Katalogs

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER izstrādā pasaulē pirmo universāli savienojamo risinājumu zemūdens kabeļu līdz 170 kV remontam TenneT vajadzībām


Winterbach, Vācija - 26.09.2023 -

Pārvades tīkla operators TenneT ir pasūtījis uzņēmumam PFISTERER izstrādāt universālu remonta uzmavu zemūdens kabeļiem. Šis universālais risinājums ir paredzēts, lai ātri un efektīvi un ar minimālām uzglabāšanas pūlēm novērstu kabeļu bojājumus - pilnīgi neatkarīgi no izmantoto kabeļu konstrukcijas vai ražotāja. Šāds risinājums ir realizēts pirmo reizi pasaulē. Pārvades sistēmas operatoram tas rada pilnīgi jaunas iespējas uzglabāšanas un zemūdens kabeļu remonta jomā.

TenneT ekspluatē vairāk nekā trīsdesmit 155 kV un 220 kV maiņstrāvas zemūdens kabeļu platformas tīklu savienojumus Ziemeļjūrā pie Vācijas un Nīderlandes krastiem, pa kuriem uz cietzemi tiek transportēta atjaunojamā elektroenerģija no jūras vēja ģeneratoru parkiem. pēdējo 15 gadu laikā zemūdens kabeļu savienojumiem ir izmantoti daudzi dažādu veidu kabeļi ar dažādiem vadu šķērsgriezumiem un no dažādiem kabeļu ražotājiem. Lai varētu novērst jebkādus iespējamus kabeļu bojājumus, katram konkrētajam savienojumam tiek glabāti rezerves kabeļi, īpaši izmantotajam kabelim paredzētas remonta uzmavas un rezerves daļas. Tas prasa daudz uzglabāšanas vietas, un pārvietošana ir ārkārtīgi sarežģīta.

Drošība bojājumu gadījumā ar vienkāršotu uzglabāšanas pārvaldību
Lai līdz minimumam samazinātu pārvietošanas un uzglabāšanas sarežģītību un vienlaikus būtu optimāli sagatavoti bojājumu gadījumiem, uzņēmums TenneT pasūtīja uzņēmumam PFISTERER izstrādāt universālu remonta uzmavu. Tā ļauj savienot pilnīgi atšķirīgus kabeļus. Neatkarīgi no tādām īpašībām kā kabeļa ražotājs, materiāls un dzīslu šķērsgriezums, zemūdens kabeļu bojājumus var novērst ātri un efektīvi. "Universālā konstrukcija ļauj mums izmantot vienu remonta uzmavu visiem zemūdens kabeļiem ar minimālu vajadzību pēc rezerves daļām. Tas ļauj mums ievērojami uzlabot krājumu pārvaldību, un mēs esam labi sagatavoti iespējamiem bojājumu gadījumiem," skaidro Dirks Hansens, TenneT kabeļu remonta projektu vadītājs.

Universāls zemūdens kabeļu remonta risinājums līdz 170 kV no PFISTERER
Risinājums ir balstīts uz pievienojamo epoksīdsveķu uzmavu līdz 170 kV no PFISTERER Connex produktu grupas. Šī tehnoloģija jau tiek izmantota daudzās jūras vēja un naftas platformās kā savienojums starp platformas kabeli un eksporta kabeli. To plaši izmanto arī enerģijas piegādātāji sauszemes sektorā kā universālu traucējumu rezervi. Papildus kompaktajai un izturīgajai konstrukcijai tā ir īpaši iespaidīga arī ar savu ātro uzstādīšanas laiku. Līdz šim PFISTERER ir vienīgais epoksi sveķu savienojuma līdz 170 kV spraudņu ražotājs. "Mēs esam pirmie pasaulē izstrādājuši pasaulē pirmo maiņstrāvas zemūdens kabeļu savienojumu remonta koncepciju jūras sektorā kā pievienojamu risinājumu. Mūsu epoksīdsveķu savienojumi ir galvenais komponents. Pateicoties to pievienojamajai tehnoloģijai, tās ļauj ātri un efektīvi remontēt dažāda veida kabeļus," skaidro Vukašins Basara, vecākais produktu vadītājs un šī projekta projekta vadītājs. papildus remonta savienojumu izstrādei un projektēšanai pasūtījums ietver arī tipa testu veikšanu mehāniskās un elektriskās izstrādājumu kvalifikācijas nodrošināšanai.
"Ar Connex produktu portfeli mēs kā pionieri jūras produktu tirgū esam pierādījuši, cik ātri un vienkārši var savienot jūras platformas, izmantojot savienojamus augstsprieguma savienotājelementus. Tagad mēs vēlamies izmantot šo koncepciju īpaši zemūdens lietojumiem," uzsver Vukašin Basara.

