Katalogs

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.10.2021 03:10

Vibrāciju slāpēšana, mašīnu atbalsts: Gumijas-metāla izolatori precīziem mērījumiem akadēmiskajā vidē un rūpniecībā

ACE Stoßdämpfer GmbH jau gadiem ilgi atbalsta jaunos akadēmiķus. Tā tas notika arī maģistra darba izstrādē, kurā Ālenas Lietišķo zinātņu universitātes absolventi nolēma izmantot ACE gumijas-metāla izolatorus, lai novērstu traucējošu vibrāciju testa laboratorijā. Tagad Ālenas Mašīnbūves un materiālu tehnoloģijas fakultāte ir nodevusi izmēģinājumu stendu pazīstama automobiļu piegādātāja rīcībā, lai darba studentu izmēģinājumu sērijas varētu veikt.

Trīs gadus pēc nodošanas ekspluatācijā testa stends joprojām darbojas nevainojami. Pašlaik to izmanto, lai pārbaudītu dažādus materiālus zobratu riteņiem, kas ir daļa no doktora disertācijas: "Testēšanas stends pēdējos gados mums ir devis daudz vērtīgu atziņu, novērtējot materiālus un procesus, kas paredzēti augstas veiktspējas dzinēju saķepinātajiem zobratiem, arī pateicoties ideālai vibrāciju izolācijai. Tomēr ir kļuvis skaidrs, ka izmēģinājumu stenda dzinēji ir vienkārši pārāk skaļi, lai veiktu paralēlo mācību darbu. Tā kā testa stenda mobilitāte ir svarīgs koncepcijas faktors, mēs nolēmām to nodot ārpakalpojumā turpmākajam pētniecības darbam," skaidro Ālenas Universitātes Mehānikas un materiālu inženierijas fakultātes profesors Dr. Tillmans Kerners. Tādējādi mobilā iekārta ir atradusi jaunu mājvietu pie vadošā Eiropas ražotāja augstas stiprības saķepinātu alumīnija detaļu sērijveida ražošanas jomā. Šī sadarbība ir lieliska, jo studenti var tieši iekļaut savu prasīgo akadēmisko darbu praktiskajos projektos, ļaujot automobiļu ražošanas speciālistam turpināt centienus samazināt CO2 izmešus, izmantojot jaunākos zinātniskos atklājumus un papildus samazinot svaru.

. Mobilās testēšanas stacijas izstrādē saķepināto zobratu testēšanai universitāti atbalstīja uzņēmums ACE Stoßdämpfer GmbH no Langenfeldes. Projekta sākumā profesora Körnera studenti paļāvās uz tērauda atsperēm, lai noturētu 2,5 t smago konstrukciju. Tomēr drīz vien kļuva skaidrs, ka motoru radītās vibrācijas ir tik spēcīgas, ka jutīgā mērījumu elektronika nespēj nodrošināt izmantojamus datus.

Testēšanas stends Ālenas Universitātē veiksmīgi atsaistīts no vibrācijām

Testēšanas stends ir būvēts uz slīpētas plāksnes un uz adaptera plāksnēm motoriem un pārnesumkārbām ar slīpētiem stiprinājuma caurumiem. Tādējādi attālumi, kā arī sastāvdaļu izvietojums ir mainīgi. Lai varētu testēt dažādus pārnesumus ar dažādiem attālumiem starp centriem, ir jāpielāgo tikai abu pārnesumkārbu gultņu pārsegi. Testēšanas stends ar izmēriem 1500 x 3000 x 1700 mm sastāv no diviem motoriem un diviem pārnesumkārbām. Viens motors nosaka ātrumu, otrs kalpo kā slodze vai ģenerators.

Pārnesumkārba II satur testējamos saķepinātos zobratus, bet pārnesumkārba I satur aizmugurējo pārnesumu. Rievotā plāksne ir piecos punktos savienota ar galda pamatni. Vadības skapis ir piestiprināts pie galda pamatnes ar alumīnija profiliem. Ņemot vērā kopējās konstrukcijas svaru, ACE tehniķi ieteica SFM-52012-75 tipa gumijas-metāla izolatorus, lai pasargātu jutīgo elektroniku no vibrācijas. Šīs mašīnas kājas ir izstrādātas trīs dažādos izmēros, un tās ir piemērotas slodzes diapazonam no 20 līdz 1 000 kg. Lai rastu risinājumu ar papildu drošības pielaidi, studenti izmantoja kopumā piecus no šiem modernajiem mašīnas elementiem, lai atdalītu vibrācijas. Universālos, izturīgos un neuzturīgos izolatorus no gumijas uz metāla var uzstādīt uzreiz, un tiem ir raksturīga augsta izturība pret pārrāvumiem. Tie ir izgatavoti no cinkota metāla, un to iekšpusē kā slāpējošais materiāls izmantots neoprēns. To konstrukcijā ir nodrošināts, ka to gareniskā stingrība ir divarpus reizes lielāka nekā vertikālā stingrība un ka to šķērseniskā stingrība ir 75 % no vertikālās stingrības. Šīs īpašības uzsver ACE izolatoru izturību un mainīgumu. SFM tipa sastāvdaļām ir arī īpatnējā frekvence, kas pie maksimālās slodzes ir tikai 8 Hz. Praksē ir pierādīts, ka tie ne tikai iztur slodzi, bet arī izolē vairāk nekā 80 % vibrāciju pie nominālā motoru skaita.

Vairāk ziņu

Daudzos uzņēmumos digitalizācija un taupīgas vadības pieeja tiek uzskatīta par vēlamu novājēšanas...

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tas ...

Testējot ratiņkrēslus, ražotāji saprotamu iemeslu dēļ rīkojas droši. Tāpēc trīs me...

22.12.2023 01:05

Drošības amortizatori
Avārijas apstāšanās speciālisti atzīmē pirmizrādes filmās un televīzijā
Kad runa ir par rūpniecisko amortizācijas tehnoloģiju, ACE ir viens no pirmajiem, uz kuru vēršas lielākā daļa inženieru un projektētāju visā pasaulē. Neatkarīgi no tā, kādi jautājumi šajās dienās ir ekspertiem, ACE vienmēr ātri uz tiem atbild - vai nu tiešsaistē, vai sazinoties personīgi uz vietas.

Ratiņkrēslu dizainā ir daudz iespēju uzlabojumiem. To pierāda vienass Hoss Mobility, kas tika izs...