Katalogs

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inženierzinātņu jaunpienācējs 2023

Trīs kandidāti aizraujošajā Motek finālā, uzvarētāju komandas - powered by norelem

Šogad Motek izstādē papildus daudziem jauniem produktiem norelem atkal prezentēja īpašu notikumu - "Inženierzinātņu jaunpienācēja" apbalvošanu. Šī gada konkursa uzvarētāji tika paziņoti apbalvošanas ceremonijā.



Trešdien, 11. oktobrī, plkst. 14.00 beidzot pienāca laiks: pēc tam, kad daudzi skatītāji bija iesaistījušies atpakaļskaitīšanā, norelem akadēmija paziņoja "Inženierzinātņu jaunpienācēja 2023" uzvarētājus. Izraudzītās komandas prezentēja sevi un savu projektu un pieņēma balvas. Pēc tam izstādes stendā palika daudz apmeklētāju - no pieredzējušiem pircējiem līdz jaunajiem dizaineriem. Gan apbalvošanas ceremonija, gan norelem produkti guva dzīvu interesi arī starptautisko viesu vidū.



Inženierzinātņu jaunpienācējs - konkurss

Dizaina konkurss šogad norisinājās jau desmito reizi. Tas piedāvā augstskolu, tehnikumu vai lietišķo zinātņu augstskolu skolēniem un studentiem iespēju savu pašu izstrādāto projektu vai noslēguma darbu inženierzinātņu un attīstības jomā novērtēt augstākās klases ekspertu žūrijai un prezentēt to plašākai sabiedrībai. Šogad atkal tika iesniegti daudzi projekti no tādām jomām kā automatizācija, pārtikas un medicīnas tehnoloģijas, termoelektronika, satiksme un transports. Visas idejas eksperti izvērtē, ņemot vērā to inovatīvo un praktisko vērtību, tirgus iespējas, gudru un rentablu standarta un iepirkto detaļu izmantošanu, kā arī ļoti praktisku apstrādi un darbību. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīga ir arī tehnoloģiskā realizācija un profesionāla prezentācija, piemēram, sociālajos medijos.



Uzvarētāju komandas - powered by norelem

Šogad īpaši pārliecinoša bija Nirnbergas Rūdolfa Dīzeļa tehnikuma komanda. Viņu projekts "LaWiKran" - mobils pacelšanas risinājums biškopībai un lauksaimniecībai - konkursā ieguva 1. vietu. Komanda tika galā ar izaicinājumu pusgada laikā pabeigt inovatīvo celtni, vienlaikus saglabājot tā kompakto dizainu. LaWiKran var izmantot, lai uz piekabes paceltu dažādas kravas, kas sver līdz 200 kg, piemēram, bišu stropus un celtniecības maisus. Kopumā komanda izmantoja vairāk nekā 20 dažādus norelem produktus, piemēram, gāzes spiediena atsperes, kas atvieglo celtņa uzstādīšanu, lodveida fiksācijas tapas ar sēņu rokturiem un bīdāmos gultņus uz pamatnes rāmja.



Otro vietu ieguva Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt par "E2 kārbu atdalīšanas iekārtu", ko var izmantot gaļas pārstrādes uzņēmumā. Šajā gadījumā bija īpaši svarīgi precīzi ievērot pārtikas rūpniecības noteikumus un nodrošināt sistēmas veiktspēju, lai tā varētu apstrādāt vairāk nekā 400 kastes stundā. Arī šajā gadījumā viņi paļāvās uz plašo norelem produktu klāstu un izmantoja vairākas standarta detaļas, tostarp pneimatikā.



Trešo vietu ieguva HTL Neufelden ar "KEBA Injection Moulding Simulator" - nelielu injekcijas formēšanas iekārtas modeli, kas piemērots rakstāmgaldam un kuram jāizskatās pēc iespējas "reālākam" un joprojām jābūt transportējamam. Piedziņai tika izmantoti standarta komponenti no "norelem", jo īpaši zobveida siksnas, zobveida siksnu trīši un spriegošanas komplekti.

"norelem" jau bija pazīstama visām uzvarētāju komandām kā pilna standarta un ekspluatācijas elementu klāsta piegādātājs. Īpaši pārskatāms tiešsaistes katalogs, detalizētu CAD modeļu bezmaksas lejupielāde un ātra detaļu pieejamība, pēc dalībnieku domām, atviegloja projekta darbu.

.

Vairāk ziņu

Pilna kravas automašīna ar inovācijām

20.03.2024 01:05

Viedie produkti no norelem
Risinājums bezkļūdu apstrādes procesiem
Jaunums no norelem: Lineārās rullīšu vadotnes

Bīdāmās durvis, atvilktņu izvelkamās durvis, bīdāmās sliedes vai bīdāmie slīdņi - norelem profilu...

Izbaudiet jaunus un pārbaudītus norelem produktus klātienē

MHP RIESEN Ludvigsburg ir gandarīta sveikt norelem, reģionālo globālo spēlētāju, kā jauno TOP par...