Katalogs

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

16.05.2022 01:05

Strādājiet ekonomiskāk ar moduļu sūkņiem

Droša izejvielu ieguve ziepju ražošanai

Ziepju ražošanai atkarībā no receptes ir jānodrošina dažādi izejmateriāli, kas paredzēti automātiskai tālākai apstrādei. Palete ir plaša - no vieglām eļļām vai smaržu bāzēm līdz puscietiem taukiem un krāsu suspensijām, kā arī izturīgiem vaskiem. Pēc ražošanas dažkārt korozīvie un abrazīvie atlikumi ir jālikvidē. Modulāri un izturīgi bungu un pneimatiskie diafragmas sūkņi ir piemēroti visiem šiem lietojumiem, jo tie saudzīgi un droši transportē visdažādākos medijus.

Mūsdienās lielākā daļa ziepju variantu tiek ražoti pēc īpašām receptēm no daudzām atsevišķām sastāvdaļām. Tas sākas ar izejvielu atlasi faktiskajam pārziepošanas procesam un turpinās ar piedevām, piemēram, kopjošām vielām, krāsojošām pastām vai vaskiem un pat smaržu sastāvdaļām. Visām sastāvdaļām ir atšķirīgas īpašības attiecībā uz viskozitāti, ķīmiskajām īpašībām vai uzliesmošanas temperatūru. Tomēr tie no piegādes konteineriem ir droši un droši jāievada automātiskajā ražošanā. Kappus Group, tradicionāls uzņēmums, kas dibināts 1848. gadā, gadā saražo 20 000 tonnu ziepju. Šim nolūkam Heitersheimas ražotnē uzņēmums izmanto pārbaudītos Flux padeves sūkņus cieto ziepju ražošanai, jo sūkņa un piedziņas modulārā konstrukcija ļauj vienmēr konfigurēt pareizo sūkņa konfigurāciju attiecīgajam medijam.

Elastīgie sūkņi transportē dažādas izejvielas
Mūsdienu ziepju ražošana lielā mērā ir automātiska, un atsevišķas sastāvdaļas tiek sajauktas līdz vēlamajam izejproduktam saskaņā ar specifikācijām. Šim nolūkam attiecīgās izejvielas un piedevas, kas tiek piegādātas dažādās tvertnēs, ir jāpārvieto uz ražošanas tvertnēm. Neskatoties uz vielu daudzveidību, Heitersheimas ziepju ražotājs izmanto tikai trīs dažādus sūkņu modeļus. Ulrihs Kneips (Ulrich Kneip), Kappus tehnoloģiju vadītājs, paskaidro, kāpēc: "Divi F 430 S un FP 42 4S tipa mucu sūkņi un no nerūsējošā tērauda izgatavots pneimatiskais diafragmas sūknis FDM 25 S/TT nodrošina mums nepieciešamo joslas platumu visām ražošanā izmantotajām vielām un tādējādi ievērojami samazina rezerves daļu uzglabāšanas, ekspluatācijas instrukciju un rezerves sūkņu izmaksas. Pateicoties faktiskā sūkņa un piedziņas motora modulārajai konstrukcijai, nepieciešamības gadījumā mēs varam arī ātri nomainīt detaļas. Piemēram, vajadzības gadījumā parasto piedziņu var ātri nomainīt pret sprādziendrošu modeli vai arī izmantot jaudīgāku motoru ļoti viskoziem šķidrumiem, lai sasniegtu vēlamo plūsmas ātrumu. Papildus ērtai motora nomaiņai arī ātra demontāža tīrīšanai ir priekšrocība, ko nedrīkst novērtēt par zemu, lai elastīgi reaģētu uz mainīgajām produkta sastāvdaļām."

Sarežģīta sūkņu tehnoloģija
Modulārā sistēma piedāvā sūkņu piedziņas, sākot no vienkāršiem komutatoru motoriem līdz bezsuku motoriem praktiski bez nodiluma nepārtrauktai darbībai, līdz trīsfāzu motoriem ar zobratu vai saspiestā gaisa piedziņu. Pēc pieprasījuma motori var tikt piegādāti arī ar ātruma regulēšanas funkciju, piemēram, lai jebkurā laikā varētu bezgalīgi regulēt plūsmas ātrumu. Visas piedziņas tiek novietotas uz abu sūkņu agregātu piedziņas vārpstas un pievilktas tikai ar vienu uzgriezni. Tādējādi tos var viegli un ātri nomainīt
. Atkarībā no sūkņa modeļa, barotnes un piedziņas ar elektrisko piedziņu var piegādāt līdz 220 l/min pie spiediena līdz aptuveni 26 mWS (aptuveni 2,6 bāri). Gaisa motors nodrošina aptuveni 240 l/min pie 30 mWS (aptuveni 3 bāri). FP 425 modeļa sūknēšanas ģeometrija ir izstrādāta maziem atlikušo tilpumiem un ļauj, piemēram, iztukšot mucas vairāk nekā 99 % apmērā, t. i., gandrīz pilnībā. Ražošanai ar ziepēm īpaši sevi ir pierādījuši divi sūkņu modeļi: F 430 S modelis ar mehānisko blīvējumu piedziņas vārpstas virzienā un FP 424 S bez blīvējuma versija ar īpaši konstruētu vārpstas vadīklu. Visi Kappus ziepju ražošanā izmantotie sūkņi ir izgatavoti no nerūsējošā tērauda ar īpašu 1500 mm garumu (standarta garums IBC tvertnēm ir 1200 mm), lai tos varētu izmantot universāli. Ja nepieciešams, tiek izmantoti arī tādi materiāli kā polipropilēns, polivinilidēnfluorīds, piemēram, īpašām korozīvām vai kodīgām vidēm.

