augstsprieguma testēšanu. Cita starpā tika uzstādīti aptuveni 200 CONNEX savienotāji izmēra 6-S, epoksīdsveķu uzmavas un savienojuma kārbas no PFISTERER, lai nodrošinātu pastāvīgu drošu enerģijas pārvadi.


Pirmā gāzizolētā komutācijas iekārta līdzstrāvas pārvadei
Pirmo reizi DolWin kappa konvertora platformā ir divas GIS sistēmas - viena maiņstrāvas (AC) pusei un otra līdzstrāvas (DC) pusei zemūdens kabeļu savienojumam uz sauszemes. Tas sniedz ievērojamas priekšrocības platformas iekšienē. PFISTERER sākotnēji aprēķināja dažādu kabeļu savienojumu strāvas caurlaides spēju un enerģijas slodzi - no vēja elektrostacijas pieslēguma platformas iekšienē caur GIS 155 kV līmenī līdz transformatoram un no turienes līdz otrajai GIS 362 kV līdzstrāvas pusē. Tādējādi PFISTERER varēja sniegt atbalstu iekšējo kabeļu projektēšanā un izvēlē, kā arī visu uzstādīšanas procesu plānošanā, optimizējot laiku. PFISTERER uzraudzīja un dokumentēja kabeļu montāžu uz vietas gan Kadisā, gan Ziemeļjūrā, un pēc tam koordinēja un veica HV savienotāju un epoksīdsveķu savienojumu montāžu. Balstoties uz līdzšinējo projektu pieredzi jūras platformu segmentā, tika optimizētas un pielāgotas projekta izaicinājumiem atbilstošas kabeļu ieklāšanas darba procedūras.
Tas ļāva tikt galā ar sarežģīto loģistiku un saspringto projekta grafiku. PFISTERER atbalsta TenneT ar līdzstrāvas pieslēgumu - veiksmīgi uzstādīta jūras platforma DolWin kappa.

Augstsprieguma tests pa nakti
Pēc visu krasta instalāciju pabeigšanas tika veikts galīgais augstsprieguma tests, lai nodrošinātu sistēmu integritāti 155 kV un 362 kV sprieguma līmenī. Lai netraucētu citus darbus uz platformas, šie testi tika veikti naktī. Lai ievadītu testa spriegumu, ar platformu ar testa kabeļa palīdzību tika savienota pārvietojama testa piekabe ar PFISTERER uzmavu un gāzes izolētu elkoņa savienojumu. PFISTERER komanda izveidoja arī piemērotu pieslēgumu 362 kV GIS platformas pārveidotāju telpā. Savienojumi un kabeļi arī bija vairākkārt jāpārvieto, lai pārbaudītu visas trīs fāzes. Platforma beidzot tika nodota ekspluatācijā 2022. gada martā. Tā 2022. gada augustā sāka savu ceļu caur Roterdamu uz Ziemeļjūru, kur tika uzstādīta 45 km attālumā no krasta.

Veiksmīgs jūras kabeļu savienojums atklātā jūrā. Lai palielinātu dublēšanu un tīkla drošību, DolWin kappa tiks savienota ar savu māsas platformu DolWin beta jūrā. Tāpat kā DolWin gamma projektā, PFISTERER to īstenoja ar 155 kV Feltoflex tilta savienojumu. Starp abām platformām tika ievilkti aptuveni 2 kilometri kabeļu un savienoti, izmantojot epoksīdsveķu savienojumus un CONNEX savienotājus. Papildus uzstādīšanai jūrā PFISTERER bija iesaistīta arī galīgajā HV kabeļu savienojumu testēšanā.

Uzņēmums TenneT savos projektos atklātā jūrā jau sen paļaujas uz drošiem un pārbaudītiem PFISTERER CONNEX HV savienotājelementiem. Tie tiek izmantoti DolWin alfa, DolWin beta, DolWin gamma un DolWin epsilon tīkla savienojumos un jūras platformās, kā arī vairākās satelītu platformās. Siemens Energy ir ģenerāluzņēmējs, kas atbild par platformas DolWin kappa būvniecību. PFISTERER grupa sniedza atbalstu ar savām vietējām komandām un filiālēm Spānijā, Vācijā un Šveicē.

Vairāk ziņu


Vinterbaha, Vācija - 2024. gada 6. februāris - Siemens Energy ir sekmīgi sertificējis PFIST...


Winterbach, Vācija - 26.09.2023 -

Pārvades tīkla operators TenneT ir pasūtījis uzņē...

Karls Heincs Pfisterers kļūst par SE Uzraudzības padomes goda priekšsēdētāju.

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 15. jūnijs -

Pfisterer, vadošais enerģētikas infrastruktū...

Enerģijas sadale un pārvade ir PFISTERER galvenās kompetences jau gandrīz 100 gadus. Būdami enerģ...

Kopš gada sākuma Kūsnaht am Rigi ir kļuvusi par mūsu aptuveni 160 darbinieku jauno centrālo atrašanās vietu Šveicē. PFISTERER grupai, kas jau gadu desmitiem ir iesakņojusies Šveicē, tas iezīmē jauna laikmeta sākumu: Kīsnahtā mēs apvienojam mūsu nodaļas, kas iepriekš atradās Malterā un Altdorfā, jaunā centrālajā tehnoloģiju un pārdošanas centrā.