Universāla zemūdens kabeļu remonta uzmava līdz 245 kV
Papildus variantam līdz 170 kV PFISTERER izstrādā arī universālu remonta uzmavu līdz 245 kV TenneT. koncepcija paredz to izstrādāt ar sastāvdaļām, kas ir pēc iespējas līdzīgākas 170kV risinājumam. Uzmanības centrā ir arī centrālais savienojuma korpuss visām kabeļu konstrukcijām, kas var savienot dažādus vadu šķērsgriezumus un ģeometrijas. Projekta izstrādes un prototipa izveides ilgums paredzēts līdz 2024. gada beigām.


Par PFISTERER
1921. gadā Karls Pfisterers Štutgartē nodibināja speciālu elektrotehnisko izstrādājumu rūpnīcu ar mērķi uzlabot enerģijas pārvades pasauli. Jau vairāk nekā 100 gadus PFISTERER grupa seko šai prasībai pēc kvalitātes un tehnoloģiskās līderības. Šodien PFISTERER ir viens no pasaules vadošajiem speciālistiem un sistēmu piegādātājiem enerģētikas infrastruktūras jomā - ar pilnu kabeļu armatūras, gaisvadu līniju tehnoloģiju un komponentu klāstu visā pārvades ķēdē no enerģijas ražošanas līdz pat patēriņam. Ar mūsdienīgiem ražošanas procesiem un 1200 darbiniekiem 19 starptautiskajās filiālēs un 5 rūpnīcās PFISTERER ne tikai savieno šodienas un rītdienas elektrotīklus, bet arī sniedz nozīmīgu ieguldījumu ilgtspējīgas un drošas enerģētikas infrastruktūras veidošanā.

Par TenneT
TenneT ir vadošais Eiropas elektrotīklu operators. Mēs rūpējamies par drošu un uzticamu elektroenerģijas piegādi 24 stundas diennaktī, 365 dienas gadā. Mēs palīdzam veidot enerģētikas pāreju - ilgtspējīgai, uzticamai un pieejamai enerģijas nākotnei. Kā pirmais pārrobežu pārvades sistēmas operators mēs plānojam, būvējam un ekspluatējam gandrīz 25 000 km garu augstsprieguma un īpaši augstsprieguma tīklu Nīderlandē un lielā daļā Vācijas, kā arī nodrošinām Eiropas enerģijas tirgus darbību ar saviem 17 starpsavienojumiem ar kaimiņvalstīm. Ar 9,8 miljardu eiro apgrozījumu un kopējiem aktīviem 41 miljarda eiro apmērā mēs esam viens no lielākajiem ieguldītājiem valsts un starptautiskajos elektrotīklos uz sauszemes un jūrā. Katru dienu mūsu 7 400 darbinieki sniedz visu iespējamo un, ievērojot mūsu atbildības, drosmes un sadarbības tīkla vērtības, nodrošina, ka vairāk nekā 43 miljoni galalietotāju var paļauties uz stabilu elektroenerģijas piegādi. Kopā izgaismojam nākotni

Vairāk ziņu


Vinterbaha, Vācija - 2024. gada 6. februāris - Siemens Energy ir sekmīgi sertificējis PFIST...

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 7. novembris

Pie Lejassaksijas krastiem tika veik...

Karls Heincs Pfisterers kļūst par SE Uzraudzības padomes goda priekšsēdētāju.

Vinterbaha, Vācija - 2023. gada 15. jūnijs -

Pfisterer, vadošais enerģētikas infrastruktū...

Enerģijas sadale un pārvade ir PFISTERER galvenās kompetences jau gandrīz 100 gadus. Būdami enerģ...

Kopš gada sākuma Kūsnaht am Rigi ir kļuvusi par mūsu aptuveni 160 darbinieku jauno centrālo atrašanās vietu Šveicē. PFISTERER grupai, kas jau gadu desmitiem ir iesakņojusies Šveicē, tas iezīmē jauna laikmeta sākumu: Kīsnahtā mēs apvienojam mūsu nodaļas, kas iepriekš atradās Malterā un Altdorfā, jaunā centrālajā tehnoloģiju un pārdošanas centrā.