Ilgs kalpošanas laiks
Abos sūkņos ārējā padeves caurule ietver iekšējo virzošo cauruli piedziņas vārpstai. Sūkņa darbībai ir svarīgi, lai piedziņas vārpstas gultnis darbotos labi un vienmērīgi. Sūkņu speciālisti izmanto divas dažādas pieejas atkarībā no barotnes: Modelim ar mehānisko blīvējumu tas hermetizē vadotnes cauruli ar vārpstu apakšā tieši uz sūkņa pret iekļūšanu vidē. Pati vārpsta ir balstīta un vadīta vairākos gultņos, kas iebīdīti iekšējā caurulē. Tas arī ļauj, piemēram, sūknēt vasku, kas ir uzsildīts līdz 85 °C, lai samazinātu tā viskozitāti. Turpretī bezblīvslēgu modelis darbojas ar spirāles formas vadotnes gultni iekšējā caurulē, kas atrodas aptuveni vārpstas vidū. Darbības laikā tas, līdzīgi kā Arhimēda skrūve, novada iekļūstošo vidi atpakaļ atvērumā. Tāpēc šī konstrukcija ir īpaši piemērota zemas viskozitātes, pat agresīviem un ātri plūstošiem šķidrumiem, kas ne sacietē, ne kristalizējas. Šī konstrukcija novērš nevēlamu nogulšņu veidošanos sūkņa iekšpusē un tādējādi ievērojami pagarina sūkņa kalpošanas laiku. Abi sūkņu modeļi ir viegli izjaucami atsevišķās sastāvdaļās, lai tos varētu viegli tīrīt.

Membrānas sūknis pārņem utilizāciju
Turpretī sārma sagatavošanai ir nepieciešami citi sūkņa parametri. Tādēļ tiek izmantots izturīgs nerūsējošā tērauda diafragmas sūknis ar pneimatisko piedziņu, kas nodrošina līdz 178 l/min pie 8 bāru padeves spiediena. Tā sūknē notekūdeņus no savākšanas tvertnes uz starprezervuāru attīrīšanai. Tā kā sūknis bez problēmām var apstrādāt pat abrazīvas daļiņas, tas ir ideāli piemērots atkritumu iznīcināšanai. Sausas darbības drošais sūknis ir sausas pašsūknēšanas sūknis, un pat applūšana tam netraucē.
Tā bezeļļas darbība ļauj to izmantot ne tikai ziepju ražošanā, bet arī farmācijas un pārtikas rūpniecībā, kā arī lietojumos, kas saistīti ar notekūdeņiem, vircu, hlora balinātājiem, tīrīšanas līdzekļiem utt. Atkarībā no pielietojuma sūknis ir izgatavots no alumīnija, nerūsējošā tērauda, PP vai polivinilidēnfluorīda. Neraugoties uz ziepju ražošanā sūknējamo vielu daudzveidību, ražošanas sūknēšanai pietiek tikai ar trim universāli lietojamiem sūkņiem un dažiem motoru modeļiem. Modulārā konstrukcija ļauj
sistēmas vienmēr iestatīt tā, lai gatavais sūknis būtu piemērots sūknējamajam materiālam. Līdz minimumam tiek samazinātas tehniskās apkopes izmaksas, rezerves daļu krājumi un, visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, administratīvās izmaksas, piemēram, nepieciešamās ekspluatācijas instrukcijas.

Vairāk ziņu

Kas ir KLIMAfit?
Ar KLIMAfit - projektu saskaņā ar Bādenes-Virtembergas fed...

no 28.11.2023.-30.11.2023

SUR/FIN NASF



Klīvlenda, Ohaio/ASV Izstādes dalībniece: FLUX Pumps Corporation...

FLUX-GERÄTE GMBH saņēma zīmogu "Nākotnes darba devējs"