Katalogs

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipetes uzgaļi - tas var būt arī ilgtspējīgāks

Uzņēmumā Eppendorf mēs apzināmies, ka plastmasas palīgmateriāliem laboratorijā ir ļoti liela nozīme. Tajā pašā laikā mēs apzināmies, ka mūsdienu zinātnes prasību un rūpju par vidi līdzsvarošana ir galvenais izaicinājums dabaszinātņu laboratoriju vadībā. Tāpēc mēs ievērojam principu "Samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt", kad vien iespējams, un kur vien iespējams, un aizvien vairāk paļaujamies uz bioloģisko izejvielu izmantošanu.

Samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt
Attiecībā uz mūsu epT.I.P.S.® pipešu uzgaļu iepakošanas iespējām kopš 2002. gada mēs esam paļāvušies tikai uz mūsu atkārtoti lietojamām
epT.I.P.S. kastītēm, kas paredzētas nesterilizētām tīrības pakāpes pipetēm. Tās var atkārtoti piepildīt ar mūsu iepriekš ievietotajām uzlādēm, un vajadzības gadījumā tās var pat autoklāvēt līdz pat 100 reizēm.
Tikai nesen mūsu epT.I.P.S. Vienreizlietojamiem plauktiem tika tik racionalizēta, ka atkarībā no izmēra šajos plauktos, kas atbilst visaugstākajām mūsu klientu prasībām, tika izmantots līdz pat 30 % mazāk plastmasas.


Šogad mēs esam spēruši vēl vienu soli tālāk:
. Mēs esam izstrādājuši jaunu iepakojuma veidu, kas paredzēts īpaši iepriekš sterilizētiem pipešu uzgaļiem un kam atkarībā no izmēra nepieciešams līdz pat 54% mazāk polipropilēna nekā iepriekš aprakstītajiem vienreizlietojamiem statīviem. Kopā ar epT.I.P.S. Box 2.0, kas arī ir pārveidota, šie "Sterilie pārliešanas paliktņi" veido ilgtspējīgu, plastmasu taupošu sistēmu.
Uzņēmumā Eppendorf mēs apzināmies, cik liela nozīme laboratorijā ir plastmasas palīgmateriāliem.
Tajā pašā laikā mēs apzināmies, ka līdzsvars starp mūsdienu zinātnes prasībām un rūpēm par vidi ir galvenais izaicinājums dabaszinātņu laboratorijas vadībai.
Tāpēc mēs ievērojam principu "Samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt", kur vien iespējams, un arvien vairāk paļaujamies uz bioloģiskas izcelsmes izejvielu izmantošanu.

Bioloģiskas izcelsmes izejvielas
Vienlaikus ar jauno Sterile Reloads ieviešanu mēs optimizējam arī tajos ietverto pipešu uzgaļu ilgtspējību. Pēc veiksmīgas Eppendorf Tubes ® BioBased, kas izgatavotas no biopolipropilēna (PP), ieviešanas, arī jauno Sterile Reloads pipešu uzgaļu varianti ir izgatavoti no biopolipropilēna. Izmantojot bioloģisko PP, jēlnaftu lielā mērā aizstāj ar otrās paaudzes pārtikas eļļu, t. i., pārtikas eļļas atkritumiem un atlikumiem, kas galvenokārt rodas pārtikas rūpniecībā. PP, kura pamatā ir atjaunojamās izejvielas, un visi ražošanas posmi ir sertificēti ISCC Plus - atzītā, pasaulē vadošā sertifikācijas sistēma ilgtspējīgu produktu ražošanai.

Bioloģiskā bāze - bez kompromisiem
Pipešu uzgaļi neatšķiras kvalitātes un veiktspējas ziņā no epT.I.P.S. un ep Dualfilter T.I.P.S.® pipešu uzgaļiem, kas izgatavoti no fosilās izejvielas. Visas kvalitātes garantijas, ko mēs sniedzam ar mūsu
produktu un partiju sertifikātiem, attiecas arī uz epT.I.P.S. un ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Pāreja uz šiem pipešu uzgaļiem, kas izgatavoti no bioloģiskām izejvielām, nerada nekādu risku jūsu paraugiem vai testu rezultātiem
.

Vairāk ziņu

Ar Mastercycler® X40 jūsu ikdienas laboratorijas darba rutīna būs ne tikai uzticama un efektī...

Takara Bio Inc (Takara Bio) un Eppendorf SE, divi vadošie uzņēmumi dzīvības zinātņu nozarē, ir gandarīti paziņot par sadarbību saskaņā ar stratēģisku sadarbības līgumu.
akcijas no 2023. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. decembrim

Šogad Hamburgā bāzētais dzīvības zinātņu uzņēmums Eppendorf SE prestižo pētniecības balvu pasnied...

Eppendorf Xplorer® un Xplorer plus vienkanālu pipetes ir sertificētas ar ACT® marķējumu M...

Tā kā pētniecība un izstrāde ir laikietilpīga nozare, pastāvīgi ir nepieciešami digitālie risināj...