Katalogs

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Eppendorf balvu jaunajiem Eiropas pētniekiem 2023. gadā saņem Maurice Michel, Zviedrija

Šogad Hamburgā bāzētais dzīvības zinātņu uzņēmums Eppendorf SE prestižo pētniecības balvu pasniedz jau 28. reizi. Neatkarīga žūrija profesora Reinharda Jahna vadībā par Eppendorf balvas jaunajiem Eiropas pētniekiem 2023. gadā ieguvēju izvēlējās Dr. Maurice Michel, Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Stokholmā, Zviedrijā.


Maurice Michel, dzimis 1986. gadā, saņem 20 000 eiro balvu par saviem pētījumiem par mākslīgām DNS atjaunošanas enzīmu funkcijām slimību ārstēšanā. Dr. Mišels pierādīja, ka nelielas molekulas piesaiste DNS atjaunošanas enzīma aktīvajā vietā ne tikai palielina tā aktivitāti, bet arī liek tam veikt reakciju, kas nav sastopama brīvā olbaltumvielā, tādējādi uzlabojot DNS atjaunošanu pēc oksidatīvā bojājuma.


"Šiem revolucionārajiem atklājumiem var būt tālejošs pielietojums vēža vai ar vecumu saistītas deģenerācijas ārstēšanā," norādīja žūrija.

Maurice Michel: "Tas ir milzīgs gods, un es jūtos pazemots, ka man tika piešķirta 2023. gada Eppendorf balva. Tas nebūtu bijis iespējams bez daudzu zinātnieku ieguldījuma un gara, vai tie būtu kolēģi vai domubiedri, kā arī mentori un neticamā ģimene, ko es saucu par savu. Ar šo balvu tiek atzīts potenciāls, kas ļauj pēc vēlēšanās manipulēt ar fermentu funkcijām dzīvās šūnās. Izmantojot mazmolekulārus organokatalizatorus, mēs enzīma iekšienē uzstādījām jaunas bioķīmiskās reakcijas, un tādējādi mums izdevās pārrakstīt bāzu ekscīzijas remonta ceļu. Tagad mūsu pētījumi ir vērsti uz šīs tehnoloģijas bāzes paplašināšanu, pētot citus fermentus un izprotot bioķīmisko reakciju ceļus un to bioloģiskās sekas. Oksidatīvo DNS bojājumu pārmaršrutēšana vai samazināšana atkarībā no individuālām vajadzībām varētu kalpot kā jauna stratēģija nākotnes precīzās terapijas izstrādei."


Apbalvošanas ceremonija notika 2023. gada 22. jūnijā Eiropas Molekulārās bioloģijas laboratorijas (EMBL) Advanced Training Center Heidelbergā, Vācijā.



Papildu informāciju par pieteikšanās kārtību, atlases kritērijiem un iepriekšējiem Eppendorf balvas jaunajiem Eiropas pētniekiem laureātiem var atrast www.eppendorf.com/award.


Ar Eppendorf balvu jaunajiem Eiropas pētniekiem, kas tika izveidota 1995. gadā, Eppendorf SE godina izcilus darbus biomedicīnas pētniecībā un atbalsta jaunos zinātniekus Eiropā vecumā līdz 35 gadiem. Eppendorf balva tiek pasniegta sadarbībā ar zinātnisko žurnālu Nature. Balvas ieguvēju izvēlas neatkarīga komiteja, kuras sastāvā ir profesors Reinhards Jahns (Maksa Planka Starpdisciplināro zinātņu institūts, Getingena, Vācija), Sadafs Farooqi (Wellcome-MRC Metabolisma zinātņu institūts, Kembridža, Apvienotā Karaliste), Madeline Lancaster (MRC Molekulārās bioloģijas laboratorija, Kembridža, Apvienotā Karaliste), Ben Lehner (Wellcome Sanger Institute, Kembridža, Apvienotā Karaliste ; Genomiskās regulācijas centrs PRBB, Barselona, Spānija) un Laura Machesky (Kembridžas universitāte, Apvienotā Karaliste).



























Vairāk ziņu

Ar Mastercycler® X40 jūsu ikdienas laboratorijas darba rutīna būs ne tikai uzticama un efektī...

Takara Bio Inc (Takara Bio) un Eppendorf SE, divi vadošie uzņēmumi dzīvības zinātņu nozarē, ir gandarīti paziņot par sadarbību saskaņā ar stratēģisku sadarbības līgumu.
akcijas no 2023. gada 1. septembra līdz 2023. gada 31. decembrim
Uzņēmumā Eppendorf mēs apzināmies, ka plastmasas palīgmateriāliem laboratorijā ir ļoti liela nozīme. Tajā pašā laikā mēs apzināmies, ka mūsdienu zinātnes prasību un rūpju par vidi līdzsvarošana ir galvenais izaicinājums dabaszinātņu laboratoriju vadībā. Tāpēc mēs ievērojam principu "Samazināt, atkārtoti izmantot, pārstrādāt", kad vien iespējams, un kur vien iespējams, un aizvien vairāk paļaujamies uz bioloģisko izejvielu izmantošanu.

Eppendorf Xplorer® un Xplorer plus vienkanālu pipetes ir sertificētas ar ACT® marķējumu M...

Tā kā pētniecība un izstrāde ir laikietilpīga nozare, pastāvīgi ir nepieciešami digitālie risināj...