Katalogs

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik nodrošinās valsts standartu CO2 gāzu koncentrācijas mērījumiem

Austrijas Federālais metroloģijas un mērniecības birojs (BEV) ir pasūtījis sensoru speciālista E+E Elektronik kalibrēšanas laboratorijai nodrošināt valsts mērījumu etalonu (etalon) CO2 gāzes koncentrācijai. Tādējādi kalibrēšanas eksperti no Engervitzdorfas ir kļuvuši par augstāko metroloģisko iestādi valstī attiecībā uz vēl vienu fizikālu lielumu, kas seko mitrumam, rasas punktam un gaisa ātrumam. Kā BEV izraudzītais institūts E+E Elektronik ir pilnvarota veikt īpašas kalibrēšanas valsts metroloģijas institūta līmenī attiecībā uz šiem fizikālajiem lielumiem.

Valsts metroloģijas institūti (NMI) - Austrijā tas ir BEV - vai tās izraudzītie institūti ir valsts metroloģijas hierarhijas augšgalā. Nodrošinot saistošos valsts mērījumu etalonus (etalonus), tie nodrošina juridiskās metroloģijas saikni ar starptautiski atzītu SI vienību sistēmu un tādējādi nodrošina pasaulē salīdzināmus etalonus.

. E+E kalibrēšanas laboratorijai kopš 2004. gada ir uzticēts šis svarīgais uzdevums mitruma un rasas punkta jomā, bet kopš 2011. gada - gaisa ātruma jomā. Savukārt 2021. gada aprīlī tika piešķirts pilnvarojums arī CO2 gāzu koncentrācijai.

Izraudzītais institūts BEV / E+E Elektronik

Kā izraudzītais institūts E+E Elektronik ir apņēmusies uzturēt un turpmāk attīstīt nacionālos etalonus saskaņā ar pašreizējo stāvokli un metroloģijas prasībām. Priekšnoteikums tam papildus nepieciešamajām metroloģiskajām zināšanām un aprīkojumam ir stingra kvalitātes vadības sistēma saskaņā ar standartu EN ISO/IEC 17025. Turklāt E+E Elektronik tiek pakļauta regulārām BEV un starptautisko kalibrēšanas ekspertu uzraudzības pārbaudēm.

Lai nodrošinātu nacionālo etalonu līdzvērtību un starptautisko atzīšanu, E+E Elektronik piedalās galvenajos CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) vai EURAMET (Eiropas Nacionālo metroloģijas institūtu asociācija) veiktajos salīdzinājumos. Turklāt E+E Elektronik ir pārstāvēts starptautiskajās komitejās attiecīgo fizikālo lielumu metroloģijas jomā.

Norīkotā institūta kalibrēšanas un mērījumu iespējas (CMC dati) ir iekļautas BIPM galveno salīdzinājumu datubāzē (KCDB) ar nosaukumu BEV/E+E Elektronik. Saskaņā ar CIPM Savstarpējās atzīšanas vienošanos (MRA) E+E Elektronik ir tiesīga uz BEV/E+E kalibrēšanas sertifikātiem norādīt CIPM-MRA logotipu. Kalibrēšanas sertifikāti, kas izdoti institūtos ar šo logotipu, ir visaugstākā līmeņa atzīti, un akreditētās kalibrēšanas iestādes par tiem ir īpaši ieinteresētas, ņemot vērā to izsekojamību valsts metroloģijas institūtā.

"Tas, ka tagad esam arī BEV izraudzītais institūts CO2 gāzes koncentrācijas, mitruma, rasas punkta un gaisa ātruma noteikšanai, mūs iepriecina. Tas vēl vairāk apliecina mūsu kalibrēšanas laboratorijas lielisko kompetenci, ko mūsu klienti jau gadiem ilgi ir izmantojuši," saka Dietmar Pachinger, E+E kalibrēšanas laboratorijas vadītājs.

Akreditēta kalibrēšanas laboratorija

Papildus speciālajām kalibrēšanām kā ieceltais institūts E+E Elektronik piedāvā arī akreditētas mērierīču kalibrēšanas fizikālajiem lielumiem mitruma, rasas punkta, CO2, gaisa ātruma, gaisa plūsmas, temperatūras un spiediena noteikšanai. Šim nolūkam E+E Elektronik ir akreditēta kā kalibrēšanas laboratorija saskaņā ar EN ISO/IEC 17025 ar identifikācijas numuru 0608, ko piešķīrusi Austrijas Valsts akreditācijas iestāde/Federālā digitalizācijas un ekonomikas ministrija. Akreditētas kalibrēšanas izšķirošā iezīme - atšķirībā no tā sauktās ISO vai iekšējās kalibrēšanas - ir mērījumu rezultātu izsekojamība līdz valsts standartam un līdz ar to to starptautiska salīdzināmība.

Sīkāku informāciju par E+E kalibrēšanas laboratorijas piedāvātajiem pakalpojumiem var atrast www.eplusecal.com

Vairāk ziņu

Austrijas sensoru speciālists E+E Elektronik piedāvā jaunās paaudzes precīzus un uzticamus telpu...

Ar jauno HTS801 E+E Elektronik piedāvā līdz šim jaudīgāko mitruma un temperatūras sensoru rūpniec...

Digitālais sensoru modulis rentabliem mitruma un temperatūras mērījumiem

Austrijas sen...

no 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal tirdzniecības centrs

Halle Nr. 3, stends F31 -...

Austrijas sensoru ražotājs E+E Elektronik paplašina savu digitālo sensoru elementu klāstu,...

Jaunais E+E Elektronik mitruma kalkulators aprēķina visus būtiskos ar mitrumu saistītos parametrus, kā arī spiediena rasas punktu.