Katalogs

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli un partneri pabeidz Ziemeļamerikā pirmo plaša mēroga mehanizēto elektromobiļu uzlādes programmu ostā

SSA Terminals, LLC ir nodevis ekspluatācijā 33 termināļu vilcējus, kas ir paredzēti bezizmešu elektrotransportlīdzekļiem (EV) ar pilnībā automatizētiem lieljaudas ātrās uzlādes savienotājiem (QCC).

Stäubli Electrical Connectors, vadošais elektrisko savienotāju risinājumu ražotājs pasaulē, ir noslēdzis līgumu ar SSA Terminals, LLC, kas ir kopuzņēmums ar Matson Navigation Company, lai nodrošinātu automatizētus uzlādes savienojumus 33 termināļu vilcējiem Longbīčas ostā, Kalifornijā. Šis projekts ir viena no lielākajām automatizētajām elektrotransportlīdzekļu uzlādes programmām Amerikas Savienoto Valstu aktīvajās ostās. SSA Terminals un Stäubli pašlaik īsteno arī piecas papildu vienības ar QCC Oklendas ostā.

Projekts ar SSA Terminals ir daļa no 50 miljonu ASV dolāru dotācijas, ko Longbīčas osta saņēma no Kalifornijas Gaisa resursu padomes (CARB) saskaņā ar programmu "Kravu pārvadājumu uzņēmumi ar nulles un gandrīz nulles emisijām" (ZANZEFF). ZANZEFF finansē pārveidojošas emisiju samazināšanas stratēģijas kravu pārvadājumu objektos visā štatā un ir daļa no Kalifornijas klimata investīciju programmas, kas ir valsts mēroga programma, kura izmanto miljardiem dolāru no emisiju ierobežošanas un tirdzniecības, lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas, stiprinātu ekonomiku un uzlabotu sabiedrības veselību un vidi, jo īpaši nelabvēlīgā situācijā esošās kopienās.

Šajā projektā 33 vilcēji, kurus izmantoja, lai pārvadātu kravas konteinerus pa termināļa teritoriju, tika aprīkoti ar elektrisko piedziņu. Ostas termināļa operators SSA Terminals izvēlējās Austrālijas uzņēmumu Tritium, lai uzstādītu 175kW līdzstrāvas lieljaudas lādētājus vilcēju darbināšanai, un Stäubli, lai uzstādītu savu QCC automātiskās ātrās uzlādes risinājumu.

Ieguvumi Kalifornijai un tās ostām

Stäubli QCC sistēmā izmantota slēgta tapu un kontaktligzdu konstrukcija, kas ir pašattīroša un aizsargāta pret pieskārienu abās kontaktdakšas pusēs, kā arī var viegli koriģēt nepareizu izlīdzināšanu. Longbīčas ostā 33 QCC sistēmas automātiski savieno Tritium iekraušanas aprīkojumu ar savienotāju katrā termināla vilcējā, tādējādi radot drošu un efektīvu iekraušanas sistēmu. Lūk, daži svarīgākie šī tehnoloģiskā risinājuma aspekti:

  • Darbība bez pieskāriena: visus vilcējus var iekraut vienlaicīgi bez manuālas iejaukšanās. Autovadītāji vienkārši iebrauc uzlādes stacijā, un QCC pārvietojas, lai savienotu traktorus pārtraukumu vai maiņu maiņas laikā. Tas nodrošina maksimālu uzlādes laiku un maksimālu darba izmantojumu.
  • Videi nekaitīgs: Katra QCC jauda ir lielāka par vienu megavatu, un tai ir UL sertificēti komponenti, kas ir izturīgi pret piesārņotājiem, kuri parasti piesārņo ostas iekārtas, piemēram, sāļu gaisu, augstu gaisa mitrumu, kā arī rūsu un gumiju gaisā.
  • QCC sistēma ir paredzēta līdz 100 000 ieslēgšanas cikliem, tai nav nepieciešama gandrīz nekāda apkope, un paredzamais kalpošanas laiks ir 20 līdz 30 gadi.
  • Labāka gaisa kvalitāte: Šis projekts palīdz īstenot Longbīčas ostas un Losandželosas ostas kopīgajā tīra gaisa rīcības plānā paredzētās emisiju samazināšanas stratēģijas, kuru mērķis ir līdz 2030. gadam panākt, lai termināļa darbība būtu 100 % bez emisijām.
"Stäubli ir pateicīgs SSA Marine par iespēju savienot transportlīdzekli ar infrastruktūru un demonstrēt inovatīvu bezizmešu tehnoloģiju, kas uzlabo darbības efektivitāti, nepiesārņojot apkārtējo gaisu."
Deivids Rababī (David Rababy) - pārdošanas direktors E-Mobilitāte Ziemeļamerikā.

Šis projekts ar Stäubli ir vēl viens solis SSA Terminals ceļā uz savas darbības dekarbonizāciju. Tas balstās uz uzņēmuma ilggadējo inovāciju vēsturi, izmēģinot un ieviešot jaunas tehnoloģijas, lai samazinātu emisijas savos jūras termināļos.

par SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals ir SSA Marine meitasuzņēmums, kas ir viens no pasaulē vadošajiem neatkarīgajiem, privātajiem jūras termināļu operatoriem, kurš darbojas vairāk nekā 250 termināļos un dzelzceļa operācijās Amerikas Savienotajās Valstīs, Kanādā, Meksikā, Centrālamerikā, Dienvidamerikā un Āzijā. Kopš dibināšanas 1949. gadā SSA Marine ir turpinājusi attīstīties, domājot par klientu interesēm.

Par Longbīčas ostu

Longbīčas osta ir viens no pasaules vadošajiem jūras ostām, kas ir vārti Klusā okeāna tirdzniecībai un līderis preču apritē un vides aizsardzībā. Osta ik gadu apstrādā vairāk nekā 200 miljardus ASV dolāru lielu tirdzniecības apjomu un nodrošina 2,6 miljonus ar tirdzniecību saistītu darbavietu visā valstī, tostarp 575 000 darbavietu Dienvidkalifornijā.

Vairāk ziņu

Francijas aušanas rūpnīca investē Stäubli, lai izpildītu ESG prasības
Stäubli PV savienotāju tirgū vadošais MC4 portfelis tagad ietver arī savienojumu risinājumu ar līdzstrāvas pieslēgumu akumulatoru enerģijas uzkrāšanas sistēmām ar nosaukumu MC4-Evo stor.